Anasayfa /  Spor /  Futbol

Başakşehir istediğini alamadı! Başakşehir-Burnley maç özeti ve golleri izle

Medipol Başakşehir - Burnley maçının dakika dakika özeti HTSPOR ARENA'da... Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fatih Terim Stadı'nda Premier Lig temsilcisi Burnley ile 0-0 berabere kalarak tur şansını 2. maça bıraktı. Eşleşmenin ikinci maçı 16 Ağustos'ta İngiltere'de oynanacak. Medipol Başakşehir - Burnley karşılaşmasının tüm detayları TRHABERLER'de...

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2018 20:50

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Medipol Başakşehir, evinde İngiltere Premier Lig temsilcisi Burnley'i konuk etti. Başakşehir oyun olarak üstün götürdüğü mücadelede rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Sakat olan Adebayor ve Arda Turan mücadelede forma giymedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

2'nci dakikada Visca'nın ortasında topla penaltı noktası önünde buluşan Elia'nın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

28'inci dakikada sağ kanattan serbest vuruş kullanan Taylor'un ceza sahası içine gönderdiği ortada Tarkowski karambolden yararlanamadı ve Başakşehir savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

30'uncu dakikada Caiçara'nın ceza sahası içinden vuruşunda kaleci Joe Hart topu oyun alanına çeldi.

36'ncı dakikada Visca'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topla buluşan Da Costa'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Joe Hart kornere çevirdi.

61'inci dakikada Epureanu'nun ceza sahasına açtığı ortada Visca'nın  topu Jojic'e aktardı. Topla buluşan Jojic'in vuruşunda top direğin yanından dışarı gitti.

74'üncü dakikada sol kanattan köşe vuruşu kullanan Emre, pasını ceza sahası içine gönderdi. Topla buluşan Mahmut'un vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

90+1'inci dakikada Emre'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Visca'nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.

Karşılaşma 0-0'lık eşitlik ile son buldu.

Başakşehir - Burnley maçı ilk 11'ler

BAŞAKŞEHİR: Mert, Clichy, Epureanu, Da Costa, Caiçara, Emre, Mahmut, İrfan Can, Elia, Visca, Bajic

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

BURNLEY: Hart, Taylor, Mee, Tarkowski, Bardsley, Hendrick, Westwood, Cork, Barnes, Walters, Gudmundsson

TEKNİK DİREKTÖR: Sean Dyche

Başakşehir-Burnley maç özeti ve golleri izle

Başakşehir-Burnley maçı ile Turuncu-Lacivertliler bu sezonun ilk resmi maçına çıkacak. UEFA Avrupa Ligi'nde İngiltere temsilcisi Burnley ile anlaşan Başakşehir, rakibini İstanbul'da konuk edecek. 9 Ağustos Perşembe akşamı saat 21.00'de Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak maçı Sırp hakem Srdan Jovanovic yönetirken, yardımcılıklarını ise Uros Stojkovic ve Milan Mihajlovic yapacak. Başakşehir-Burnley maçı TRT 1'den canlı izlenebilecek.

Başakşehir'de son durum

Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir sezon öncesinde 6 hazırlık maçı oynadı ve bu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. İlk hazırlık maçında 1860 Münih ile karşılaşan takım sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Ardından Ufa'yı 3-2 yenen Başakşehir, üçüncü hazırlık maçında Akhmat Grozny'e 1-0 yenildi. Eibar ile oynadığı müsabakayı 2-0 kazanan Turuncu-Lacivertliler Stuttgart karşısından 3-1 mağlup ayrılırken, son hazırlık maçında ise Bayer Leverkusen ile 1-1 berabere kaldı.

Burnley'de son durum

Sean Dyche yönetimindeki Burnley ilk hazırlık maçında Cork City'i 1-0 yendi. Ardından Preston North'u 3-2 deviren Burnley, Montpellier ile yaptığı maçtan ise 0-0 beraberlikle ayrıldı. Burnley son hazırlık maçında Espanyol'a 2-0 yenildi.

UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Eleme Turundan başlayan Burnley, İskoç ekibi Aberdeen ile eşleşti. İlk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan takım, kendi evinde 3-1 kazanarak turu geçmeyi başardı.

Başakşehir'de transfer

Geçen sezon yaptığı transferlerle ses getiren Başakşehir bu sezon daha sessiz bir transfer dönemi geçiriyor. Akhisarspor'dan Soner Aydoğdu'yu ve Köln'den Milos Jojic'i renklerine bağlayan takım, Manchester City U21 takımından aldığı Yaren Sözer'i ise Erokspor'a kiraladı.

Medipol Başakşehir'de takımdan bonservisiyle ayrılan isimler ise Musa Muhammed (boşta), Egemen Korkmaz (BB Erzurumspor) ve Mehmet Batdal (Fatih Karagümrük) olurken, Atabey Çiçek (Ümraniyespor), Okan Saraçoğlu (Pendikspor), Cheikhou Dieng (Wacker) ise kiralık olarak takımdan ayrılan isimler oldu.

Burnley'de transfer

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Burnley üç futbolcuyu renklerine bağladı. Middlesbrough'tan Ben Gibson, Manchester City'den Joe Hart ve Derby County'den Matej Vydra, Burnley'e imza atan isimler oldu.

Öte yandan Dean Marney (Fleetwood Town), Chris Long (Fleetwood Town), Tom Anderson (Doncaster Rovers) ve Scott Arfield (Glasgow Rangers) takımdan ayrıldı.


Yorumlar