Anasayfa /  Spor /  Futbol

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid!

Şampiyonlar Ligi final maçında Real Madrid ile Liverpool, Avrupa'nın en büyüğü olmak için Kiev'de karşı karşıya geldi. Real Madrid, Liverpool'u 3-1 yenerek kupanın sahibi oldu. Real Madrid, organizasyonun bu isimle düzenlendiği dönemde kupayı art arda üçüncü kez kazanan ilk takım olarak tarihe geçti.

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2018 23:40

Real Madrid, 13 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasıyla bu alanda tarihe geçerken Ukrayna'nın Kiev kentindeki NSC Olimpiyskiy Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada mavi şimşeklere kupayı getiren golleri, 51. dakikada Benzema, 64 ve 84'te Bale kaydetti. Liverpool'un tek sayısı ise 55'te Sadio Mane'den geldi.

GÖZYAŞLARI...

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın 30. dakikasında Liverpool adına büyük bir talihsizlik yaşandı. Bu sezon İngiliz ekibinin formasıyla 52 resmi maçta 44 gol ve 14 asistlik performans sergileyen Muhammed Salah sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Yerini Adam Lallana'ya bırakan Mısırlı yıldız, sahayı gözyaşlarıyla terk etti.

Real Madrid'de de sakatlanan Dani Carvajal de 37'de yerini Nacho'ya bırakırken sahayı gözyaşları içinde terk etti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Liverpool karşı karşıya geldi. Merakla beklenen finalde Real Madrid, Liverpool'u 3-1 yenerek üst üste 3. kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

REAL MADRID 3-1 LIVERPOOL

GOLLER: Benzema (51), Bale (64 ve 83) / Mane (55)

Dk. 90+2: Mazic’in son düdüğüyle maç sona erdi. Bir numaralı kupanın sahibi Real Madrid.

Dk. 89: Real Madrid üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Karim Benzema çıkıyor ve yerini Marco Asensio’ya bırakıyor.

GOL! Dk. 83: Bale çok uzaktan vurdu, Karius yine hata yapıyor ve Real Madrid skoru 3-1’e getiriyor.

Dk. 83: James Milner oyundan çıkıyor yerine Emre Can girdi.

Dk. 82: Ramos’a faul yapan Mane sarı kart gördü.

Dk. 82: Bale’in ortasında Benzema gelişine çok düzgün vurdu ancak Karius gole izin vermedi.

Dk. 74: Real Madrid Ronaldo ile gole yaklaştı. Karius’la karşı karşıya kalan Ronaldo’nun şutuna Robertson son anda müdahale etmeyi başardı.

Dk. 70: Ceza sahası dışında sağ çaprazdan sola doğru ceza sahası çizgisine paralel ilerleyen Mane etkili bir şut çıkardı ancak şutu direkten döndü.

GOL! Dk. 64: Marcelo’nun ortasında Gareth Bale muhteşem bir rövaşata golüyle Real Madrid’i öne geçiriyor.

Dk. 61: Real Madrid’de Isco çıkıyor, yerine Gareth Bale oyunda.

GOL! Dk. 55: James Milner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen arkasında bu topa hareketlenen Dejan Lovren kısa pasını altıpas içine indiriyor. İndirilen topa hareketlenen Sadio Mane sağ ayağıyla kaleciden önce dokunuyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Liverpool, Sadio Mane’nin golüyle 1-1’lik beraberliği yakalıyor.

GOL! Dk. 51: Orta alandan Toni Kroos’un ceza sahası içine doldurduğu topu Loris Karius kontrol ediyor. Loris Karius oyunu elle hızlı bir şekilde başlatmak istiyor ancak araya giren Karim Benzema dokunuşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Real Madrid, Karim Benzema’nın golüyle 1-0 öne geçiyor

Dk. 48: Isco, Liverpool ceza sahasında bir anda topla buluştu. Isco, önüne düşen topa vurdu, top üst direkten döndü.

Dk. 46: İkinci yarı başladı.

Dk. 45+3: Mazic ilk yarının son düdüğünü çalıyor.

Dk. 45: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Toni Kroos ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu altıpas içinde Loris Karius yumrukla tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

Dk. 43: Ronaldo’nun şutu Karius’tan döndü, seken topta Benzema topu ağlara gönderdi ama ağlara giden gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Dk. 36: Real Madrid’de Dani Carvajal sakatlandı ve o da Salah gibi gözyaşları içinde oyundan çıkmak durumunda kaldı. Carvajal’in yerine Nacho sahada.

Dk. 29: Mohamed Salah, Sergo Ramos’la girdiği ikili mücadelenin ardından omzundan sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Salah gözyaşlarıyla sahayı terk etti, yerine Adam Lallana girdi.

Dk. 15: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Cristiano Ronaldo ceza sahası içine topla ilerliyor. Ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden az bir farkla dışarı çıkıyor.

Dk. 14: Milner’ın şutunda seken topu ceza sahası içinde Mohamed Salah kontrol ediyor ve kaleye şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularına çarpıyor ve Sadio Mane’nin kontrolünde kalıyor. Sadio Mane kaleye şutunu gönderiyor ancak savunma oyuncuları bu topun da kaleye gitmesini engelliyor.

Dk. 11: Sol kanatta Isco’nun kısa pasıyla topla buluşan Marcelo topu düzeltip ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yerden kalenin yanından dışarı çıkıyor.

Dk. 8: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Andrew Robertson ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen solunda bu topa hareketlenen Roberto Firmino kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

Dk. 6: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen James Milner kısa pasını Mohamed Salah’a gönderiyor. Mohamed Salah ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kademede ki Luka Modric’ten geri dönüyor.

Dk. 3: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mohamed Salah kısa pasını Georginio Wijnaldum’a veriyor. Ceza sahası yayının sağından Georginio Wijnaldum kaleye şutunu çekmek istiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

Dk. 1: Mazic’in ilk düdüğüyle dev final başladı!

REAL MADRID – LIVERPOOL

Stat: Kiev Olimpiyat Stadyumu

Saat: 21.45

Real Madrid Liverpool Şampiyonlar Ligi final maçı için heyecan dorukta. Şampiyonlar Ligi final maçı bu akşam Real Madrid ve Liverpool arasında Kiev'de oynanacak. Real Madrid, 12 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasıyla en çok kazanan takım. Liverpool'un ise tarihinde 5 şampiyonluğu bulunuyor. Karşılaşma öncesinde her iki takımında ilk 11'leri açıklandı. Peki, Real Madrid Liverpool Şampiyonlar Ligi final maçı saat kaçta hangi kanalda şifresiz mi yayınlanacak? İşte maçın istatistikleri.

Real Madrid Liverpool Şampiyonlar Ligi final maçı bu akşam oldukça heyecan seviyesi yüksek kritik bir müsabakayı futbolseverlerin ekranlarına taşıyacak. Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl oldukça başarılı performans sergileyen iki ekip bu akşam kupayı kazanmak için sahada olacak. Son iki sezonun şampiyonu Real Madrid, bu akşam Liverpool karşısında bir kez daha mutlu sona ulaşmak istiyor. Mücadele öncesinde iki takımında ilk 11'leri açıklandı. Peki, Real Madrid Liverpool Şampiyonlar Ligi final maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Real Madrid, 12 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasıyla en çok kazanan takım. Son iki senenin şampiyonu Real Madrid kupayı müzesine götürerek üst üste üçüncü kez bu sevinci yaşama peşinde.

Şampiyonlar Ligi’ne H Gurubu’ndaki rakipleri Tottenham, Borussia Dortmund ve APOEL Nicosia ile yarışan Real Madrid, grubunu Tottenham’ın ardından 2’nci sırada tamamladı. Sonrasında Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus ve Bayern Münih’i eleyerek Liverpool ile rakip oldu.

İLK 11'LER:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Isco, Ronaldo, Benzema

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Wijnaldum, Salah, Mané, Firmino

Real Madrid Liverpool Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final mücadelesinde Real Madrid ve Liverpool kozlarını Kiev’deki Olimpiyat Stadı’nda paylaşacak. bu akşam saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Mücadele TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İKİ DEVİN KIEV YOLCULUĞU

Şampiyonlar Ligi’ne H Gurubu’ndaki rakipleri Tottenham, Borussia Dortmund ve APOEL Nicosia ile yarışan Real Madrid, grubunu Tottenham’ın ardından 2’nci sırada tamamladı. Sonrasında Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus ve Bayern Münih’i eleyerek Liverpool ile rakip oldu.

Liverpool E Grubu’nda başladığı Şampiyonlar Ligi heyecanında Sevilla, Maribor ve Spartak Moskova ile aynı grupta yer alarak grubunu lider tamamladı. Sonrasında Porto, Manchester City ve Roma’yı Liverpool, Şampiyonlar Ligi finali için Kiev biletini kaptı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE DAMGA VURAN İSİM: RONALDO

Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 15 gol kaydederek en çok gol atan oyuncu oldu. Ayrıca Ronaldo, 2013-2014 Şampiyonlar Ligi sezonunda rakip fileleri 17 kez havalandırarak 1 sezonda en çok gol atan oyuncu oldu unvanına sahip. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi’nin de 120 golle en golcü oyuncusu durumunda.

İSTATİSTİKLER

Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi'nde 16'ncı kez finale yükselen Real Madrid, turnuva tarihinde en fazla final oynayan takım konumunda. Kupa 1 tarihinde en fazla şampiyonluğa ulaşan takım olan Real Madrid; sadece 1962, 1964 ve 1981'deki (vs Liverpool) finalleri kaybetti. Liverpool, tarihinde sekizinci kez Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi. Liverpool'dan sonra bu turnuvada en fazla final oynayan İngiliz kulübü Manchester United. Liverpool, bu turnuvada daha önce oynadığı yedi finalin sadece ikisini kaybetti. Juventus'un ardından Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi'nde üç sezon üst üste finale yükselen ilk takım Real Madrid oldu. Ayrıca Real, Bayern Münih'in ardından bu kupayı üst üste üç kez kazanan ilk takım olmak için sahaya çıkıyor. Bu maç, Liverpool'un 1-0 kazandığı 1981 Şampiyon Kulüpler Kupası finalinin de rövanşı olacak. Ayrıca Liverpool-Real Madrid eşleşmesi; hem Şampiyon Kulüpler Kupası, hem de Şampiyonlar Ligi finalinde oynanan üçüncü eşleşme olacak.

1981'deki o final, Real Madrid'in Avrupa kupalarında kaybettiği son finaldi. Real, daha sonra oynadığı altı finalde de  rakiplerini mağlup etmeyi başardı. İspanyol takımları, Avrupa arenasında İngiliz rakipleriyle oynadığı son altı finalin hepsini kazandı. Bunu son başaran, 2016 Avrupa Ligi finalinde Liverpool'u yenen Sevilla olmuştu. Bir İspanyol takımını Avrupa kupası finalinde mağlup etmeyi başaran son İngiliz ekibi ise Liverpool'du. Liverpool ile Real Madrid, resmi müsabakalarda altıncı kez karşılaşıyor. İki ekip arasında daha önce oynanan beş maçın ilk üçünü Liverpool kazanırken, son iki karşılaşmadan Real galip ayrıldı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan takım Liverpool. Turnuva tarihinde bir sezonda rakip fileleri daha fazla havalandıran sadece iki ekip var: Barcelona ve Real Madrid.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kalesini en fazla maçta gole kapatan takım Liverpool. Zinedine Zidane, Marcello Lippi'den (1996-1998 arası) sonra üst üste üç kez Şampiyonlar Ligi finaline yükselen ilk teknik direktör oldu. Zidane, Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi'ni üç kez kazanan üçüncü teknik direktör olma şansına sahip (Bob Paisley ve Carlo Ancelotti'den sonra). Fransız çalıştırıcı, ayrıca bu turnuvada üst üste üç kez mutlu sona ulaşan ilk teknik adam olabilir. Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci finaline çıkacak olan Jürgen Klopp, ilk tecrübesinde Borussia Dortmund'u çalıştırırken Bayern Münih'e yenilmişti. Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk iki finalini kaybeden üç teknik direktör var: Massimiliano Allegri , Diego Simeone ve Hector Cuper. Klopp, teknik direktörlük kariyerinde oynadığı altı finalin beşini kaybederken, tek zaferini 2012'de Dortmund'un başında yaşadı. Şampiyonlar Ligi finallerinde en fazla gol atan oyuncu olan Cristiano Ronaldo, aynı zamanda 1992/93'ten bu yana üç farklı finalde rakip fileleri havalandıran tek isim konumunda. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde mevcut formata geçildiğinden bu yana üst üste iki finalde gol atmayı başaran ilk oyuncu olmak için sahaya çıkıyor. Turnuva tarihinde bunu başaran son oyuncu Franz Roth. Bu sezon Liverpool forması giyen hiçbir oyuncunun kariyerinde Şampiyonlar Ligi finali bulunmuyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol katkısı yapan iki oyuncu Cristiano Ronaldo ve Roberto Firmino.

Bir Şampiyonlar Ligi sezonunda en fazla gol atan üçlü Mohamed Salah-Roberto Firmino-Sadio Mane. Bu rekor daha önce Cristiano Ronaldo-Gareth Bale-Karim Benzema üçlüsüne aitti. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en çok asist yapan oyuncu James Milner, ikinci sırada ise takım arkadaşı Roberto Firmino  yer alıyor. Opta'nın bu istatistiği tutmaya başladığı 2003/04 sezonundan bu yana hiçbir oyuncu bir sezonda dokuz assist yapamadı.

'RONALDO, BÖYLE MAÇLAR İÇİN YAŞIYOR'

Real Madrid'in teknik direktörü Zidane ise zorlu maçların ardından finale kaldıklarını anımsatarak, "Bu sezon finale kalmak kolay olmadı. Buraya kadar çıkabildiğimiz için çok mutluyuz. Şampiyonlar Ligi'nde bir final maçı daha bizi bekliyor." dedi.

Takımın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun formda olduğuna değinen Fransız çalıştırıcı, "Ronaldo, böyle maçlar için yaşıyor. Onun hayatına bu maçlar anlam katıyor. Maçı dört gözle bekliyor." ifadelerini kullandı.

Zinedine Zidane, maçta favori taraf olmadığının altını çizerek, "Liverpool ile aynı şansa sahibiz. İki taraf da maçın favorisi değil. Soyunma odasındayken kimse favori olduğunu düşünmez." değerlendirmesinde bulundu.

Klopp ile teknik açıdan benzer özelliklere sahip olduğu yönündeki soruya ise Zidane, "Klopp'a çok fazla saygı duyuyorum. Çok tecrübeli ve inanılmaz şeyler başardı. Ama benzer yapıda olduğumuzu söyleyemem. Herkes ve her teknik adam birbirinden farklıdır." yanıtını verdi.

Sergio Ramos ise Livepoollu Salah'ın kalitesinin, Ronaldo ve Barcelonalı Lionel Messi ile aynı seviyede olup olmadığına ilişkin soruyu, "Onlar farklı gezegenden. Bazıları daha popüler olur, bazıları ise parlar ve ortadan kaybolur. Biz ise en fazla harika oyuncu tanımına gireriz. Salah da harika bir oyuncu ve bu sezonki performansıyla bunu kanıtladı. Daha fazlası olabilmek için önünde iyi bir şans var." şeklinde cevapladı.


Yorumlar