Anasayfa /  Spor /  Futbol

Akhisarspor - Krasnodar maçı saat kaçta ,hangi kanalda?

Akhisarspor Avrupa’da ilk maçına çıkıyor. Spor Toto Süper Lig’e iyi başlayamayan ve Lig'in 5. haftasında teknik direktör Safet Susic’le yollarını ayıran yeşil - siyahlı ekip, UEFA Avrupa Ligi J Grubu’ndaki ilk maçında Rus ekibi Krasnodar ile karşı karşıya geliyor. Peki, Akhisarspor - Krasnodar maçı hangi kanalda, saat kaçta? Detaylar ve maçın canlı skor takibi trhaberler.com'da olacak.

Abone ol
Abone ol 20 Eylül 2018 01:20

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanan Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu’ndaki ilk maçında Rus ekibi Krasnodar ile karşı karşıya gelecek. Bu sezon başında da TFF Süper Kupa’ya uzanan Akhisarspor, 7. kez yer aldığı Süper Lig’e en kötü başlangıcını yaptı. Ligde son sırada yer alan ve MKE Ankaragücü’ne mağlup olduktan sonra teknik direktör Safet Susic’le yollarını ayıran yeşil-siyahlı ekibin yarınki karşılaşmaya antrenör Cem Kavçak yönetiminde çıkması bekleniyor Ege temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi’nde İspanya’nın Sevilla, Rusya’nın Krasnodar ve Belçika’nın Standard Liege takımlarıyla gruptan çıkma mücadelesi verecek.

Gruptaki ilk maçında Krasnodar’ı konuk edecek Akhisarspor, daha sonra Standard Liege ve Sevilla ile deplasmanda karşılaşacak.

Akhisarspor - Krasnodar maçı hangi kanalda, saat kaçta?

20 Eylül Perşembe günü 19:50'de başlayacak karşılaşmanın yayın kanalı henüz belli değil. Maçın canlı skor takibi ve detaylar trhaberler.com'da 

Akhisarspor Antrenörü Cem Kavçak: "Kazanacağımıza inanıyoruz"

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki ilk maçta yarın Rus temsilcisi Krasnodar'ı ağırlayacak Akhisarspor'da antrenör Cem Kavçak ve takım kaptanı Bilal Kısa, kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Teknik direktör Saffet Susic'le yolların ligdeki kötü gidiş nedeniyle ayrılması sonrası takımı tarihindeki ilk Avrupa maçına çıkaracak olan Kavçak, Akhisar Stadyumu'nda Bilal Kısa'yla birlikte basın toplantısına katıldı. Cem Kavçak, Krasnodar maçı öncesi, "Biz rakibimizin eksi ve artılarını tarttık. Hangi yönde ne eksikleri var hepsini izledik, biliyoruz. İnşallah yarın gelen taraftarımıza zevkli ve güzel bir maç izletiriz. Kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.



Kavçak, "Hafta başı bilindiği üzere hocamızla yollarımız ayrıldı. Kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum. Kulübümüz adına bugün çok tarihi bir gün. Böyle tarihi bir günde şans bana nasip oldu. Bu şansı bana tanıdıkları için yönetimimize teşekkür ediyorum. Bir Akhisarlı olarak böyle bir maça çıkmak için benim için gurur verici. Rakibimiz Krasnodar, 6 yıldır çıkış içerisindeler. İyi bir takımla oynayacağız yarın. Biz rakibimizin eksi ve artılarını tarttık. Hangi yönde ne eksikleri var hepsini izledik, biliyoruz. İnşallah yarın gelen taraftarımıza zevkli ve güzel bir maç izletiriz. İnşallah yarın kazanan biz oluruz. Kazanacağımıza inanıyoruz. Maçtan sonra tekrar görüşürüz" dedi.



Bir Rus gazetecinin Krasnodar maçında Akhisarspor'un nasıl bir sürpriz yapacağı yönündeki sorusuna yanıt veren Kavçak, "Krasnodar iyi bir takım, çıkışta olan bir takım. Ancak sürprizden ziyade, biz de 6 senedir Süper Lig'de oynayan bir takımız. Her türlü skoru alabiliriz. Buna sürpriz diyemeyiz. 3 sonuçlu bir oyun" ifadelerini kullandı. Oyun stratejileri hakkındaki soruya da cevap veren genç çalıştırıcı, "Ben 6 senedir bu kulüpteyim. Roberto Carlos ile başlamıştık. Oyuncularla aramızdaki ilişki hoca-futbolcu olarak değil daha çok bir arkadaş gibidir. Yarın da bu sinerji sahaya yansıyacaktır. Elimizdeki oyuncu listesi belli. Ben her takıma ayrı taktikle yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Krasnodar maçı da bizim için ayrı bir maç olacak. Taraftarımız yarın bizi desteklesin, böyle tarihi anlar her zaman nasip olmaz" diye konuştu.



BİLAL KISA: "UZUN ZAMANDIR BUNU BEKLİYORUZ"



AKHİSARSPOR'da Bilal Kısa, kendileri adına tarihi bir maça çıktıklarını belirtti. Bilal Kısa, "Tarihimizde ilk defa UEFA Kupası'na katıldık. Akhisar şehri ve oyuncular için çok önemli. Biz de bunun bilincindeyiz. Yarın inşallah en iyi şekilde mücadele edip, iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Lige çok iyi başlangıç yapmadık. Ama bu maçı ayrı tutmamız gerekiyor. Uzun zamandır bu maçı bekliyorduk. Ligi bir kenara koyup yarınki maça konsantre olduk. Taraftarımızı da yarın stada bekliyoruz. Onların da desteğiyle iyi bir maç çıkarmak istiyoruz. Bu seviyelerde oynamak zordur. Çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Yarın iyi mücadele, iyi bir oyunla, ligde aldığımız kötü sonuçları da telafi ederek 3 puanla buradan ayrılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.



'Böyle maçlar ligdeki maçları telafi eder mi' sorusuna cevap veren tecrübeli orta saha, "Tabi yardımcı olacaktır. Özgüvenimizin yerine gelebilmesi için ihtiyacımız olan 3 puan. Bu maç bir başlangıç olabilir. Bu maç ilerleyen haftalara daha umutlu bakmamızı sağlar. Daha önce Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile birlikte oynamıştım. Bu bir tecrübedir. Takımımızda tecrübeli çok arkadaşımız var. Hep birlikte bunu sahaya yansıtırsak iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Bilal, son olarak gruptaki tüm takımların birbirini yenebilecek güçte olduğunu ve kendilerinin de bu gruptan çıkabileceğini sözlerine ekledi.






- 5 yeni takımdan biri

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk kez mücadele edecek Akhisarspor, bu sezon gruplarda ilk defa yer alacak 5 ekipten biri konumunda bulunuyor.

Akhisarspor’un dışında Lüksemburg’dan Dudelange, Çekya’dan Jablonec, Beşiktaş’ın rakibi Norveç’ten Sarpsborg ve Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Slovakya’dan Spartak Trnava ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

- En golcü isim Seleznov

Spor Toto Süper Lig’de cezası nedeniyle 3 maçtır forma giyemeyen Yevgen Seleznov, şans bulması halinde yarın takımının en büyük kozu olacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde Dnipro ve Shaktar Donetsk formalarıyla 35 maçta 11 golü bulunan Yevgen Seleznov, yeşil-siyahlı ekipte daha önce organizasyonda forma giyenler içinde en golcü ismi konumunda yer alıyor.

Seleznov, Krasnodar ekibinde yer alan Charles Kabore daha önce Kuban’da birlikte forma giymişti.

Öte yandan, Krasnodar’ın kadrosunda yer alan Tornike Okriashvili, 2015-2016 sezonu ikinci yarısında Eskişehirspor’da kiralık olarak mücadele etmişti. Gürcü oyuncu Süper Lig’de çıktığı 12 maçta 2 gol kaydetmişti.?

- Kadro değerleri

Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerine göre Akhisarspor’un kadro değeri 16 milyon 480 bin avro gösterilirken, Krasnodar’ın kadro değeri ise 70 milyon 500 bin avroyu buluyor.

Rus ekibinin kadrosunda yer alan futbolculardan İsveçli Viktor Claesson, 8 milyon avroluk değeriyle en pahalı oyuncu olarak dikkati çekiyor.

- Krasnodar’ın 43. maçı

Krasnodar, "Kupa 2"de 4. kez grup aşamasında yer alıyor.

İlk katıldığı 2014-2015 sezonunda gruptan çıkamayan Rus ekibi, 2015-2016’da son 32, 2016-2017’de ise son 16 turunda yer aldı. Geçen sezon play-off turunda organizasyona veda eden Krasnodar, bu yıl doğrudan gruplarda mücadele edecek.

Avrupa kupalarında şimdiye kadar 42 maça çıkan Rus temsilcisi, bu müsabakalarda 21 galibiyet, 9 beraberlik, 12 yenilgi aldı.

Krasnodar, daha önce Türk temsilcilerinden Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaştı. Rusya’da mağlup ettiği Fenerbahçe ile İstanbul’da 1-1 berabere kalan Rus temsilcisi, adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Rusya Premier Lig’de 7 haftanın ardından 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Krasnodar, 11 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü. Krasnodar, lider Zenit’in 6 puan gerisinde 13 puanla 4. durumda yer alıyor.

Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 26. Türk takımı

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanan Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi’nde yer alacak 26. Türk temsilcisi olacak.

Futbolda 1955 yılından itibaren Fuar Şehirleri Kupası adı altında düzenlenen ve 1971-1972 sezonunda UEFA Kupası adını alan organizasyon, 2009’dan itibaren de UEFA Avrupa Ligi olarak gerçekleştiriliyor.

Bu sezon Medipol Başakşehir’in eleme aşamasında veda ettiği organizasyonda Akhisarspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele edecek.

Bu ekiplerden Akhisarspor, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak ilk defa Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandı.

Yeşil-siyahlı takım, doğrudan gruplardan başlayacağı UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek 26. Türk ekibi olacak.

İlk olarak 1962-1963 sezonunda Altay’ın mücadele ettiği organizasyonda Fenerbahçe, 24. kez yer alacak. Beşiktaş’ın bu sezon 18. defa mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde Trabzonspor da Türkiye’yi 18 kez temsil etti.


Yorumlar