Anasayfa /  Spor /  Futbol

A Milli Takımımız'dan golsüz prova!

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde yapacağı Rusya maçı öncesi Bosna Hersek ile hazırlık maçı kapsamında karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi. Pozisyon zenginliği olan ve yüksek tempoda oynanan karşılaşmada net fırsatlar yakalayan A Millilerimiz aradığı golü bulamadı ve maç golsüz tamamlandı. A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi UEFA Uluslar Ligi'nde 14 Ekim tarihinde deplasmanda Rusya ile karşılaşacak.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2018 22:24

Rusya ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi maçı öncesi Bosna Hersek ile karşılaşan Türkiye, etkili oynamasına rağmen 0-0 beraberliğe razı oldu. Rize’de oynanan maçta oldukça istekli görünen ve hücumda net fırsatlar bulan, gol pozisyonlarını değerlendiremeyince galibiyeti kaçırdı.

UEFA Uluslar Ligi’nde oynadığı ilk iki maçta futbol olarak bekleneni veremeyen Türkiye’nin, Bosna Hersek karşısında nasıl bir futbol ortaya koyacağı merak ediliyordu. Rusya’ya evinde yenilen, İsveç karşısında ise 2-0’dan gelerek 3-2 kazanan Türkiye, iki maçta da futbol olarak beğenilmemişti. Genç ve istekli bir kadro kurmak istediğini belirten Mircea Lucescu’nun yeni takımının Bosna Hersek karşısındaki futbolu göz doldurdu.

İlk yirmi dakikada Bosna Hersek’in net fırsatlar bulduğu karşılaşma, taraftarlara “Aman fark yemeyelim” dedirtirken, daha sonra Türkiye’nin ortaya koyduğu futbol “Farkı kaçırdık” yorumlarına neden oldu. Yüksek tempoda oynayan, savunmayı önde kuran, hızlı hücuma çıkan, sağlı sollu ortalarla, uzaktan şutlarla, ara paslarıyla pozisyonlar bulan Türkiye, Rusya maçı öncesi herkesi heyecanlandırdı.

UEFA Uluslar Ligi’nde İsveç karşısında 2-0 geriden gelerek alınan 3-2’lik galibiyet sonrası ilk kez hazırlık maçında bir araya gelen milliler, maça beklenenin altında bir özgüvenle başladı. Özellikle savunmada yapılan basit hatalar, karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Bosna Hersek’in net fırsatlar yakalamasına neden oldu.

Daha sonra oyunda dengeyi kuran ve daha istekli bir görüntü sergilemeye başlayan Türkiye, ilk yarının geride kalan bölümünde Bosna Hersek kalesinde etkili olmaya başladı. Oğuzhan ve Enes ile girilen net fırsatlar, Hakan ve Cengiz’in uzaktan şutları ile gol arayan Türkiye, yer yer kaleci Sehic’i geçemezken, yer yer de kaleyi tutturmakta başarılı olamadı.

Karşılıklı ataklar ve yüksek tempo ile geçilen karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Mircea Lucescu’nun defansif oyun anlayışından uzak bir görüntü sergileyen Türkiye, ilk yarıda izleyenlere ümit verdi. Daha önceki maçlarda topa sahip olsa da net fırsat bulmakta zorlanan Türkiye, Bosna Hersek karşısında bu sıkıntısını aşmış bir görüntü sergiledi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Türkiye, etkili futbolunu sürdürdü. Savunmayı öne çıkararak alan daraltan Türkiye, 60. dakikadan sonra rakip kalede net fırsatlar yakalamaya başladı. Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu ile iki önemli fırsattan yararlanamayan Türkiye, mücadeleden beraberlikle ayrılmaya razı oldu. Türkiye, karşılaşmada gol bulamasa da oynadığı futbol ve girdiği pozisyonlar ile gelecek için umut verdi.

Maçtan Dakikalar

15. dakikada Dzeko'nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Visca'nın sert vuruşunda kaleci Sinan, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

18. dakikada sol taraftan gelişen Bosna Hersek atağından topla birlikte ceza sahası içine giren Goran Zakaric'in vuruşu kaleci Sinan'dan döndü. Dönen topa Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı. 

22. dakikada Bosna Hersek savunmasında oluşan karambolde ceza sahası dışı sağ çaprazında topu önünde bulan Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutu yan ağlarda kaldı. 

25. dakikada Cengiz Ünder pasında topu önüne alan Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası dışından sert şutu kaleci Sehic'de kaldı. 

32. dakikada Oğuzhan'ın pasında kale sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Enes'in vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.  

Milli takımda, sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Mehmet Topal dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Ay-yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi'ndeki 3. maçında 14 Ekim Pazar günü de deplasmanda Rusya ile karşı karşıya gelecek.

,

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI SON DURUM

Rusya mağlubiyeti sonrasında gruptaki ikici karşılaşmasında İsveç deplasmanına giden milli takım muhteşem bir geri dönüş yaparak karşılaşmayı 3-2 kazanmıştı. Rusya'ya kendi evimizde 2-1 yenilmemize rağmen İsveç karşısında oynanan futbol milli takımın hırsını ortaya koymuştu. Son 5 karşılaşmasında 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Türkiye, en farklı mağlubiyetini İzlanda karşısında almış ve mücadelen 3-0 yenik ayrılmıştı.

NOTLAR:

15 bin Türk bayrağı dağıtıldı

Türkiye- Bosna Hersek maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Rize Şehir Stadının tribünlerine gelen 15 bin futbolsevere bayrak dağıtıldı



3000 bin Üniversiteli taraftar şov yaptı

Bu arada milli maçı izlemeye gelen Karadeniz Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden 3000 kadar üniversiteli öğrenci karşılaşma öncesi futbol takımına destek tezahüratları yaparken tribünler tarafından alkışlandılar. Yönetici Cengiz Zülfikaroğlu maç biletlerinin bir gün önceden tükendiğini belirterek “Konya, Trabzon ve Eskişehir’den sonra ilk kez Rize’de milli maç oynanıyor. Rize, Trabzon, Samsun., Giresun, Artvin’den çok sayıda futbolsever akın ettiler. Anadolu milli maçlara özel ilgi gösteriyor” dedi.


Yorumlar