Anasayfa /  Dünya

Fransa'da okullar ve kreşler 3 hafta kapatıldı

Fransa'da cumartesi gününden itibaren ülke genelinde en az 3 hafta boyunca okullar ve kreşler kapatıldı

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2021 23:01

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ulusa sesleniş konuşmasında, 3 Nisan’dan itibaren ülke genelinde 4 hafta boyunca sınırlı karantina uygulanacağını duyurarak, Fransızları "ekstra çaba göstermeye" çağırdı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YENİDEN UYGULANACAK

Macron, 3 Nisan’dan itibaren ülke genelinde 4 hafta boyunca vatandaşların evlerinde 10 kilometreden fazla uzaklaşmalarının yasaklandığını bildirirken, ülke genelinde saat 19.00 ile 06.00 arası sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

BÖLGELER ARASI SEYAHAT YASAKLANACAK

Evlerinden 10 kilometre uzağa giden ve sokağa çıkma yasağı saatlerinde dışarı çıkan vatandaşların sertifika doldurmaları gerekeceği bildirilirken, 5 Nisan’dan itibaren bölgeler arası seyahatin yasaklandığı belirtildi.

OKULLAR EN AZ 3 HAFTA BOYUNCA KAPANDI

"Anaokulları, ilkokulları, ortaokulları ve liseleri üç haftalığına kapatacağız" diyen Macron, ülke genelinde en az 3 hafta boyunca okulların kapatıldığını duyurdu. Anaokulu ve ilkokulların 26 Nisan’da, ortaokul ve liselerin 3 Mayıs’ta açılacağını belirten Macron, çocuklarına bakmak zorunda kalacak ve evden çalışacak olan ebeveynlerin kısmı işsizlik hakkına sahip olacaklarını duyurdu.

Etiketler Fransa Macron
Yorumlar