Anasayfa /  Dünya

Fransa sokaklarını karıştırdı: Çok sayıda gözaltı var

Fransa'da güvenlik güçlerinin görüntülerinin yayınlanmasını engelleyen tasarıya karşı başlatılan protestolar şiddet olaylarına dönüşürken, şimdiye kadar 30 kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2020 10:56

Fransa'da hükümetin çıkarmak istediği kapsamlı güvenlik yasasına karşı tepkiler şiddetini giderek artırıyor. Başkent Parisbaşta olmak üzere ülke genelinde 90 farklı yerde gerçekleştirilen güvenlik yasası karşıtı gösteriler şiddet olaylarına dönüştü.

NANTES'TA 1 POLİS YARALANDI
Nantes kentindeki gösterilerde çıkan olaylarda 1 polis yaralanırken, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Paris'teki gösterinin başlamasının ardından polis ile göstericiler arasında çıkan olaylar sonrası gözaltına alınanların sayısının 30'a yükseldiği bildirildi.

GÖSTERİCİLER LAZER KULLANDI
Kentte sendikaların ve alım gücünün düştüğünü savunan bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği gösterilerde lazerler de kullanıldı. Göstericiler, polis müdahalesini püskürtmek için lazerleri polise doğrulttu.

"GÜVENLİK YASASINI GERİ ÇEKİN"
Öte yandan Marsilya, Lyon, Lille ve diğer Fransız kentlerinde de eylemler düzenlendi. Paris'teki gösteriler "Fransa, polis hakları diyarı", "Güvenlik yasasını geri çekin" yazılı pankartlarla barışçıl şekilde başladı. Ancak daha sonra "Black Block" (Siyah Blok) adlı grupla polis arasında çatışmalar patlak verdi.


BAZI KİŞİLER ÇEVREYE ZARAR VERDİ
Paris'te öğleden sonra Porte des Lilas'tan başlayan gösteri, polisin verdiği güzergah izni üzerinden Republique Meydanı'nda son bulması gerekiyordu. Göstericilerin bir kısmı Republique Meydanı'na ulaşmış olmasına rağmen 2 bin kişilik bir grubun içinde bulunan yaklaşık 500 kişi şiddet olaylarına karışmış, çevredeki iş yerlerini tahrip edip arabaları ateşe vermişti.

Etiketler Fransa olay
Yorumlar