Anasayfa /  Medya

FOX TV'ye Yasak Elma cezası !

Şikâyet nedenleri Türk toplumunun ahlaki değerlerinin hiçe sayıldığı, gençleri ve çocukları yanlış yönlendirdiği, Müslüman toplumunun kutsal bir emaneti olan İslami değerlerin en başında gelen Kuranı Kerim’e yapılan saygısızlığı asla kabul edilemeyeceği hususu başlıca şikâyet maddeleri arasında idi.

Abone ol
Abone ol 04 Ekim 2020 17:19

Diziler her zaman öğretici ve Türk gelenek ve göreneklerine aykırı olmayacak şekilde izleyiciye sunulmalıdır. Bununla ilgili olarak da her dizi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yani RTÜK tarafından denetlenir. Bazen denetimlerde gözden kaçabilen fakat izleyicinin gözünden kaçmayan durumlarda gelen her türlü şikâyet ve talep değerlendirilmekte şikâyetler neticesinde yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda oluşan raporlara göre olumlu durumlarda gerekli uyarı ve cezalar kesilmektedir.

Bununla ilgili son olarak Fox TV de yayınlanan Yasak Elma adlı dizi ile ilgili RTÜK’ e birçok şikâyet gelmesi üzerine yetkililer harekete geçti ve diziyi incelemeye aldılar. Gelen şikâyetler üzerindeki iddiaların değerlendirilebileceği bir komisyon kurularak raporlar hazırlandı. Yayıncı kuruluşa ciddi bir ceza uygulaması yapan RTÜK açıklamalarında şikâyetlerin değerlendirilmesi neticesinde bu cezanın uygulandığını belirtti.

1-) Kutsal Değerler Hiçe Sayılamaz
Fox TV de yayınlanan Yasak Elma dizisi aslında beğeni ile izlenen ve takip edilen bir yapım. Dizide yaşanılan aşklar ve kişiler arasındaki entrikalar diziyi takip eden izleyici kitlesi tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. Ancak senaryo gereği yaşanılan olaylarla ilgili bazı kesimlerden RTÜK’ e çok sayıda şikâyet geldi.

Şikâyet nedenleri Türk toplumunun ahlaki değerlerinin hiçe sayıldığı, gençleri ve çocukları yanlış yönlendirdiği, Müslüman toplumunun kutsal bir emaneti olan İslami değerlerin en başında gelen Kuranı Kerim’ e yapılan saygısızlığı asla kabul edilemeyeceği hususu başlıca şikâyet maddeleri arasında idi.

Ayrıca dizide yaşanan aşkların ve ilişkilerin özellikle tek gecelik olmasının izleyiciye yansımalarının gayet olumlu bir şeymiş gibi toplumda derin yaralar bıraktığını ve son derece normalmiş gibi bir algı yaratıldığını belirten şikâyetçiler, dizide yaşatılan karakterlerin yaptıklarının örnek alınamayacak davranışlar olduğu konusunda da hem fikir olmuş bir şekilde şikayetlerini dile getirmişlerdi.

2-) RTÜK’den Beklenen Karar
RTÜK gelen bütün şikâyetleri madde madde inceleyerek; dizide Kuranı Kerime karşı yapılan saygısızlık, normalleştirilmiş gözüken ilişkiler, genç ve çocuklar üzerindeki etkilerini oluşturduğu uzman bir ekip ile titizlikle çalışmayı yürütmesini sağladı. Yapılan incelemelerde elde edilen sonuçlardan sonra RTÜK yetkilileri Yasak Elma dizisinin yapımcısı olan firmaya para cezası gönderdi.   

Etiketler Yasak Elma fox tv ceza
Yorumlar