Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Fox TV’ye Başak Demirtaş incelemesi

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. RTÜK, sosyal medya hesabından progrma inceleme başlatacağını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 06 Ekim 2021 20:34

Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bu sabah FOX TV'de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Programın iktidar medyası tarafından hedef gösterilmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sosyal medya hesabından yayın hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu.

Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; "FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü nedeniyle hedef gösterildi
İktidar medyası, programın 6-8 Ekim olaylarının yıldönümüne denk gelmesi nedeniyle FOX TV'yi, yayıncı İsmail Küçükkaya'yı ve Başak Demirtaş'ı hedef gösterdi.

"Amaç; 'O hiç pişman olmadı' dedirtmek..."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Başak Demirtaş'ın prorama konuk alınmasının amacının 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olarak adlandırdığı Selahattin Demirtaş'tan mesaj iletmek, "'O hiç pişman olmadı' dedirtmek" olduğunu ileri sürdü.

Dağ; "Bu milletin evlatlarının şehit edildiği 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümünde, cinayetlerin azmettiricisinin eşini canlı yayına çıkarıp "O hiç pişman olmadı" dedirtmek..." ifadelerini kullandı.

Bu tesadüf değil. Kasten ve bilerek yapılan bir yayın.

Kimin yanındasın FOX TV? Terörün mü, Türkiye'nin mi?

'19 aydır açık görüş yapamıyoruz'
5 yıldır tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Adalet Bakanlığı'na görüş haklarının eski haline dönüştürülmesi için çağrı yaptı. Başak Demirtaş "Selahattin’le yaklaşık 19 aydır açık görüş yapamıyoruz, artık keyfiyete dönüştü" dedi.

'Öfkelensek bile kindar olmayalım'
Demirtaş sözlerin şöyle devam etti; "Selahattin kişisel bir mesele yüzünden içeride değil. Derdimiz Türkiye. Türkiye’ye demokrasi ve barış gelmesi için mücadele ediyor, ediyoruz. Selahattin ile pazartesi görüştük, gayet iyiydi. Morali yüksek ve umutlu. Umutsuz olmak için hiçbir neden yok bence de. Özgür bir Türkiye için bu bedele değer diye düşünüyorum. Sadece bizim değil, cezaevlerindeki tüm siyasi tutsakların ödedikleri bedele değer.

Selahattin hiç öfkeli değil. Çocuklara mektuplarında da hep yazıyor, onlar genç ve bu haksızlıkları bizlere yapanlara karşı duyguları daha yoğun olabilir ama Selahattin, öfkelensek bile kindar olmayalım diye kızlara öğüt veriyor."

"HDP’nin tutum belgesini büyük bir takdirle karşıladım"
HDP’nin tutum belgesini büyük bir takdirle karşıladım diyen Başak Demirtaş; "HDP, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük çaba sarf ediyor. Ben Diyarbakır Liceli bir Kürt kadınıyım. Bütün kimliklerimle barışık yaşamak istiyorum. Evet, Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir ama onu ancak demokrasiyle yüceltebilirsek birlikte eşitçe ve kardeşçe yaşayabiliriz. Herkes kendi dili ve kültürüyle barış içinde yaşama hakkı var. Umuyorum HDP’nin tutum belgesi de buna katkı sağlar.

O kadar çok ötekileştirildik, kutuplaştırıldık ki. Tüm önyargıları kırmanın en etkili yolu konuşmak, tanışmak, birbirimizle temas kurmak. Efsun’u sosyal medyada paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar