Anasayfa /  Spor

Formula 1 yeniden Türkiye'de! İstanbul Grand Prix'si ne zaman olacak?

Formula 1, iptal edilen Kanada Grand Prix'si yerine Türkiye'nin 2021 takvimine eklendiğini duyurdu! Formula 1 İstanbul Grand Prix'si 11-13 Haziran'da gerçekleşecek!

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2021 12:04

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2021 sezonu takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, 11-13 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Organizasyondan yapılan açıklamada, bu sezonun takviminde yer alan 7. yarış Kanada Grand Prix'sinin yerine Türkiye Grand Prix'sinin dahil edildiği belirtildi.

Açıklamada, Kanada'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşanan seyahat kısıtlamaları ve ülkeye girişte uygulanan 14 günlük zorunlu karantina süresi sebebiyle bu yönde bir karar alındığı ve 11-13 Haziran'daki yarışların, İstanbul'da düzenleneceği ifade edildi. 

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Formula 1'in başkanı ve üst yöneticisi (CEO) İtalyan Stefano Domenicali, "Kanada'da bu sezon yarış olmaması üzücü ama geçen yıl çok zevkli bir yarışa sahne olan Türkiye'nin yeniden 2021 takviminde yer alması çok heyecan verici. Taraftarların bu sezon başındaki heyecanlı yarışlardan zevk aldığını biliyorum. Türkiye, heyecanlı mücadelelere sahne olacak harika bir piste sahip." ifadelerini kullandı.

Formula 1'de 9 yıllık aranın ardından geçen yıl düzenlenen Türkiye Grand Prix'sini kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, kariyerindeki 7. şampiyonluğa bu yarış sonunda ulaşmış ve bu kulvarda şampiyonanın efsane sürücüsü Michael Schumacher'i yakalamıştı.

Öte yandan Formula 1, 2022'den başlamak üzere Kanada Grand Prix'si için iki yıllık anlaşma yapıldığını da duyurdu. Bu sezon Kanada'da düzenlenecek yarışa önceden bilet alan taraftarlara ücret iadesi veya gelecek sezonun yarışına katılım hakkı sağlanacak.

VURAL AK: TÜRKİYE GRAND PRİX'SİNDE İSTANBUL'U HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2021 sezonu takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix'sinde İstanbul'u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirtti.

Vural Ak, yaptığı açıklamada, Formula 1 yarışlarının Türkiye'ye geri getirilmesi görevinin Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park'a verildiğini kaydetti.

Uzun bir aradan sonra 2020 sezonunda düzenlenen Türkiye Grand Prix'sinden Formula 1 yönetiminin ve yarışseverlerin çok memnun kaldığını aktaran Ak, "Türkiye Grand Prix'si, yılın en iyi yarışı seçilmişti. 2021 yılı için Formula 1 yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslarımız sonuç verdi ve bu önemli organizasyonu tekrar Türkiye'ye getirdik. Intercity İstanbul Park'taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul'u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Formula 1 yönetimiyle yaptıkları anlaşmanın, Türkiye'nin yarış takviminde daimi olarak yer alması için bir anahtar niteliğinde olduğunu vurgulayan Vural Ak, "Bu anlaşmayı da geçen sene olduğu gibi Intercity olarak, devletimize yük olmadan ve tüm sorumlulukları kendimiz üstlenerek tamamladık. Tüm dünyanın içinde olduğu bu zor dönemde gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma, Türkiye için uzun süreli bir sözleşmenin de habercisi niteliğindedir." diye konuştu.

11-13 Haziran'da düzenlenecek Türkiye Grand Prix'sinde bilet satışlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrine göre netleşeceğinin altını çizen Vural Ak, "Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz, halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını biz de çok istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri ve çalışmaları sayesinde en kısa sürede biletleri satışa çıkarmayı planlıyoruz. Yarışın gerçekleştirileceği tarihe baktığımızda, yarış için ülkemizi ziyaret edecek yabancı misafirlerin turizme de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1 organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişiyle önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır." şeklinde görüş belirtti. 

 
Yorumlar