Anasayfa /  Dünya

FLAŞ! Xiaomi Salcomp’un Avcılar'daki direnişinde işçiler kazandı

Xiaomi Salcomp’un Avcılar'daki işçi eyleminde işçiler kazandı, işten atılan işçiler işe geri dönüyor. Açıklama sendikadan geldi. Çin sermayeli Xiaomi Salcomp’un İstanbul Avcılar'daki fabrikasında sendikal faaliyetler bulundukları için işten atılan işçilerle ilgili yeni gelişme yaşandı. Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sorunun çözüldüğünü ve mutabakat sağlandığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 27 Eylül 2021 17:52

Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

İstanbul Avcılar'da faaliyet gösteren #Salcomp #Xiaomi işyerinde günlerce devam eden eylemler neticesinde işveren tarafı ile yapılan görüşmeler olumlu bir seyirde devam etmiş ve bugün itibari ile tam mutabakat sağlanmıştır.

Buna göre işten atılan arkadaşlarımızın tamamı işe geri alınmıştır. İşveren yetki tespitine yaptığı itirazı hemen kaldıracak olup, itirazın çekilmesinin ardından kesinleşen yetkimiz ile birlikte işyerinde geçerli olacak toplu iş sözleşmesi sürecimiz ise süratle başlayacaktır.

Ne olmuştu?

Türkiye’de Mi, Redmi ve POCO markaları ile bilinen Çin sermayeli Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un İstanbul Avcılar'da kurduğu telefon fabrikasında, Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’na üye olduğu için 170 işçi işten atıldı.

sozcu.com.tr’ye konuşan Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, 20 gün önce kısmi iş durdurma eylemine başlayan işçilerin 3 gün önce de tamamen iş bıraktığını anlattı.

Akman’ın verdiği bilgiye göre, Avcılar’daki fabrikanın önünde dün geceden bu yana 100 işçi eylem yapıyor.

Akman, Türk Metal’in bugün saat 14.00’te İstanbul Şişli’deki Cevahir AVM önü başta olmak üzere, ülke genelinde 11 ilde eş zamanlı olarak işten çıkarmalara yönelik açıklama yapacağını söyledi.

Xiaomi'den 31 Ağustos'ta yapılan bir açıklamada ise, fabrika yönetiminin iş ortakları Salcomp'a ait olduğu vurgulanmıştı.

 

Etiketler Xiaomi Salcomp
Yorumlar