Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Flaş Cenk Tosun yorumu! 'Beşiktaş'a benzemez'

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Beşiktaş'tan rekor bir bonservis bedeliyle Everton'ın yolunu tutan Cenk Tosun, bu sezon gösterdiği performansla İngiltere'de eleştirilerin odağındaki isim konumunda. Son olarak Everton'ın eski golcülerinden Yakubu da milli golcüyle ilgili yorumlarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 01 Kasım 2018 20:25

Cenk Tosun, geçtiğimiz sezonun devre arasında 22 milyon euroluk rekor bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'tan ayrılarak Everton'ın yolunu tutmuştu. Merseyside ekibinde şu ana kadar gösterdiği performansla beklentilerin altında kalan milli futbolcu, şu sıralar Ada basınında en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.

Everton formasıyla 26 maçta 7 gol 2 asistle oynayan Tosun, bu sezona yaptığı kötü başlangıcın ardından teknik direktör Marco Silva tarafından yedeğe çekilmişti.

İngiliz medyası da Premier Lig'de takımının oynadığı son 5 maça yedek kulübesinde başlayan golcü oyuncuya yönelik eleştirilerini arttırdı.

Yüksek maliyetine karşılık gösterdiği düşük performansla şu ana kadar verimsiz bir transfer profili çizdiği ifade edilen Tosun Paşa'ya Everton'ın eski golcülerinden Yakubu ise destek çıktı.

35 yaşındaki eski Nijeryalı futbolcu, Beşiktaş'ın eski yıldızının performansıyla ilgili olarak şu yorumları yaptı:

"Middlesbrough'dan Everton'a geldiğimde ben de büyük zorluk yaşamıştım. Eğer Everton'da oynuyorsanız sizden beklenti yüksektir. Herkes çok iyi oynamanızı bekler. Tosun, çok çalışıyor. Everton'a Beşiktaş'tan geldi ve arada büyük fark var. İngiliz futbolu, onun alıştığından daha hızlı ve daha fiziksel ama ben onun yeniden goller atacağına eminim. Cenk konusunda sabırlı olmak gerekiyor. Tecrübeli bir futbolcu ve daha iyi olacak. Bu, onun için kolay olmayacak ama onu cesaretlendirirsek yeniden gollerini sıralayacaktır. Onun nasıl bir golcü olduğunu zaten burada da gördük. Yapması gereken tek şey sıkı çalışmayı sürdürmek. Bu şekilde goller de zamanla gelecektir." (FANATİK)


Etiketler yakubu
Yorumlar