Anasayfa /  Politika /  Ak parti

FETÖ'cü AKP'li Genel Başkan Yardımcısı kim?

TBMM’deki anayasa görüşmeleri sırasında CHP’li Bülent Tezcan, bir AKP’li hakkında MİT’teki 5563189 numaralı belgede ‘Gülen Cemaati üyesi’ notunun düşülmüş olduğunu söylemişti. Kulislere göre o ismin Yasin Aktay olduğu iddia ediliyor

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2017 11:40

Ulusal Kanal'ın haberine göre, AKP ve CHP kulislerinde MİT raporunda hakkında “Gülen Cemaati üyesi” notu düşülen AKP Genel Başkan Yardımcısının, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yasin Aktay olduğu iddia edildi.



Aydınlık'ın haberine göre, Meclis Genel Kurulu’nda devam eden anayasa değişikliği paketi görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptığı konuşmada, bir AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın FETÖ’cü olduğuna ilişkin MİT’te rapor olduğunu iddia etmişti. Tezcan “MİT’te 563189 numaralı bir belgede bir AKP Genel Başkan Yardımcısı için ‘Gülen Cemaati üyesi’ notu düşülmüş durumda, bu kim?” demişti.



AKP SÖZCÜSÜ



Tezcan’ın açıklamasına AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Size dava açarız, kimse ismi açıklayın” diye tepki göstermişti. Oturumu yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın da “Böyle iddia ve ithamlarda bulunmayalım, bulunuyorsak isim verelim” ifadesini kullanmıştı. Gelen tepkiler üzerine yeniden kürsüye gelen Tezcan, “Benim mesleğim avukatlık. Öyle ‘dava açarım’ filan, buyursun davayı açsın. Bizim özel stratejimiz yok, olamaz. MİT size bağlı, ben sıra numarasını söyledim. Buyurun siz sorun” karşılığını vermişti.



Tezcan’ın açıklaması sonrası Meclis hareketlendi. Özellikle AKP ve CHP kulislerinde “FETÖ’cü AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın kim olduğu” tartışılırken AKP’nin Parti Sözcülüğünü de yapan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ismi öne çıktı. AKP kulislerinde ilk önce 25 Ocak’ta 2014’de Rize’de yaptığı bir konuşmasında, “Paralel devlet değerlendirmesini çok gerçekçi bulmuyorum” diyen Hayati Yazıcı gündeme gelmişti. Ancak kısa bir süre şüpheler Yasin Aktay’a döndüğü öğrenildi.



MİT’te hazırlanan raporun önceden AKP yöneticilerine ulaştırılıp ulaştırılmadığı ise bilinmiyor. Kaynak: Ulusal Kanal

 


Yorumlar