Anasayfa /  Güncel

'Polis Akademisi sınav soruları' davasında savunmalar tamamlandı

Akademinin 2012'deki giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin 80 kişinin yargılandığı davada sanık savunmaları tamamlandı.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2017 11:57

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınavdan önce elde edilerek, aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla ilgili 80 kişinin yargılandığı davada sanık savunmaları tamamlandı.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, mahkeme heyeti, savunma yapmaları için sanık avukatlarına söz hakkı verdi. Avukatların, tahliyeye yönelik talepleri de içeren savunmalarını, cuma gününe kadar tamamlamaları halinde mahkemenin ara karara gitmesi bekleniyor.

"Etkin pişmanlık hükümlerinden" yararlanmak isteyen davanın tutuksuz sanıkları, bugüne kadar görülen duruşmalarda, FETÖ'nün Polis Akademisi giriş sınavı sorularını önceden kendilerine nasıl verdiğini detaylarıyla anlattı.

Sanık beyanlarına göre, "cemaat abileri", FETÖ'nün ev ve dershanelerine giden öğrencilerden belirlediklerini, akademi sınavlarına girmeleri için yönlendirdi. Örgüte sadakat gösterecekleri düşünülen öğrencilere, akademi sınavından birkaç gün önce yemin karşılığında soru ve cevapları verildi.

Bu şekilde sınavı kazanan öğrenciler, akademiye kayıt yaptırdıktan sonra da örgütle ilişkilerini devam ettirdi. İki haftada bir üçer kişiden oluşan gruplar halinde, Ankara'nın farklı semtlerindeki örgüt evlerine giden öğrencilerden, "ev abileri" kimi zaman akademi yönetimi ve diğer öğrenciler hakkında özel bilgiler istedi.

17/25 Aralık sürecinde örgütten kopan bazı öğrencilerin yaşadıklarını adli makamlara anlatmasıyla FETÖ'nün KPSS'den sonraki bir başka soru hırsızlığı da deşifre oldu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 80 sanık hakkında, "resmi belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "silahlı terör örgütü üyesi olmaktan" dava açıldı.

Sanıklardan 32'si tutuksuz, 22'si tutuklu yargılanırken, 26 firari hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

Öte yandan tutuksuz sanıklar, kendilerini yönlendiren ve sınavdan önce soruları almalarına aracılık eden tutuklu sanıklar arasında yer alan bazı "cemaat abilerini" mahkeme huzurunda teşhis etti.


Yorumlar