Anasayfa /  Güncel

Mevlüt Mert Altıntaş'ın adı bakın nereden çıktı

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın adı FETÖ'nün himmet raporlarından çıktı. Altıntaş için raporlarda 'bizden' ifadesi yer alıyor.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2017 14:56

Fethullahçı Terör Örgütü'nün mahrem imamlarına yönelik operasyonda örgütün emniyet yapılanmasına ilişkin arşive ulaşıldı.

Örgütün polislerden topladığı himmet miktarı 17-25 Aralık öncesi 13 milyon lirayken süreç sonrası 6 milyon liraya kadar düştü. 15 Temmuz'dan sonra ise himmet toplanamadı.

İHRAÇ EDİLEN POLİSLERE FETÖ MAAŞI

Bilgiler FETÖ'nün Türkiye imamlığına vekalet eden şüpheliden ele geçirilen şifreli mikro kartta bulundu. Kayıtlara göre örgüt 15 Temmuz sonrası tutuklanan FETÖ'cü polislere aylık 3 bin lira yardım yapıyordu. Son dönemde bu miktar da bin liraya kadar düştü. 

Mikro kartta bulunan 20 bin word dosyasında polislerin fişlendiği de ortaya çıktı. Fethullah Gülen'e gönderilen raporda 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası örgüt mensubu polislerin çoğuyla irtibatın kesildiği belirtildi.

MEVLÜT MERT ALTINTAŞ İÇİN "BİZDEN" İBARESİ

Fişleme raporlarında Rus büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın ismi de "bizden" polisler arasında geçiyor. Altıntaş'ın örgüt içinde ağabeyliğini yapan kişiler ve bağlı olduğu mahrem imamlar da tespit edildi.

Raporlarda rütbeli 2 bin 500 polisin de "düşman" olarak nitelendirildiği belirlendi. Bunlardan 55'i ise "azılı düşman" diye fişlendi.

Henüz yüzde yedisinin incelemesi tamamlanan dosyalara göre 17-25 Aralık sonrası Atama Şube Müdürlüğü'nde görevlendirilen tüm amir ve polislerin FETÖ bağlantılı olduğu tespit edildi. O polislerin tamamı görevden alındı. Ayrıca son operasyonda açığa alınan 9 bin 103 polisten 22'si itirafçı oldu.


Yorumlar