Anasayfa /  Güncel

MEBS Okulundaki darbe girişimi davasında sanık savunmaları tamamlandı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli 26 sanığın yargılandığı davada, sanık savunmaları tamamlandı.

Abone ol
Abone ol 27 Nisan 2017 20:28

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.





Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Sanıklardan Burak Can Keskin, 7 aylık kursiyer olduğunu ve yaklaşık 9 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Severek ve isteyerek girdiğim TSK'da görevime başlamadan bu işle karşı karşıya geldim. Ne benim ne de ailemin FETÖ ile en ufak bir bağlantısı yoktur." dedi.

Darbe girişimi gecesi kurstan bir arkadaşının kendisini aradığını ve içtima alınacağı için komutanlığa gitmesi gerektiğini söylediğini öne süren Keskin, beraatını talep etti.

Sanık Emrullah Kaçmaz da hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, terör saldırısı olacağı gerekçesiyle kışlaya çağrıldıkları için hiçbir şüpheye kapılmadığını söyledi.

Kaçmaz, "Sivil araçlarla kışladan ayrıldığımız sırada yoldan geçen vatandaşların desteklerini gördük. Yolda radyoyu açtığımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını dinledik. Oyunun içinde olduğumuzu anladık ve dönüş yaptık. Son sözüm, ben ve arkadaşlarım kesinlikle vatan haini değiliz. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Savunmasını yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraat talebinde bulundular.

Duruşmaya yarın tanık ifadelerinin alınmasıyla devam edilecek.


Yorumlar