Anasayfa /  Güncel

Kara Kuvvetlerindeki darbe girişimi davası başladı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılanmasın başlandı.

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2017 12:55

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin, aralarında eski Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve eski Kara Kuvvetleri Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha'nın da bulunduğu 150 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan 108 sanık, jandarma eşliğinde getirildi, diğer sanıkların ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmaları sağlanacak. Salonda sanık yakınları ile avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Cem Boztaş, duruşmaların 17 iş günü süreceğini, her gün onar kişinin savunmasını almayı planladıklarını söyledi.

Duruşmada sanıkların kimlik tespitine geçildi.

Üçer kez ağırlaştırılmış müebbet

Sanıklar hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Eski Kara Kuvvetleri Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha'nın bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, dönemin Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cari Harekat ve Komuta Kontrol Daire Başkanı Tuğgeneral Adem Boduroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanı Tuğgeneral Ali Rıza Çağlar ve eski tuğgeneraller Cüneyt Soyraç, İbrahim Lütfi Nuhoğlu, Mücahit Tamer ile 2016 yılı YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunan eski Kurmay Albay Fehmi Atuk da şüpheliler arasında yer alıyor.


Yorumlar