Anasayfa /  Güncel

FETÖ’den tutuklu Talha Uğurluel'den çarpıcı ifade

10 Aralık 2018'de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan tarihçi Talha Uğurluel'in Emniyet'teki ifadesi ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 13 Ocak 2019 21:56

FETÖ soruşturması kapsamında Aralık ayından bu yana tutuklu olan tarihçi Talha Uğurluel'in FETÖ üyeliği suçlamalarına karşı çarpıcı ifadeler kullandığı ortaya çıktığı. Uğurluel'in kendini savunmak için Emniyet'te verdiği ifadede birçok detaya yer verdiği öğrenildi.

1998 yılında örgüte ait Yeşilırmak isimli dershanesinde çalıştığını kabul eden Uğurluel, Emniyet'te verdiği ifadede kız arkadaşı ile evlenme isteğinin dershane yöneticileri tarafından kabul görülmediğini ve bu nedenle dershaneden ayrıldığını beyan etti. 

"Evlenmiş olduğum eşim ile disko ortamında tanışarak evlendim." diyen Uğurluel, "Bu durum bile benim FETÖ üyesi olmadığımın kanıtıdır." şeklinde konuştu.

Umre toplantısında kâr vurgusu 

Uğurlel'in ifadesi, rehberlik yaptığı Umre turlarındaki detayları da içeriyor. Buna göre; Sürat Turizm'in organize ettiği Umre turlarında rehber olarak çalıştığı süreçte, bir seferinde kendisini yurt içinde bir toplantıya çağırdıklarını aktaran Tahla Uğurluel, turların kâr amacıyla düzenlendiğini aktardı.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre; Uğurluel, "Ali Karakaş'ın bu şirkette müdür olduğu dönemde Umre toplantısı yapıldı. Üç ya da dört kişi katılmıştık. Bu toplantıda nasıl daha çok kar edebileceği hususunda 3 saat konuşuldu. Bu durumdan büyük rahatsızlık duydum" dedi.

Uğurluel'in konaklama ve uçuş kayıtları incelendi

Soruşturma dosyasında Talha Uğurluel'in konaklama ve uçuş kayıtları mercek altına alındı. Buna göre; 11 yıllık süre zarfında 443 uçuş kaydı olduğu görülürken, söz konusu uçuş kayıtlarında toplam 457 Bin 419 kişi ile giriş çıkış yaptığı ve bunlardan 2 bin 487'sinin FETÖ şüphelisi olduğu tespit edildi.

Dosyada Uğurluel'in 2005-2018 aralığında yaptığı konaklamalar da incelendi. 13 yıllık süreç içerisinde toplam 233 adet konaklama kaydı tespit edilen tarihçinin toplam 29 bin 678 kişi ile aynı tarih aralığında konaklama yaparken, bunlardan 259'unun örgüt şüphelisi olduğu belirlendi. 


Yorumlar