Anasayfa /  Güncel

FETÖ operasyonu: 71'i asker 89 kişiye gözaltı!

Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ imamları ile irtibat kuran bir kısmı muvazzaf olan 71 asker 89 kişi hakkında operasyon başlatıldı.

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2018 09:28

Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ imamları ile irtibat kuran askerlere yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Başsavcılığının talimatı üzerine bir kısmı muvazzaf 71 asker ve 18 FETÖ imamı hakkında gözaltı kararı verildi.

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri bu sabah adreslere baskın düzenledi.

Şu ana kadar 48'i asker 8'i mahrem imam 56 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin bir bölümü gözaltına alınırken operasyonun devam ettiği belirtildi.

Şüphelli aslkerlerin İstanbul'daki 4 ayrı ankesörlü telefon üzerinden FETÖ'nün mahrem imamları ile irtibat kurdukları belirlendi.

11 TERÖR SAVCISI BİZZAT KATILDI

Başsavcılığın talimatıyla şüphelilerin adreslerine baskın yapan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hedef adreslerdeki suç içerikli belge ve dijitallere el koydu. Askeri mahaldeki aramalara 11 terör savcısı bizzat katıldı.

Görevde olan bir albayın evinden 35 bin euro ve 25 bin dolar nakit para, çıktı.Meslekten ihraç bir binbaşının evinde ise Bylock kullanmaktan aranan sivil bir şahıs ele geçirildi. Meslekten ihraç edilmiş bir albayın telefonunda örgütün muhaberat amacıyla kullandığı kriptografik haberleşme programlarından Falcon bulundu.

Ayrıca hakkında gözaltı kararı bulunan meslekten ihraç edilmiş bir Albay Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurtdışına çıkmaya çalıştığı sırada gözaltına alındı. Bu kişi gözaltına alındığı esnada telefonuna uzaktan erişimle telefonuna müdahale edildiği anlaşıldı.

AVUKAT, ÖĞRETMEN, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, MÜEZZİN...

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 18 mahrem imamın daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan askerlerin itirafçı olmaları üzerine tespit edilen kişiler oldukları da öğrenildi. Bu kişilerin avukat, öğretmen, öğretim görevlisi, müezzin ve doktor gibi meslek gruplarına mensup oldukları tespit edildi.

Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ imamlarıyla ardışık olarak irtibat sağlandığı tespit edilen 256 asker şahıs şüpheli hakkında 06 Temmuz 2018 günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen operasyonla eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve elkoyma işlemi yapılmış bu şahıslardan 230'u yakalanırken 26'sı firar etmişti. 88 şüpheli etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandıklarından bahisle serbest bırakılırken 128 şüpheli ise tutuklanmıştı.

Kaynak: Superhabertv


Yorumlar