Anasayfa /  Güncel

Ankara’da ‘Özel Akıllı Okullar’ operasyonu! 37 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara'nın bir çok ilçesinde faaliyet yürüten Özel Akıllı Okullar ile ilgili Sulh Ceza Mahkemesinden şirketlerin ve bağlı özel akıllı okulların devir ve temlikinin yasaklanması, hak tesisini önlemek amacıyla tasarruf yetkisinin kısıtlanması amacıyla karar alındığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2018 10:11

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara'nın bir çok ilçesinde faaliyet yürüten Özel Akıllı Okullar ile ilgili Sulh Ceza Mahkemesinden şirketlerin ve bağlı özel akıllı okulların devir ve temlikinin yasaklanması, hak tesisini önlemek amacıyla tasarruf yetkisinin kısıtlanması amacıyla karar alındığını açıkladı. Başsavcılık, okul yöneticileri ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen öğretmenlerin de arasında bulunduğu 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Özel Akıllı Okulların yöneticileri ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen bazı öğretmenleri hakkında toplam 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ operasyonu başlatıldı. 12 farklı adreste 17 binada ve 13 farklı şirket bünyesinde faaliyetlerini yürüten operasyon kapsamında, şirket sahibi, yönetici ve bazı öğretmenlerinin FETÖ Silahlı  Terör Örgütü ile irtibatı tespit edilen ÖZEL AKILLI OKULLAR ile ilgili, Sulh Ceza Mahkemesinden şirketlerin ve bağlı özel akıllı okulların devir ve temlikinin yasaklanması, hak tesisini önlemek amacıyla tasarruf yetkisinin kısıtlanması amacıyla karar alındı.

Bununla birlikte Özel Akıllı Okulların yöneticleri ve bazı öğretmenleri hakkında gözaltı kararı verildi. 

BYLOCK KULLANICISI

Özel Akıllı Okullar'ın sahibi ve şirketlerin yöneticiis olan İdris Yurteri'nin Bylock kullanıcısı olduğu, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimini organize eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile 2012 yılında aynı otelde konakladığı tespit edildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.


Yorumlar