Anasayfa /  Güncel

15 Temmuz suikast davası bugün! Hesap günü geldi!

15 Temmuz'da Marmaris’te tatilde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin dava, bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor.

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2017 03:12

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede taraf olarak şehit yakınları, 74 mağdur ve müşteki ile 44’ü tutuklu 47 şüpheli yer aldı. Erdoğan’ın müştekiler arasında olduğu iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen de Türk Ceza Kanunu’nun “Örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır” hükmü gereğince ‘bir numaralı sanık’ sıfatıyla bulunuyor.

MÜEBBET İSTENİYOR

15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın kaldığı oteli basan sanıkların, ‘Cumhurbaşkanı’na suikast’, ‘anayasayı ihlal’, ‘yasama organına karşı suç’, ‘hükümete karşı suç’, ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’, ‘yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs etme’ gibi suçlardan 6’şar kez müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

ÇİĞLİ’DE İMAM MENFEZDE PAŞA

Marmaris baskınına katılan Özel Kuvvetler ve MAK (Muharebe Arama Kurtarma) timlerinden oluşan 37 kişilik darbeci, başarılı olamayınca 2 polisi şehit edip kaçmıştı. Bu kişilerden, aralarında ‘Çiğli Ana Jet Üssü’nün FETÖ imamı’, ‘Paşa’ lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu’nun da olduğu 36’sı yakalandı. Zaman zaman ifadesine başvurulan ve İzmir Menemen T Tipi Cezaevi’nde bulunan Zekeriya Kuzu’nun, dava için Muğla’ya nakledildiği öğrenildi.

hürriyet


Yorumlar