Anasayfa /  Kültür sanat

Uluslararası Bodrum Bale Festivali için geri sayım başladı

Uluslararası Bodrum Bale Festivali için geri sayım başladı. 5'incisi bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin 24 Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. 

Abone ol
Abone ol 16 Temmuz 2017 14:09

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 15'incisi bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin 24 Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali,kapsamında bugüne kadarki en zengin zengin programıyla Bodrum Kalesi'nin tarihi atmosferinde, Küba, İspanya, Kazakistan ve Rusya'dan katılan ünlü dans topluluklarını sanatseverlerle buluşturacak.

FESTİVAL ZORBA İLE BAŞLAYACAK

Festival  24 Temmuz 2017, Pazartesi akşamı, Nikos Kazancakis'in 'Zorba' adlı adlı başyapıtından Mikis Theodorakis'in muhteşem müzikleri ile Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek.

Zorba'yı Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneleyecek. Sevgiyle, aşkla, umutla zorluklara karşı ayakta durmayı öğrenen ve öğreten Zorba'nın öyküsü, ünlü İtalyan koreograf Lorca Massine yorumuyla izlenecek. Gösteri, 25 Temmuz Salı akşamı da sahnelenecek.

KÜBA RÜZGARI ESECEK

28-29 Temmuz tarihlerinde Bodrumlu sanatseverler iki gece Küba rüzgarına kapılacak.

Kübalı sanatçı ve koreograf Lizt Alfonso tarafından kurulan Lizt Alfonso Dans Küba Topluluğu, etnikten moderne uzanan; habanera, danzon, caz, tango, flamenko dans gösterileri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. Dansın ve müziğin efsanevi ülkesi Küba'nın hiç bitmeyen dansları, Afro-Küba davulu ve ritüelleri, İspanyol'ların gitar ritmleri, Akdeniz'in cıvıltılı tonları ve Afro-Amerikan cazıyla renklenen zengin, enerjik dans ve müzikleri tatilcileri coşturacak.

UYUYAN GÜZEL'İ SAHNELEYECEKLER

1 Ağustos Salı ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Rus balesi 'Uyuyan Güzel'i Piyotr İlyiç Çaykovski'nin eşsiz müzikleri eşliğinde sahneleyecek.

Teknik ve estetik açıdan bale repertuvarının en önemli eserlerinden kabul edilen Uyuyan Güzel'i İstanbul Operası başkoreografı Ayşem Sunal Savaşkur, Marius Petipa koreografisi ile sahneye uyarladı. Bir hayal dünyasına kapılarını açan eserin konusu, bir Avrupa masalından esinlenerek Charles Perrault tarafından oluşturulmuştu.

4 Ağustos akşamı Kazakistan'dan katılan Astana Balesi sahne alıyor. Koreograf Ricardo Amarente'nin 'Gaya' ve 'A Fuego Lento' adlı iki eseri ile sahnede olacak topluluk dans performansları ile seyirciyi mest edecek.

Su, toprak, ateş ve havadan oluşan dünyada hayatın sürdürebilmesi için gerekli olan ormanın da varoluşuyla sevgi dolu, güçlü, nazik ve şefkatli Dünya Tanrıçası Gaya'nın (Gaia ) doğuşuna tanıklık edecek dansseverler, bu performansın ardından sahnelenecek dünyanın sevgi üzerine kurulduğunu, hayatın anlamının aşk olduğunu duyumsayacakları 'A Fuego Lento' izleyecek.

Rusya'dan katılan ünlü Balşoy Balesi baş dansçılarından Svetlana Zakharov'un kurduğu 'Svetlana Zakharov Solo Dans Projesi' isimli topluluk, 7 Ağustos  Pazartesi akşamı, üç farklı eserden oluşan 'Amore' adlı performanslarıyla sahnede olacak.

FESTİVAL DÜNYANIN EN HIZLI ZAPATEADOLARI İLE KAPANACAK

Dansın neredeyse her türünün sahnede olacağı festival boyunca yaşanacak dans ve müzik ziyafeti, 12 Ağustos Cumartesi akşamı, tanınmış İspanyol dans topluluğu Los Vivancos kardeşlerin performansları ile zirveye ulaşacak.

Sahneleyecekleri performansları "Born to Dance" ile İspanyolca tam karşılığı 'ayak vurma' olan zapateonun en hızlı ustaları 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin kapanışına damgasını vuracak. Meksika ve İspanyol Flamenkosu'nun en güzel örneklerini özgün koregrafileri ile sahneye taşıyacak.

FESTİVALE DAVET ETTİ

CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, herkesi festivale davet edip, "Bodrum'un bir dünya kenti olduğunu ve tarih, kültür sanat alanında önemli bir marka haline geldiğini her zaman söylüyoruz.

Yurt dışı tanıtımlarımızda hep bu yönde oluyor. Dünyanın en ünlü dansçıları en ünlü grupları eğer tarihi Bodrum Kalesi'nde sahne alıyorsa ve dünyanın 74 ülkesinden ilçemize gelen turist tarihin en önemli eserlerini ilçemizde izleme fırsatı buluyorsa bu güzel Bodrum'umuzun turizmdeki yerini ve etkisini gösteriyor.

İlçemize gelen turistler hem tatil hemde uluslararası bir festivali izlemenin tadını çıkartacak" dedi.


Yorumlar