Anasayfa /  Foto Galeri

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine vedasını spor yazarları böyle yorumladı

Fenerbahçe, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 2-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Spor yazarları, Fenerbahçe - Dinamo Kiev maçını yorumladı. İşte yazarların yorumları...

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine vedasını spor yazarları böyle yorumladı - Sayfa 1

Hürriyet yazarı Uğur Meleke: “30 Eylül 2008’i yeniden yaşadık... O gün de F.Bahçe favoriydi ama makine düzenindeki D.Kiev kazandı. Toplam 210 dakika iki deneyimli hocanın satranç müsabakası gibi geçti. Maalesef sonunda da oyuncu değişikliği hamlelerini doğru yapan Lucescu’nun kazandığı bir satranç müsabakası. Bruma-Lincoln kanatlarına dönüldüğünde sarı lacivertlilerin iyi oynadığı bir bölüm ben hatırlamıyorum. Belli ki Jesus hatırlıyor ki, dün de Bruma-Lincoln riskini aldı yine.”

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine vedasını spor yazarları böyle yorumladı - Sayfa 2

Fanatik yazarı Mehmet Demirkol: “Fenerbahçe’nin maç başındaki pres performansı ilk maçın da ötesindeydi. Bunda tabii ki iki maçta da özel bir performans gösteren Bushchan’ın önemli bir rolü var. Ancak bu kadar değil. Baskı sonrası topu dinlendirmek, sahip olmak konusu neredeyse hiç gündeme gelmedi. Direkt kaleye inmek istediler. Ferdi ve Osayi çok iyi bindirirken hemen her seferinde santrfor arkası boş kaldı. Sanki Jorge Jesus bunu özellikle ister gibiydi. Bütün bunlara rağmen İsmail oyundan atılana kadar kesin bir üstünlük vardı. Ondan sonra ise tam bir Kiev hakimiyeti.”

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine vedasını spor yazarları böyle yorumladı - Sayfa 3

Sabah yazarı Gürcan Bilgiç: “İtalyan hakemin senaryosu. Valencia'nın gol pası öncesindeki pozisyonuna faul çaldı. Beşinci dakikada maçı bitirecekken Fenerbahçe, aynı hakemin maç içinde çok daha sertlerini devam ettirdiği temasları da izledik. Faul olduğu bile tartışılacak iki pozisyondan sarı kart görerek oyun dışı kaldı İsmail Yüksek. Üç dakika sonrasında Dinamo'nun golü geldi. Fenerbahçe defansının seyirciliği eşliğinde. Maç, Fenerbahçe’nin hakkıydı.”

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine vedasını spor yazarları böyle yorumladı - Sayfa 4

Akşam yazarı Engin Verel: “9 kişilik Fenerbahçe çok can yakar! Ama 11 kişilik Fenerbahçe'nin gol atması zordu! Aradaki bu 2 kişi ise Valencia ve King'di! Fenerbahçe'ye kafaya iyi çıkan bir santrfor gerekiyor. 10 kişilik takıma mücadelesi için teşekkür etmek gerekiyor ama golcü ve bir kaleci takviyesi şart.”