Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçeli isim Arda Güler yaşıtlarının en pahalı futbolcusu oldu!

Fenerbahçe'nin Avrupa'da dahi ses getiren genç yıldızı Arda Güler, büyük bir galibiyet daha elde etti. Sarı lacivertlilerin genç kabiliyeti oynadığı futbol ve klasıyla girdiği listede doruğa tırmandı. Neslinin en pahalı oyuncusu olan Arda'nın bonservis kıymeti de açıklandı. İşte o liste ve tüm ayrıntılar...

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2022 23:54

Abone olTürk futbolu ve Fenerbahçe'nin gözbebeği Arda Güler sadece bizim ilgimizi kazanmadı, Avrupalılar'ın da dikkatini çekti. Piyasa değerini 9 milyon Euro'ya yükselten 17 yaşındaki yıldız 2005 doğumlu futbolcular arasında dünyada en değerli isim oldu.

Türk futbolunun üzerine titrediği, renklerin birleştiği bir isim o... Altyapıdaki performansıyla dikkat çekti, daha A takımdaki ilk maçında klasını gösterdi.

Futbolseverlerin gözdesi olan Arda Güler'e, Fenerbahçe yönetimi ve teknik heyeti de bir jest yaptı, '10' numaralı formayı verdi.

Genç futbolcu topu ayağına aldığı her an izleyenleri heyecanlandırırken, kalitesini sadece biz anlamadık. 17 yaşındaki oyuncu şimdiden Avrupa ekiplerinin radarına girdi.

Kendi yaşıtları arasında en pahalı isim oldu
Alman istatistik sitesi Transfermarkt da yıldız oyuncunun piyasa değerini 9 milyon Euro olarak güncelledi. Tam 3 milyon Euro'luk bir artış yaşayan Arda, 2005 doğumlu futbolcular listesinde market değeri en yüksek isim oldu.

Başarılı oyuncu yeni güncellemeyle beraber rakipleriyle arasındaki farkı da oldukça açtı. Takipçisi Vitor Roque (7 milyon Euro) dışındaki herkese 2 kattan fazla fark atan Arda'nın zirvedeki yeri oldukça sağlam görünüyor.

İşte Arda'nın ardından 2005 doğumlu futbolcular arasında piyasa değeri en yüksek olan isimler...

Vitor Roque / Athletico Paranaense
Piyasa değeri: 7 milyon Euro

Noah Mbamba / Club Brugge
Piyasa değeri: 4 milyon Euro

Roger Fernandes / Braga
Piyasa değeri: 4 milyon Euro

Antonio Nusa / Club Brugge
Piyasa değeri: 2.5 milyon Euro

El Chadaille Bitshiabu / PSG
Piyasa değeri: 2 milyon Euro

Zidane Sertdemir / Bayer Leverkusen
Piyasa değeri: 2 milyon Euro

Mathys Tel / Bayern Münih
Piyasa değeri: 2 milyon Euro

Obed Vargas / Seattle Sounders
Piyasa değeri: 2 milyon Euro

Paul Wanner / Bayern Münih
Piyasa değeri: 2 milyon Euro

Yorumlar