Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Son dakika ! Ersun Yanal resmen Fenerbahçe'de

Ve beklenen oldu ! Fenerbahçe'yi kurtaracak tek isim resmen Fenerbahçe'de. Fenerbahçe Ersun Yanal'ı takımın başına getirdi. Ersun Yanal Fenerbahçe'de haberi son dakika olarak haberimizde. İşte Son dakika ! Ersun Yanal resmen Fenerbahçe'de - Ersun Yanal Fenerbahçe haberleri için tıkla.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2018 09:48

Ve beklenen oldu ! Fenerbahçe'yi kurtaracak tek isim resmen Fenerbahçe'de. Fenerbahçe Ersun Yanal'ı takımın başına getirdi. Ersun Yanal Fenerbahçe'de haberi son dakika olarak haberimizde. İşte Son dakika ! Ersun Yanal resmen Fenerbahçe'de - Ersun Yanal Fenerbahçe haberleri için tıkla.









Fenerbahçe’de ikinci Ersun Yanal dönemi başlıyor. Sarı lacivertli yönetim, deneyimli teknik adamla dün yaptığı son görüşmenin ardından prensip anlaşmasına vardı. Yanal ile 1.5 yıllık anlaşmaya varıldığı ifade edildi. Sportif direktör Damien Comolli ise görevine devam edecek.

Phillip Cocu'nun görevden ayrılmasının ardından Erwin Koeman'ı geçici olarak takımın başına getiren ancak kötü gidişatı engelleyemeyen Fenerbahçe'de yönetim, teknik direktörlük görevine getirmek istediği Ersun Yanal ile sözleşme detaylarını görüştü.

Sarı lacivertli taraftarların ısrarla takımın başında görmek istediği Ersun Yanal'ın İstanbul'da olduğu ve akşam saatlerinde başkan Ali Koç ve yöneticilerle bir yalıda görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Fenerbahçe yönetimi, teknik direktörlük görevine Ersun Yanal'ı getirmeyi planlarken, bunun yanı sıra idari menajerlik görevini de Volkan Ballı'ya emanet etmek istiyor.

Sportif direktör Damien Comolli'nin görevine devam etmesi konusunda fikir birliğine varılırken, Fransız futbol adamının ara transfer döneminde hem satılması gereken futbolculara kulüp arayacağı, hem de Ersun Yanal'ın istediği futbolcuları Fenerbahçe'ye kazandırmak için çaba göstereceği kaydedildi.

Öte yandan Ersun Yanal ile yapılacak anlaşmanın 1.5 yıllık olması bekleniyor.



ERSUN YANAL KİMDİR?

Kazım Ersun Yanal 17 Aralık 1961 yılı Buca, İzmir doğumlu Türk teknik direktör.Süper Lig takımlarından Trabzonspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadır. 



Manisa Spor Akademisi mezunudur. Futbola Denizlispor' da başladı. Daha sonra Denizli Emsan Şirinköy İDY, Sarayköyspor, Manisaspor ve Nazillispor' da oynamıştır. 



Ersun Yanal , teknik direktörlüğe ilk olarak 1990 yılında ailesininde uzun yıllar ikamet ettiği Denizli' nin o dönem 3. Lig'de olan ilçe takımı Sarayköyspor' da başlamıştır. 



1997-1998 yıllarında Yeni Salihlispor ile Afyonkarahisar Çay Belediyesi Kaymakamlık kupasını kazanmıştır. 



Denizlispor takımının 1998-2000 yıllarında 2 sezon teknik direktörlüğünü yapmıştır. 



Ersun Yanal'ın yönetiminde 2003-2004 sezonunda Gençlerbirliği UEFA Kupası'nda sırasıyla Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eleyerek 4.Tur'a kadar çıkmış; 4.turda o sezonun UEFA Kupası şampiyonu Valencia'ya ikinci maçta uzatma bölümünde yediği golle elenmiştir. O sene kupayı kaldıran Valencia CF'yı turnuva boyunca yenmeyi başarabilen tek takım Ankara'da 1-0'lık sonuçla Gençlerbirliği oldu. 



2007 yılında Manisaspor'dan istifa ettikten sonra 2007-2008 sezonunun 10. haftasında Trabzonspor' un başına gelmiştir. 





27 Nisan 2009 tarihinde Trabzonspor kulübünden istifa etmiştir. Yanal, Manisaspor' dan önce Mandıraspor, Denizlispor, Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü ve Türkiye Millî Futbol Takımı' nı çalıştırdı. 



Eskişehirspor' da Aralık 2011'de Skibbe'nin istifa etmesi üzerine teknik direktörlük görevine getirilmiştir. Ersun Yanal Eskişehirspor'da 2 sezon gorev yapmıştır. 



2011-2012 sezonunda Süper Lig'i 5. Bitirip UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanmıştır. 



2012-13 sezonunu ise 8. bitirmiştir. Haziran 2013 itibarıyla bu görevi sona ermiştir. 28 Haziran 2013 tarihinde 1 yıllık sözleşme ile Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirilmiştir. 



Fenerbahçe ile 2013-2014 sezonunda 27 Nisan'da şampiyon olarak süper ligin en erken şampiyonluğa ulaşan teknik direktörü olmuştur. 



9 Ağustos 2014'te Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini açıkladı. 



3 Temmuz 2015 tarihinde Trabzonspor'daki sözleşmesi 450 Bin Euro bedelle karşılıklı olarak feshedildiği açıklanmıştır. 



25 Mayıs 2016 tarihinde yeniden Trabzonspor'la anlaşarak üçüncü kez bordo mavili kulübün başına geçti.


Yorumlar