Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Slimani attı, Harun tuttu! Fenerbahçe Zenit maç özeti ve golleri izle

Slimani attı, Harun tuttu! Fenerbahçe Zenit maç özeti ve golleri izle... UEFA Avrupa Ligi Son 32 turunda temsilcimiz Fenerbahçe evinde rus temsilcisi Zenit'i ağırladı. Kritik maçta Fenerbahçe, taraftarı önünde Islam Slimani'nin golü ile Zenit'i mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol suskun golcüsü İslam Slimani'den gelirken, karşılaşmanın 44. dakikasında Zenit'in penaltısında Robert Mak'a ve kalesini gole kapatan Harun Tekin galibiyetin mimarlarından olmayı başardı. İşte Fenerbahçe Zenit maç özeti ve golleri...

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2019 22:50

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden temsilcilerimizden Fenerbahçe, Rusya temsilcisi Zenit ile Son 32 Turu ilk maçında Kadıköy'de bir araya geldi. İki takım da kritik müsabakada 21 Şubat'ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesinde avantaj elde etmek isterken sahadan 1-0’lık skorla ayrılan taraf, temsilcimiz Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golü 21’de tartışılan isim Islam Slimani kaydetti.

68 gün sonra golle buluşan Slimani, kritik zaferi getirdi. Slimani’nin yanı sıra geceye damga vuran isim Harun Tekin oldu. Sürpriz bir kararla Ersun Yanal, Volkan Demirel’in yerine kaleyi Harun Tekin’e teslim etti. Harun da 44’te Mak’a penaltıda izin vermedi ve gecenin kahramanı oldu.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 21 Şubat'ta oynanacak.

 Fenerbahçe Zenit maç özeti ve golleri izle

Fenerbahçe’de son dakika değişikliği!

Fenerbahçe’de sezon başından itibaren mücadele eden Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar’ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc da UEFA listesine dahil edilmedi. Teknik direktör Ersun Yanal bu futbolcuların yerine UEFA’ya verilen yeni listede transferlerden Sadık Çiftpınar, Victor Moses ve Tolgay Arslan’ı tercih etti. Tolgay Arslan ısınma bölümünde sakatlık geçirdi ve yerini Eljif Elmas’a bıraktı.

Ersun Yanal’ın öğrencileri maçın büyük bir bölümünde yüksek tempo ile üstün oynarken, tüm takım taraftarlardan alkış aldı. Savunmada ise Sadık Çiftpınar hamleleriyle göz doldurdu.

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 

14. dakikada boşta kalan topu kapan Valbuena, soldan bindiren Hasan Ali'yi gördü. Bu futbolcu ceza sahası dışından şutunu attı ancak top yandan auta gitti. 

18. dakikada Eljif Elmas'la verkaç yaparak topu alan Moses, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Savunmanın ayak koyduğu top az farkla kornere gitti. 

20. dakikada Valbuena, Isla'dan aldığı pasla son çizgiye inip tekrar Isla'yı gördü. Ceza sahası içinde topla buluşan yıldız oyuncunun sert şutunda savunma son anda araya girip topu kornere gönderdi. 

21. dakikada Valbuena'nın kullandığı korner atışında Sadık kafayı vurdu. Savunmadan seken topa bekletmeden vuran Slimani, takımını öne geçiren isim oldu. 1-0 

24. dakikada Isla, savunmanın arkasına sarkan Eljif'i gördü. Topla buluşan genç futbolcu, ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak kaleci Lunev bu pozisyonda gole izin vermedi. 

27. dakikada Eljif, Moses'le yaptığı paslaşmanın ardından çok sert vurdu. Kaleci Lunev'in sektirdiği top kornere çıktı. 

43. dakikada Anyukov'un sağdan ortasında Driussi topa müdahale etmek isterken Mehmet Topal'ın hamlesiyle yerde kaldı. Hakem Buquet bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. 

44. dakikada kazanılan penaltıda topun başına gelen Mak sert vurdu ancak Harun'un dokunduğu top üst direğe çarptı. Harun direkten dönen topu tekrar kontrol etmeyi başardı ve gole izin vermedi. 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 

50. dakikada Valbuena'nın pasında son çiziye inen Hasan Ali ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın arasında yükselen Slimani kafayı vurdu ancak top üstten az farkla auta çıktı. 

57. dakikada sağ kanattan bindiren Isla, içeri kat ederek rakibinden sıyrıldı ve yerden pasında Eljif'i gördü. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Lunev iki hamlede topu kontrol edebildi. 

60. dakikada Isla'yla verkaç yaparak ceza sahasına giren Valbuena sol ayağıyla sert vurdu. Bu pozisyonda da kaleci Lunev gole izin vermedi. 

62. dakikada Mak'ın sağdan kullandığı korner atışında Mehmet Topal kafayla uzaklaştırdı. Boşta kalan topa Rakitskiy yerden vurdu ancak topu yandan auta gönderdi. 

Stat: Ülker Stadyumu 

Hakemler: Ruddy Buquet, Guillaume Debart, Julien Pacelli 

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Eljif (Ayew dk. 72), Mehmet Topal, Jailson, Moses (Alper dk. 84 ?), Valbuena (Neustadter dk. 90+2 ?), Slimani 

Yedekler: Volkan, İsmail, Şener, Frey 

Teknik Direktör: Ersun Yanal 

Zenit: Lunev, Anyukov, Ivanovic, Rakitskiy, Nabiullin (Smolnikov dk. 61), Hernani, Kranevitter, Barrios, Driussi (Azmoun dk. 73), Mak (Marchisio dk. 85 ?), Dzyuba 

Yedekler: Kerzhakov, Neto, Ozdoev, Zabolotny 

Teknik Direktör: Sergei Semak 

Gol: Slimani (dk. 21) (Fenerbahçe) 

Sarı kartlar: Rakitskiy, Anyukov, Mak (Zenit), Isla, Sadık (Fenerbahçe) 

Bozhan Memiş - Güven Mert Ercan - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu - Uygar Aydın 


Yorumlar