Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

MAÇI SONUCU: Anderlecht 2 - 2 Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi maçı

Fenerbahçe, Anderlecht deplasmanına konuk oluyor. Geride kalan 2 haftada 3 puan toplayan Sarı Kanaryalar, Anderlecht karşısında galibiyete ulaşarak iddiasını sürdürmek istiyor. Diğer yandan Belçika temsilcisi ise ev sahibi olduğu karşılaşmada rakibini sahadan eli boş döndürmeyi hedefliyor. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin bu kritik maçının tartışmalı pozisyonları ve canlı anlatımını trhaberler.com farkıyla haberimizden takip edebilirsiniz...

Abone ol
Abone ol 25 Ekim 2018 19:30

ANDERLECHT - FENERBAHÇE MAÇI CANLI ANLATIM

ANDERLECHT 2 - 2 FENERBAHÇE

Ve karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

92' Sarı Kart Hasan Ali Kaldırım

89' Karşılaşmanın sonunda üç dakika uzatma ilave edildi.

86' Anderlecht'te bir oyuncu değişikliği daha... Pieter Gerkens yerini Dauda Mohammed'e bıraktı.

86' Anderlecht'te oyuncu değişikliği... Alexis Saelemaekers'in yerine Andy Aryel Najar Rodríguez oyunda.

86' Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği... Eljif Elmas'ın yerine Alper Potuk oyunda.

81' FENERBAHÇE ÜÇÜNCÜ GOLE YAKLAŞTI! Hasan Ali'nin pasında ceza sahasının sol çaprazından içeri giren Eljif Elmas'ın uzak direğe vuruşu az farkla auta gitti.

80' Fenerbahçe bir anda savunmasında büyük bir boşluk verdi. Ama Trebel pas tercihini iyi yapamayınca olası bir tehlikeli pozisyon başlamadan sona erdi.

78' Anderlecht'te Zakaria Bakkali, Diego Reyes'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

74' Fenerbahçe'de bir oyuncu değişikliği daha.. Islam Slimani'nin yerine André Ayew oyunda.

74' Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği... Yassine Benzia yerini Oğuz Kağan Güçtekin'e bıraktı.

71' Anderlecht'te ceza sahasına yapılan ortanın ardından topla buluşan Kums'un gelişine vuruşu üstten auta gitti.

70' Bu dakikalarda her iki takım da basit top kayıpları yapmaya başladı.

68' Anderlecht'te Jailson'a faul yapan Ivan Santini sarı kart gördü.

67' Kaleye çok yakın bir mesafeden serbest vuruş kullanan Benzia'nın şutu önce baraja çarptı, ardından topu tekrar önünde bulunca gelişine vurmayı denedi ama vuruşu yandan auta gitti.

66' Fenerbahçe'nin sol kanattan gerçekleştirdiği hücumda, ceza sahası önünde Saelemaekers topa elle dokundu. Fenerbahçeli oyuncular penaltı kararı beklediler, ama maçın hakemi müdahalenin dışarda olduğu kararını verdi.

64' Anderlecht'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşun ardından ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Santini'nin gelişine volesi Hasan Ali'ye çarptı ve kornere gitti.

64' Fenerbahçe'de Eljif Elmas sarı kart gördü.

62' Anderlecht'te maçın yıldızı Bakkali, bu defa sol kanattan içeri sokuldu. Uzak direğe doğru yaptığı vuruş Harun'da kaldı.

61' ANDERLECHT ETKİLİ GELDİ! Sol kanattan yapılan ortayı Santini indirdi, Gerkens'in volesi Skrtel'e de çarpıp kornere gitti.

60' Jailson'un ceza sahasındaki Eljif'e pasında, Makedon oyuncu topu Frey'e bıraktı. Frey'in vuruşu çok cılız olunca kaleci Didillon topu kolayca kontrol etti.

57' FENERBAHÇE GERİ DÖNDÜ! Frey'in ara pasında sol kanattan ceza sahasına giren Hasan Ali, dar açıdan yaptığı vuruşta ağları buldu ve Fenerbahçe 2-0'dan geri dönüp eşitliği sağladı.

53' Michael Frey, Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü atmış oldu.

53' FENERBAHÇE GOLÜ BULDU! Anderlecht'in orta sahada yaptığı hatalı pasın ardından Frey bir anda topla buluştu ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. İsviçreli golcü, uzak direğe doğru yaptığı plase vuruşuyla ağları havalandırdı ve farkı bire indirdi.

52' Fenerbahçe'de faul bekleyen Yassine Benzia, hakeme itirazından sarı kart gördü. Bu, Fenerbahçe'nin maçta gördüğü beşinci sarı kart oldu.

49' Anderlecht, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk gollerini Fenerbahçe'ye karşı buldu. İki gol de Bakkali'den geldi.

46' Her iki takım da ikinci yarıya ilk yarıdaki 11'leriyle başladı.

45' Ve ikinci yarı, Fenerbahçe'nin santrasıyla başladı.

Ve ilk yarı Anderlecht'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız.

47' Sarı Kart Islam Slimani

46' Anderlecht'te Sven Kums, Yassine Benzia'yı düşürüp Fenerbahçe'nin hızlı hücumunu kestiği için sarı kart gördü.

44' ANDERLECHT İKİNCİ GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Kums'un kullandığı frikik direkten döndü.

40' Bu dakikalarda Anderlecht topa daha fazla sahip oluyor.

38' FENERBAHÇE ATAMADI! Mauricio Isla'nın sağ kanattan uzak direğe doğru yerden ortaladığı topa Michael Frey gelişine vurdu, Didillon kornere çeldi.

35' Fenerbahçe daha iyi oynamaya başladığı dakikalarda kalesinde golü görmüş oldu.

35'ANDERLECHT GOLÜ BULDU! Kums'un ara pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Bakkali'nin sert vuruşu, Harun'un üstünden ağlarla buluştu.

33' FENERBAHÇE'DEN BİR POZİSYON DAHA! Ceza yayı üzerinde Slimani'yle verkaça giren Benzia'nın pası savunmadan döndü ve kendi önüne düştü. Ardından bekletmeden kaleyi düşündü ama şutunu kaleci Didillon iki hamlede kurtardı.

32' Bu dakikalarda Fenerbahçe daha iyi hücum etmeye başladı.

31' Fenerbahçe yine çok iyi paslaşarak ceza sahasına sokuldu. Hasan Ali'nin sol kanattan uzak direğe doğru yaptığı yerden ortasına ise hiçbir arkadaşı dokunamadı.

29' FENERBAHÇE ÇOK İYİ GELDİ! Frey ile Slimani'nin seri paslaşmalarının ardından ceza sahasının sol çaprazından içeri giren Slimani'nin vuruşu cılız kaldı ve kalecinin kucağına gitti.

28' ANDERLECHT GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Trebel'in kaleye yakın bir mesafeden kullandığı frikik, çok az farkla üstten auta gitti.

27' Sarı Kart Mauricio Aníbal Isla Isla

24' FENERBAHÇE'DEN İLK TEHLİKE! Yassine Benzia, ceza yayının üzerinden kaleyi düşündü. Vuruşu az farkla üstten auta gitti.

22'Şu ana kadar Fenerbahçe'nin Anderlecht kalesine bir isabetli şutu bulunmuyor.

20' İlk 20 dakika itibarıyla topla oynama yüzdelerinde Anderlecht'in %59'luk bir üstünlüğü var.

19' Islam Slimani, Michael Frey ile paslaşarak ceza yayı üstünden kaleyi düşündü ama vuruşu yandan auta gitti.

17' Sarı-lacivertliler bu dakikalarda önde basarak Anderlecht'in oyun kurmasını engellemeye çalışıyor.

15' Fenerbahçe savunmadan hücum alanına atılan direkt toplarla etkili olmaya çalışıyor ama şu ana kadar bunu başaramadı.

13' Karşılaşma oldukça düşük tempoda devam ediyor. Her iki takım da risksiz ve kontrollü bir şekilde oynuyor.

11' Yassine Benzia, Anderlecht'in hızlı hücumunu faulle durdurdu. Belçika ekibi kaleye yaklaşık 35 metre uzaklıktan serbest vuruş kullanacak.

10' Fenerbahçe'de Jaílson, Saief'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

9' Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasına Slimani yükseldi, ama maçın hakemi Slimani'nin Anderlecht kalecisi Didillon'a faul yaptığına karar verdi.

6'Mauricio Isla çalımlarla sağ kanattan ceza sahasına doğru sokuldu. Islam Slimani'ye verdiği pasaysa son anda Anderlecht savunması ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

4' İLK TEHLİKE ANDERLECHT'TEN! Sağ kanattan yapılan orta Hasan Ali'ye çarptı ve top bir anda ceza sahasının sağ çaprazındaki Gerkens'in önünde kaldı. Gerkens'in şutunu ise Harun çeldi.

3' Karşılaşmanın düşük bir tempoda başladığını söyleyebiliriz.

1' Fenerbahçe maça 3-4-1-2 dizilişiyle başladı. Anderlecht ise 4-4-2 dizilişiyle sahada.

Ve karşılaşma Anderlecht'in santrasıyla başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İLK 11’LER BELLİ OLDU

ANDERLECHT: Didillon, Saelemaekers, Bornauw, Sanneh, Lawrence, Gerkens, Kums, Trebel, Saief, Bakkali, Santini

FENERBAHÇE: Harun Tekin, Hasan Ali Kaldırım, Neustadter, Skrtel, Isla, Reyes, Jailson, Elmas, Benzia, Frey, Slimani

Anderlecht-Fenerbahçe maçı ile Sarı Kanaryalar'ın UEFA Avrupa Ligi yolculuğu devam edecek. Anderlecht kendi taraftarı karşısında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu akşam TSİ 19.55'te Constant Vanden Stock Stadyumu'nda oynanacak maçı Bulgar hakem Georgi Kabakov yönetecek. Kabakov'un yardımcılıklarını ise Martin Margaritov ve Divan Valkov yapacak. Anderlecht-Fenerbahçe maçı beIN Sports 1'den canlı izlenebilecek ve maçın canlı anlatımı trhaberler.com'da olacak...

Fenerbahçe iddiasını korumak istiyor

Phillip Cocu yönetiminde istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe ligde düşme hattına yakın durumda. Diğer yandan UEFA Avrupa Ligi'ne de kötü başlayan takım ilk maçta Dinamo Zagreb'e mağlup olan takım, ikinci maçta ise Spartak Trnava'yı yenerek rahat bir nefes aldı. Cocu yönetimindeki ekip şimdi bir kez daha kazanarak grupta liderlik için iddia kazanmak istiyor.

Anderlecht ilk puanını kazanma peşinde

Hein Vanhaezebrouck yönetimindeki Anderlecht ligde şampiyonluk mücadelesi verirken, UEFA Avrupa Ligi'nde istediği sonuçları alamıyor. İlk iki maçta hem Dinamo Zagreb'e hem de Spartak Trnava'ya mağlup olan ekip kendi evinde konuk edeceği Fenerbahçe karşısında ilk puanını almak istiyor. Diğer yandan takım Avrupa arenasında grup etabında hiç gol atamadı.

İki takım 6. kez karşılaşacak

Fenerbahçe ile Anderlecht daha önce 5 kez karşılaştı. Öte yandan bu maç iki takımın toplamda 6, Avrupa arenasında ise 5. maçı olacak. Bu maçlarda Fenerbahçe 2 galibiyet alırken, Anderlecht ise 1 galibiyet aldı. 2 karşılaşma ise berabere tamamlandı.

Geride kalan 5 müsabakada Fenerbahçe 5 gol atarken, Anderlecht ise 7 gol ile karşılık verdi. Anderlecht-Fenerbahçe rekabetinde en gollü karşılaşma ise 15 Eylül 1965 tarihinde Belçika'da oynanan maç oldu ve müsabaka Anderlecht'in 5-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe ile Anderlecht'in son karşılaşması ise 29 Ağustos 2007'de oynanan Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ikinci maçı oldu. İlk maçı 1-0 yenen Sarı Kanaryalar, deplasmanda oynanan ikinci maçta rakibini 2-0 yendi ve turu geçen taraf oldu. Aynı sezon Fenerbahçe, Zico yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'e kadar yükseldi.

Fenerbahçe formasıyla Anderlecht'e son gol atan isimler ise Mateja Kezman ve Alex de Souza oldu. (2007) Anderlecht'in Fenerbahçe'ye son golünü ise 2-2 tamamlanan maçta Serhat Akın ve Mpenza oldu.


Yorumlar