Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 2 - 0 Anderlecht

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda 2-2 kaldığı Anderlecht ile bu kez sahasında karşılaşacak. Galatasaray maçında 2-0 geriye düşmesine rağmen rakibiyle 2-2 berabere kalan ve moral bulan Sarı-Lacivertliler rakibini yenerek gruptan çıkma şansını devam ettirmek istiyor. Karşılaşmanın tartışmalı pozisyonları ve canlı anlatımını trhaberler.com farkıyla takip edebilirsiniz...

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2018 20:47

FENERBAHÇE - ANDERLECHT CANLI ANLATIM

FENERBAHÇE 2 - 0 ANDERLECHT

Ve karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Böylece sarı-lacivertliler dördüncü maçlar sonunda gruptaki puanını 7'ye yükseltti. Tebrikler Fenerbahçe!

Karşılaşmanın sonuna en az iki dakika uzatma ilave edildi.

88' Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği... Jaílson yerini Mauricio Isla'ya bıraktı.

85' Anderlecht 10 kişi kaldıktan sonra orta sahada derin boşluklar vermeye başladı. Fenerbahçe bu boşluklardan faydalanıp rahatça paslaşıyor.

82' FENERBAHÇE ÜÇÜNCÜ GOLÜ KAÇIRDI! Slimani orta sahadan topu driplingle götürüp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Uzak köşeye doğru yaptığı plase vuruş ise auta gitti.

82' Oyuncu Değişikliği Mathieu Valbuena İsmail Köybaşı

79' Fenerbahçe'nin hızlı hücumunu faulle durduran Zakaria Bakkali ikinci sarı kartını gördü. Anderlecht 10 kişi.

77' Oyuncu Değişikliği Alexis Saelemaekers Andy Aryel Najar Rodríguez

77' Oyuncu Değişikliği Adrien Trebel Albert-Mboyo Sambi Lokonga

76' Anderlecht'te Zakaria Bakkali sarı kart gördü.

74' Galatasaray maçını 1 gol 1 asistle kapatan Valbuena, bu maçta da 1 gol 1 asiste ulaştı.

74' FENERBAHÇE'DEN BİR GOL DAHA! Mathieu Valbuena, ön alanda yaptığı baskıyla önce topu kazandı, ardından Frey'e verdiği pasla İsviçreli oyuncunun boş kaleye gol atmasını sağladı.

71' FENERBAHÇE GOLÜ BULDU! Mathieu Valbuena'nın sol kanattan yaptığı ortaya Andre Ayew kafa vuruşu yapmak istedi ama dokunamadı ve top doğrudan Anderlecht ağlarıyla buluştu.

67' Bu dakikalarda Anderlecht üst üste köşe vuruşları kullanıyor.

66' Anderlecht'te Trebel'in kullandığı köşe vuruşunu Harun Tekin yumruklayarak uzaklaştırdı.

66' Valbuena'nın ceza sahasının sol çaprazından uzak köşeye doğru yaptığı vuruş kalecinin kucağında kaldı.

60' Sarı Kart Hasan Ali Kaldırım

57' FENERBAHÇE ETKİLİ GELDİ! Slimani orta sahadan driplingle hızla geçti, ceza sahasında bir çalım daha atmak istedi, ama savunma ayak koyup tehlikeyi önledi.

55' İkinci yarının ilk bölümünde de Anderlecht topa daha fazla sahip olan taraf. Belçika ekibinin %56'lık bir üstünlüğü bulunuyor.

52' FENERBAHÇE GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Eljif Elmas'ın ceza yayı üzerinden çektiği yerden şut tam köşeye doğru gitti, ama kaleci Didillot kornere çelmeyi başardı.

51' Oyunda tempo oldukça düştü. Anderlecht ilk yarıdaki gibi yine rahat bir şekilde paslaşıyor.

46' Fenerbahçe ikinci yarıda daha fazla önde basıyor.

46' Oyuncu Değişikliği Sebastiaan Bornauw Bubacarr Sanneh

45' Ve ikinci yarı başladı.

Ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız.

44' Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna en az üç dakika ilave edildi.

43' ANDERLECHT GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Trebel'in kullandığı frikik üst direğe çarpıp auta gitti.

42' Anderlecht kaleye yaklaşık 30 metreden bir frikik kullanacak. Topun başında Trebel var.

38' Michael Frey, Anderlecht ceza sahasında yerde kaldı, ama hakem oyunu devam ettirdi.

37' Anderlecht, ilk dakikalardaki top üstünlüğünü yeniden sağladı. Çok rahat paslaşıyorlar.

34'Fenerbahçe bu dakikalarda üçüncü bölgedeki baskısını yoğunlaştırdı.

31' Eljif Elmas'ın ceza yayı üzerinden yaptığı cılız vuruş kaleci Didillot'nun kucağında kaldı.

29' Oyuncuların tedavilerinin bitmesinin ardından oyun yeniden başladı.

27' Bu defa da Vranjes ile Ayew, hava topu mücadelesinde yerde kaldı. Oyun yeniden durmuş durumda.

25' Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı, rakibiyle girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Şu anda saha içinde tedavisi gerçekleştiriliyor.

23' Bu dakikalarda Ayew sol kanada, Valbuena sağ kanada geçti.

22' Şener, Frey'in duvar pasıyla sağ kanattan ceza sahasına sokuldu. Rakibin müdahalesiyle yerde kaldı, ama hakem devam kararı verdi.

21' Fenerbahçe bu dakikalarda biraz daha topa sahip olmaya başladı.

18' FENERBAHÇE'DEN BİR POZİSYON DAHA! Frey'in ara pasında sol kanattan içeri sokulan Hasan Ali'nin uzak direğe doğru yaptığı vuruş az farkla auta gitti.

18' FENERBAHÇE ORTALARLA POZİSYON BULMAYA DEVAM EDİYOR! Bu defa Şener'in sağ kanattan yaptığı ortasına yine Slimani kafasını vurdu. Top yandan auta gitti.

17' Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşu herkesi aşıp taca çıktı.

16' Eljif Elmas, savunma arkasına koşu yapan Slimani'nin önüne güzel bir ara pası attı. Ama son anda araya savunma girdi ve topu kornere attı.

14' FENERBAHÇE ETKİLİ GELDİ! Valbuena sağ kanattan savunma arkasına topsuz koşu yaptı. Şener'in pasında son çizgide topla buluşup bekletmeden ortasını yaptı, Slimani'nin kafası üstten auta gitti.

13' Anderlecht topa sahip olmaya devam ediyor. Şu ana kadar %80'lik bir top hakimiyetleri var.

10' Andre Ayew, sağ kanattan topla içe kat edip şut açısı buldu, ceza yayı üzerinden çektiği şutu üstten az farkla auta gitti.

9' ANDERLECHT ETKİLİ GELDİ! Orta sahada yapılan top kaybının ardından ceza sahasının sağ çaprazından Gerkens içeri girdi, şutuna son anda savunma ayak koydu.

8' Anderlecht oldukça önde ve geniş alanda oynuyor. Fenerbahçe kaptığı toplarla etkili olabilir, ama şu ana kadar ciddi bir pres uygulayamadı.

6' İlk 5 dakikada Anderlecht'in %86'lık topla oynama üstünlüğü var.

5' Anderlecht maçın başında çok rahat paslaşıyor. Fenerbahçe'den ciddi bir baskı göremiyoruz.

2' Bu dakikalarda Anderlecht kendi yarı sahasında düşük tempoda paslaşıyor.

FENERBAHÇE ÇOK HIZLI BAŞLADI! Valbuena'nın sol kanattan yaptığı ortasına kafayı vuran Slimani'nin şutu kaleci Didillon'da kaldı.

Ve karşılaşma başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İşte ilk 11’ler…

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Neudstader, Skrtel, Hasan Ali, Valbuena, Frey, Jailson, Eljif, Ayew, Slimani

ANDERLECHT:  Didillon, Saelemaekers, Vranjes, Bornauw, Milic, Kums, Trebel, Makarenko, Gerkens, Bakkali, Dimata

Fenerbahçe - Anderlecht maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Bu akşam Ülker Stadyumu'nda saat 18:50'de başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detaylar trhaberler.com'da...

Fenerbahçe, Avrupa’da 226. randevuda

UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında Belçika’nın Anderlecht takımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa’da 226. maçına çıkacak. UEFA organizasyonlarına bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan katılan sarı-lacivertliler, Portekiz’in Benfica takımına elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Avrupa arenasında 226. maçını Anderlecht’e karşı yapacak Fenerbahçe, daha önce oynadığı 225 karşılaşmada 82 galibiyet, 47 beraberlik alırken, 96 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 280 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

Organizasyon O G B M A Y

UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91

UEFA Avrupa Ligi 57 29 16 12 78 55

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme 32 12 10 10 47 37

UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70

Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11

TOPLAM 225 82 47 96 280 334

"Kupa 2"de 58. maç

Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde 58. maçına çıkacak. Bu kulvarda daha önce 57 karşılaşma oynayan sarı-lacivertliler, 29 galibiyet, 16 beraberlik alırken, 12 kez yenildi. Fenerbahçe, rakip filelere 78 gol bırakırken, kalesinde 55 gol gördü.

En büyük başarı yarı final

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne dek en büyük başarısını yarı final oynayarak elde etti. Sarı-lacivertliler, 2012-2013 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’ne C Grubu’ndan katılmıştı. O dönem Fransa’dan Marsilya, Almanya’dan Borussia Mönchengladbach ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden AEL Limasol’un bulunduğu grubu 13 puan toplayarak lider tamamlayan Fenerbahçe, son 32 turunda Belarus’un BATE Borisov takımıyla eşleşmişti. Rakibini gol yemeden eleyen sarı-lacivertliler, bir üst turda ise Çekya’nın Viktoria Plzen ekibini saf dışı bırakmıştı. Çeyrek finalde İtalya’nın Lazio takımını da geçmeyi başaran sarı-lacivertliler, yarı finale yükselme başarısı göstermişti. Fenerbahçe, yarı finalde ise Portekiz’in Benfica takımına elenmekten kurtulamamıştı.

Son UEFA grubundan lider çıktı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde grup müsabakalarında son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda ise grubundan ikinci sırada çıkmayı başardı. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına en son katıldığı 2016-2017 sezonunda İngiltere’nin Manchester United ekibini geride bırakarak, grubundan lider çıktı. Fenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya’nın Vardar ekibine elenerek, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı. İki takım arasında oynanacak mücadeleyi Andreas Ekberg yönetecek. Daniel Wammark ile Stefan Hallberg ise yardımcı hakem olarak Fenerbahçe Anderlecht mücadelesinde görev yapacak.

Benzia kadro dışı!

Fenerbahçe’nin Cezayirli futbolcusu Yassine Benzia, UEFA Avrupa Ligi’nde Anderlecht maçının kadrosuna dahil edilmedi. Sarı-lacivertlilerin, Anderlecht maçı öncesinde Ülker Stadı’nda gerçekleştirdiği antrenmanda Benzia yer almadı. Benzia’nın, kulübün idari kararıyla maç kadrosuna alınmadığı belirtildi. Cezayirli futbolcu, Spor Toto Süper Lig’deki Galatasaray derbisinin ilk yarısının ardından oyundan alınmasına, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tepki göstermişti.

Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb ve Slovakya’dan Spartak Trnava’nın da yer aldığı D Grubu’nda geride kalan 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi alarak 4 puan toplayan sarı-lacivertliler, 2. sırada bulunuyor. Rakibiyle Belçika’da oynadığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen, 2-2’lik beraberlikle sahadan ayrılan Fenerbahçe, sahasında kazanarak gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj yakalamaya çalışacak. Grupta tek puanını Fenerbahçe’den alan Anderlecht ise son sırada yer alıyor.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi kadrosu

Kaleci: Volkan Demirel, Harun Tekin, Erten Ersu

Defans: Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Diego Reyes, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli.

Orta Saha: Mehmet Topal, Alper Potuk, Barış Alıcı, Jailson, Benzia, Aatif, Valbuena, Oğuz Kağan, Eljif Elmas.

Forvet: Slimani, Frey, Ayew.


Yorumlar