Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 0 - 0 Dinamo Zagreb

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. hafta maçında Dinamo Zagreb'i konuk edecek. Bu karşılaşma ile Avrupa Ligi'nde 113. maçına çıkacak olan Fenerbahçe'de hedef galibiyet. Trabzonspor yenilgisi ile hüsrana uğrayan Fenerbahçe, Dinamo Zagreb karşısında moral arayacak. Kritik karşılaşmanın tartışmalı pozisyonları ve canlı anlatımını trhaberler.com farkıyla takip edebilirsiniz...

Abone ol
Abone ol 29 Kasım 2018 22:49

FENERBAHÇE - DİNAMO ZAGREB MAÇI CANLI ANLATIM

FENERBAHÇE 0 - 0 DİNAMO ZAGREB

MAÇ BİTTİ! Fenerbahçe kendi sahasında Dinamo Zagreb'le golsüz berabere kaldı. Anderlecht - Trnava maçı da berabere bitince temsilcimiz gruptan çıkmayı garantiledi.

94' Fenerbahçe'de Eljif Elmas sol kanattan hızla ilerleyen rakibini faulle durdurunca sarı kart gördü.

91' Oyuncu Değişikliği Izet Hajrović Damian Kądzior

89' Mücadelenin sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

88' Sarı Kart Ivan Šunjić

87' Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Frey önünü açıp kaleyi denedi ancak onun vuruşunda top taca çıktı.

85' DİREKTEN DIŞARI! Fenerbahçe'nin çıkarken kaptırdığı top sonrası Dinamo Zagreb çok adamla geldi, ceza alanı sağ çaprazında pası alan Stojanovic bekletmeden sert vurdu, top direkten dışarı çıktı.

83' Dinamo Zagreb'de bu kez Valbuena'yla çarpışan Ademi yerde kaldı, oyun yine duraklıyor.

82' Belçika'da Anderlecht'le Trnava da golsüz eşitliği henüz bozamadı. Maçlar bu şekilde tamamlanırsa Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantileyecek.

81' Fenerbahçe'de Teknik Direktör Erwin Koeman bu dakikaya kadar henüz oyuncu değişikliği yapmadı.

79' Dinamo Zagreb kalecisi Livakovic hava topuna yükselirken takım arkadaşıyla çarpışıp yerde kaldı. Onun tedavisi için oyun duraklıyor.

78' Valbuena'nın son çizgiden ortaladığı topu arka direkte Isla önüne aldı, onun sol ayağıyla sert şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

77' Oyun bu anlarda hareketlendi. İki takım da tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı..

76' NET FIRSAT! Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında arka direğe açılan topu Barış önünde buldu, onun bomboş durumda vuruşunda top üstten auta gitti.

75' GOL GEÇERSİZ! Dinamo Zagreb'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Emir Dilaver'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ancak hakem öncesinde Dilaver'in faul yaptığını belirterek golü iptal etti.

74'Valbuena'nın son çizgiden ortaladığı topu arka direkte Isla önüne aldı, onun sol ayağıyla sert şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

73' NELER YAPTI! Fenerbahçe yarı alanının ortalarında topu alan Petkovic, önündeki üç Fenerbahçeliye rağmen çok sakin hareketlerle içeri sokuldu ve önünü açıp şutunu çekti, Harun topu güçlükle kornere yumrukladı.

72' Fenerbahçe çok adamla etkili geldi. Valbuena'nın derinlemesine pasına Eljif iyi hareketlendi ancak kaleci tehlikeyi sezerek topun kontrolünü sağladı.

70' İLGİNÇ AN! Dinamo Zagreb atağında sağ kanattan Petkovic sert vurdu. Kaleci Harun direk dibinde iki hamlede kontrol ettiği topu bir anda elinden kaçırdı ve çizgi üzerinde son anda tekrar yakaladı.

66' Fenerbahçe'de orta saha oyuncuları oyundan düşmeye başladı. Dinamo Zagreb bu anlarda çok rahat hücum ediyor.

64' Dinamo Zagreb'de Orsic yerini Ivan Sunjic'e bıraktı.

62' Dinamo Zagreb'de Gavranovic yerini Petkovic'e bıraktı.

59' Hasan Ali'yle verkaça giren Valbuena sol kanattan içeri çok iyi bir top yolladı ancak Frey'i geçen top kalecinin ellerinde kaldı.

59' Fenerbahçe'de Roman Neustadter orta alanda yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

57' Temsilcimiz Fenerbahçe orta alanda ayağa paslar yaparak rakibini üzerine çekmeye çalışıyor. 

57' Dinamo Zagreb bu anlarda oyuna ortak olmaya çalışıyor ancak Fenerbahçe özellikle hücum hattında yaptığı baskıyla rakibine top göstermiyor.

54' Fenerbahçe baskıyı iyice artırdı. Oyun tamamen Dinamo Zagreb ceza alanı çevresinde oynanıyor.

53' DIŞARIDA! Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Valbuena'nın sol kanattan son çizgiye inip ortaladığı topa ön direkte müsait durumdaki Frey kafayı vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı. Aut...

51' Ani gelişen Fenerbahçe atağında Benzia sol kanattan hareketlendi, ortasına kale önünde Frey dokunamadı.

50' Valbuena'nın serbest vuruştan ortaladığı top savunmadan sekti, devamında Neustadter'in vuruşu etkili olmadı.

49' Barış sağ taç çizgisi önünden ilerlemek isterken Rrahmani yine faulle durdurdu onu. Fenerbahçe için duran top şansı...

47' Fenerbahçe tıpkı maçın başında olduğu gibi ikinci yarıya da ön alanda baskı yaparak başladı.

46' Fenerbahçe - Dinamo Zagreb maçının ilk yarısındaki rakip ceza sahasında topla buluşma sayıları: Barış Alıcı 6, Dinamo Zagreb 2.

45' Kadıköy'de ikinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi! Fenerbahçe, Dinamo Zagreb karşısında soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

44' Dinamo Zagreb'de Amir Rrahmani, Jailson'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

43' BU DA KAÇTI! Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci boşa çıktı, Skrtel'ın uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

42' NET FIRSAT KAÇTI! Valbuena'nın derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Hasan Ali bekletmeden ortasını yaptı, kale alanı içinde gerilerden gelen Barış'tan önce savunma araya girerek topu kornere yolladı.

40' Valbuena'nın sol kanattan ortasında kalecinin yumrukladığı top Benzia'nın önüne düştü. Benzia'nın penaltı noktası üzerinden dönerek vuruşunda top bu kez savunmadan döndü.

39' Fenerbahçe'de Isla, Rahmani'nin pozisyonu için hakeme yoğun itirazlarda bulununca sarı kart gördü.

39' Sarı Kart Mauricio Aníbal Isla Isla

36' Fenerbahçe savunmayı önde kruuyor. Dinamo Zagreb de temsilcimizi geride karşılayıp kontralarla etkili olmaya çalışıyor.

36' Dinamo Zagreb'de Arijan Ademi yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

34' Fenerbahçe çok adamla hücum ediyor ancak son paslardaki hatalı tercihler nedeniyle pozisyonlar olumlu sonuçlanmıyor.

32' YİNE FREY! Bu kez Barış kendi taşıdığı topu ceza alanı ön çizgisine doğru koşan Frey'e gönderdi, Frey'in gelişine vuruşunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.

31' Fenerbahçe bir kez daha sağ kanattan hücumu zorladı. Barış'ın pasıyla Isla ortaladı, Frey çok kötü bir kafa vuruşu yaptı. Aut...

31' Maçın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geçildi. Karşılıklı pozisyonların sayısı giderek artıyor.

30' OFSAYT! Dinamo Zagreb çok etkili geldi. Gavranovic'in ara pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Orsic'in vuruşunu Harun ayaklarıyla çıkardı ancak öncesinde ofsayt bayrağı havadaydı.

28' Sağ kanattan ceza alanına sokulan Barış önü kapanınca hemen yanındaki Isla'yı gördü, Isla'nın pasında savunmanın ters vuruşu sonrası top kalecide kaldı.

27' Jailson'un mükemmel pasıyla Isla sağ kanattan savunma arkasına çok iyi sarktı, onun bekletmeden içeri çevirdiği topu Frey'den önce araya giren savunma uzaklaştırdı.

26' Fenerbahçe'nin her atağında top Harun'a kadar geliyor. Sarı-lacivertliler oyunu en geriden kurmaya çalışıyor.

25' Dinamo Zagreb takımı sahanın her bölgesinde yaptığı baskıyla Fenerbahçeli oyunculara rahat top yapma şansı tanımıyor.

23' Fenerbahçe kontrolü yeniden ele aldı ancak sarı-lacivertliler hücum hattında organize olmakta zorlanıyor.

23' Hasan Ali'nin pasıyla ceza alanı ön çizgide topu alan Frey yüzünü kaleye dönemedi.

20' Maçta ilk 20 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle geçiliyor. İlk dakikalardaki Fenerbahçe baskısı bu bölümde yerini dengeli bir oyuna bıraktı.

19' Barış Alıcı topu ayağına her alışında oldukça etkili oluyor. Genç oyuncu istekli oyunuyla taraftarların da desteğini aldı.

18' Gavranovic'le girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalan Skrtel hafif bir sakatlık yaşadı ancak tedaviye ihtiyaç duymadan ayağa kalktı.

17' SERT ŞUT! Sağ çaprazda topu alan Jailson ceza alanına girmeden sol ayağıyla çok sert vurdu, top kalecinin kucağına gitti. 

16' Fenerbahçe çok adamla etkili geldi. Ceza alanı sol çaprazında topu alan Benzia vuruş açısı bulamayınca savunma araya girip topu kornere yolladı.

15' Ön alanda baskı kuran Dinamo Zagreb, Fenerbahçe'ye rahat top yaptırmıyor.

15' Fenerbahçe'nin sol kanadında Valbuena'nın savunmaya yeterince destek vermediğini gören konuk ekip, ataklarını daha çok bu kanattan geliştirmeye çalışıyor.

14' Dinamo Zagreb bu anlarda oyuna ortak oldu. Fenerbahçe ilk bölümdeki kadar rahat çıkamıyor.

12' Dinamo Zagreb yine tehlike yarattı. Sağ kanattan son çizgiye inen Gojac'ın ortasında Gavranovic'in kafa vuruşu sonrası top direkten döndü ancak öncesinde yardımcı hakem topun auttan çevrildiğini belirten bayrağını kaldırmıştı.

11' Bu anlarda faul düdüklerinin sayısı artmaya başladı. Oyun sık sık kesilirken tempo da ilk anlara oranla bir nebze düştü.

11' Rakip ceza alanı dışında baskı yaparken rakibinin ayağına basan Michael Frey sarı kart gördü.

9' BÜYÜK TEHLİKE! Zagreb gole çok yaklaştı. Stojanovic'in uzak mesafeden şutunda Gavranovic'e çarpıp yön değiştiren topu Harun kontrpiyede kalmasına rağmen müthiş bir reaksiyonla topun kontrolünü sağladı.

8' Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Valbuena'nın ortaladığı top kalecide kaldı.

7' Fenerbahçe sağ kanattan etkili geldi. Rakiplerinden çok iyi sıyrılan Barış'ın son çizgiden içeri çevirdiği topu son anda savunma uzaklaştırdı.

6' Fenerbahçeli taraftarlar İstanbul'daki soğuk havaya ve hafta içi olmasına rağmen tribünlerin büyük bölümünü doldurmuş durumda. Sarı-lacivertli taraftarlar maçın başından bu yana hiç susmadan takımlarını destekliyor.

4' Fenerbahçe şimdi savunmada yaptığı hazırlık paslarıyla topu yeniden rakip yarı alana taşımaya çalışıyor.

3' Fenerbahçe oyunu tamamen rakip ceza sahası çevresine yıktı. 

2' Sağ kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası Barış Alıcı ortaladı, arka direkteki Skrtel'den önce savunma topu yeniden kornere yolladı.

1' Fenerbahçe maça önde baskıyla başladı. Hırvat ekibi, temsilcimizi kendi sahasında karşılıyor.

İlk düdük çaldı ve maç başladı! 

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Neustadter, Skrtel , Hasan Ali, Barış, Jailson, Eljif, Benzia, Valbuena, Frey

DINAMO ZAGREB: Livakovic, Stojanovic, Dilaver, Ademi, Olmo, Gavranovic, Rrahmani, Gojak, Hajrovic, Théophile-Catherine, Orsic

Fenerbahçe - Dinamo Zagreb maçı için geri sayım başladı. Kupa 2'de mücadele eden Fenerbahçe Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb'i evinde ağırlayacak. Süper Lig'de Trabzonspor karşısında yara alan Fenerbahçe, Dinamo Zagreb'i yenerek moral bulmak istiyor. Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Robert Schörgenhofer'ın yöneteceği Fenerbahçe - Dinamo Zagreb maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları...

FENERBAHÇE - DİNAMO ZAGREB MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe ile Dinamo Zagreb arasında oynanacak karşılaşma 29 Kasım Perşembe günü oynanacak. Mücadele 20.55'te başlayacak. Karşılaşmanın hangi kanalda yayınlanacağı henüz bilinmezken, beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanması tahminler arasında. Yayıncı kuruluş hakkında bir açıklama geldiğinde haberimizden duyurulacak.

Mücadeleyi Avusturya Futbol Federayonu'ndan Robert Schörgenhofer yönetecek. Schörgenhofer'in yardımcılıklarını Markus Gutschi ve Roland Riedel yaparken, ilave yardımcı hakem olarak da Rene Eisner ve Dieter Muckenhammer görev alacak. Maçın dördüncü hakemi ise Andreas Witschnigg olacak.

FENERBAHÇE, AVRUPA'DA 227. KEZ SAHADA

UEFA Avrupa Ligi D Grubu beşinci hafta maçında yarın Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımını konuk edecek Fenerbahçe, uluslararası arenada 227. maçına çıkacak.

Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, daha önce oynadığı 226 karşılaşmada 83 galibiyet, 47 beraberlik alırken, 96 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Bu maçlarda rakip filelere 282 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:







Organizasyon

O


G


B


M


A


Y




UEFA Kupası


54


18


10


26


72


91




UEFA Avrupa Ligi


58


30


16


12


80


55




Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası


33


9


4


20


30


70




UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme


32


12


10


10


47


37




UEFA Şampiyonlar Ligi


40


11


6


23


42


70




Avrupa Kupa Galipleri Kupası


9


3


1


5


11


11




TOPLAM


226


83


47


96


282


334






"KUPA 2"DE 112. MAÇ

Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce 112 maça çıktı.

Bu kulvarda daha önce oynadığı karşılaşmalarda sarı-lacivertliler, 48 galibiyet, 26 beraberlik ve 38 yenilgi aldı.

Fenerbahçe, söz konusu maçlarda rakip fileleri 152 kez havalandırırken, kalesindeki 146 gole engel olamadı.

FENERBAHÇE TUR İÇİN SAHADA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu beşinci maçında yarın sahasında konuk edeceği Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımını yenmesi durumunda son karşılaşmalar öncesi gruptan çıkmayı garantileyecek.

İlk 4 maç sonunda gruptan çıkmayı garantileyen lider Dinamo Zagreb'in 5 puan gerisinde 7 puanla 2. sırada yer alan Fenerbahçe'nin, üst tura yükselmek için önemli bir avantajı bulunuyor.

Grupta üçüncü sırada yer alan Slovak ekibi Spartak Trnava'nın 3 puanı bulunurken, gruptan çıkma şansı kalmayan Belçika ekibi Anderlecht 1 puanda kaldı.

Sarı-lacivertliler, ilk maçta deplasmanda 4-1 yenildiği rakibi mağlup ederse Anderlecht-Spartak Trnava maçının sonucuna bakmadan adını son 32 takım arasına yazdıracak.

Spartak Trnava, deplasmanda Anderlecht'e yenilmesi durumunda ise Fenerbahçe, Dinamo Zagreb karşısında puan alamasa bile grup ikincisi olarak yine tur atlayacak.

Slovak ekibinin, Anderlecht karşısında sahadan beraberlikle ayrılması durumunda ise Fenerbahçe'ye son maçlar öncesi tur atlamak için Hırvat rakibi karşısında 1 puan yeterli olacak.

GRUPLARDAN HEP ÇIKTI

Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce yer aldığı 5 grup aşamasından da üst tura yükselmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler, bu organizasyondaki grup aşamasını rahat geçiyor.

Fenerbahçe, 2006-2007'de UEFA Kupası adı altında oynanan organizasyonda 3. olarak bir üst tura çıkarken, 2009-2010, 2012-2013, 2016-2017'yi lider, 2015-2016'yı da ikinci bitirerek bir sonraki turda mücadele etme hakkı kazandı.

Sarı-lacivertliler, bu başarıyı 6. kez tekrarlamak için yarın Dinamo Zagreb karşısına çıkacak.

TRABZONSPOR YENİLGİSİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞACAK

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor deplasmanında aldığı yenilgiyi, Avrupa'da tur atlayarak taraftarına unutturmaya çalışacak.

Ligde 15. sırada bulunan ve tarihinin en kötü sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, performansıyla taraftarını üzdü.

Avrupa kupalarına da kötü bir başlangıç yapan ve UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica'ya elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde de ilk maçında Dinamo Zagreb'e farklı kaybeden sarı-lacivertliler, bu kulvarda son 3 maçta toparlanarak 7 puan topladı.


Yorumlar