Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

MAÇ SONUCU: Başakşehir 2 – 1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig 25. hafta karşılaşmasında lider Medipol Başakşehir sahasında Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Başakşehir Fenerbahçe canlı yayın anlatımı trhaberler'de sizlerle olacak..

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2019 18:49

BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE MAÇI CANLI ANLATIM

BAŞAKŞEHİR 2 - 1 FENERBAHÇE

Hüseyin Göçek son düdüğünü çaldı ve Başakşehir, Robinho ve Napoleoni'nin golleri ile Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe'nin tek golü ise Soldado'dan geldi.

94' Maçın son saniyelerine girdik ve gözler artık hakeme çevrildi.

93' ROBİNHO KAÇIRDI! Savunmanın arkasında topla buluşan Visca'nın sağdan altı pas içine gönderdiği ortasına kale ağzında Robinho dokundu ancak bu gol girişimi üst direği yalayarak auta çıktı.

92' DİREĞİ YALADI! Mehmet Ekici'nin sol kanattan yaptığı ortaya altı pas dışında Kudryashov'a rağmen kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak direk dibinden az farkla auta çıktı.

92' Fenerbahçe orta alanını bu dakikalarda Başakşehir'li oyuncuları rahat geçmeye başladı. Fenerbahçe son dakikalarda çok adamla rakip sahada risk alıyor.

91' Robinho, ceza alanı dışında Volkan Demirel'in biraz önde gördü ve kaleye şutunu gönderdi ancak bu deneme çerçeveyi bulmadı.

90' Başakşehir'de sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Emre Belözoğlu, gelecek hafta Kayserispor deplasmanında oynayamayacak.

89' Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakikalık uzatma süresi eklendi.

88' Başakşehir'in golü sonrasında oyun kontrolü Başakşehir'e geçti ve öncesinde gole kadar ikinci yarıda daha etkili gözüken Fenerbahçe, bu dakikalarda pozisyona girmekte zorlanıyor.

87' Oyuncu Değişikliği José Márcio da Costa Emmanuel Adebayor

86' Emre Belözoğlu, Tolgay Arslan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

85' 70. dakikada oyuna dahil olan Valbuena sakatlanıp maça devam edemedi ve yerini Michael Frey'e bıraktı.

83' Stefano Napoleoni, bu sezon Başakşehir forması ile çıktığı 19. maçında 4. skor katkısını yaptı (3 gol, 1 asist).

83' GOL! Visca'nın savunma arasına gönderdiği pasta Mossoro sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Volkan'ı geçen topu kale önünde Stefano Napoleoni tamamladı. Başakşehir bir kez daha öne geçti.

82' @OptaCan: Başakşehir, Fenerbahçe ile oynadığı son dört Süper Lig maçının üçünde gole sebep olan hata yaptı.

81' Fenrebahçe ise geride kalan sürede %56 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 10 şutun 3'ü isabet buldu.

80' Mücadelenin geride kalan bölümünde Başakşehir, %44 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderdiği 11 şutun 2'si isabetli oldu.

79' Robinho, Valbuena'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. Fenerbahçe sol kanattan bir duran top daha kullancak.

77' Valbuena'nın sağ kanattan kullandığı duran topta ceza alanına gelen ortaya altı pas içinde Skrtel boş kaldı ve kafa vuruşunu yaptı ancak bu deneme Mert'in kucağında kaldı. Öncesinde yardımcı hakemin ofsayt bayrağı kalkmıştı.

77' Abdullah Avcı'dan ikinci oyuncu değişikliği geldi ve Arda Turan yerini Stefano Napoleoni'ye bıraktı.

75' ZAJC YİNE ATAMADI! Organize gelişen Fenerbahçe atağında duvar pası sonrası soldan Hasan Ali altı pas dışına pasını çıkardı ve boş pozisyonda Zajc'ın yaptığı gol vuruşunda top üstten auta çıktı.

74' Golün ardından da Fenerbahçe'nin baskılı oyunu ve rakip yarı alanda pozisyon arayışı devam ediyor.

73' Roberto Soldado, bu sezon ligde çıktığı 14. maçında 6. skor katkısını yaptı (3 gol, 3 asist).

73' GOL! Başakşehir yarı alanına gelen yüksek topta Attamah hatalı bir geri pas verdi ve araya giren Soldado, Mert Günok'tan kurtardığı topu boş ağlara gönderdi.

71' Serdar Aziz gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü ve Fenerbahçe'nin gelecek hafta sahasında Sivasspor ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

70' Başakşehir yedek kulübesinde ise Stefano Napoleoni oyuna girmek için son hazırlıklarını yapıyor.

70' Ersun Yanal'dan maçtaki ikinci hamle geldi ve Jailson yerini Mathieu Valbuena'a bıraktı.

69' Başakşehir atağında Mossoro'ya yaptığı faul sonrasında Serdar Aziz sarı kart ile cezalandırıldı.

68' ROBİNHO DIŞARI VURDU! Hızlı gelişen Başakşehir atağında sağdan Visca'nın yerden ortasına penaltı noktası civarında Robinho'nun yaptığı gol vuruşu üstten auta çıktı.

67' Fenerbahçe yedek kulübesinde Valbuena son hazırlıklarını yapıyor ve az sonra oyuna girecek.

66' Sağ kanttan Zajc'ın kullandığı köşe vuruşunu Mossoro uzaklaştırdı ve Başakşehir kontra atağı başladı. Geriye hızlı dönen Fenerbahçe savunması sonrasında Başakşehir atağı set hücumuna döndü.

66' Sağ kanatta Moses'in pasına hareketlenen Isla, Kudryashov'un kontrol etmek istediği topa yatarak müdahale etti ve rakibine çarpan top kornere çıktı.

65' Başakşehir'in sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunu Visca kullandı ve penaltı noktasına gönderdiği ortasına Serdar Aziz ile aynı anda yükselen Kudryashov kafa vuruşunu yapamadı.

63' Fenerbahçe savunmadan çıkarken Jailson'un kısa düşen pası sonrasında Tolgay'ın İrfan Can'a yaptığı faul sonrasında topu Başakşehir'e verdi. Başakşehir uzun süre sonra Fenerbahçe yarı sahasında çok adamla geldi.

62' Başakşehir ceza alanı içinde Hasan Ali'nin ortasında top Arda Turan'ın eline çarpınca Fenerbahçe'li oyuncular penaltı bekledi ancak Hüseyin Göçek, aynı fikirde değildi. Pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi.

61' MERT ÇIKARDI! Organize gelişen Fenerbahçe atağında soldan Hasan Ali'nin ortasını arka direkte boş pozisyonda Soldado tamamladı ve kaleye giden bu şuta Mert kritik bir müdahale yaparak golü önledi.

59' @OptaCan: Fenerbahçe'nin Süper Lig'de deplasmanda en az beş kez karşılaştığı rakipleri arasında en düşük galibiyet yüzdesi yakaladığı rakibi Başakşehir (%20 - 2/10).

58' Mehmet Ekici duran topu kullanan isim oldu ve kale ağzına gönderdiği sert ortasını Mert Günok yumruğu ile uzaklaştırdı.

57' Hasan Ali'nin sol kanattan ceza alanına göndermek istediği ortasında top Caiçara'dan döndü ve Hüseyin Göçek, bu pozisyonda Caiçara'nın topa alle müdahale ettiğini işaret etti. Fenerbahçe serbest vuruş kazandı.

56' Fenerbahçe ilk yarının aksine ikinci yarı topu ayağında daha fazla tutan ve rakip yarı alanda daha fazla gözüken ekip konumunda.

55' Mehmet Ekici'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu kalesinden çıkan Mert Günok, rahatlıkla kontrol etti.

55' Sağ kanattan Moses'in ortası arka direkte Hasan Ali'de kaldı ve sol çaprazdan Hasan Ali'nin yaptığı sert şut savunmadan sekip kornere çıktı.

54' Fenrebahçe ise geride kalan sürede %51 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 5 şutun 1'i isabet buldu.

53' Mücadelenin geride kalan bölümünde Başakşehir, %49 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderdiği 7 şutun 2'si isabetli oldu.

52' Sağ kanattan Başakşehir ceza alanına gönderilen ortada ceza alanı dışına sarkan topa Hasan Ali gelişine vurdu ve altı pas dışında Zajc bu şuta istediği kafa dokunuşunu yapamayınca top ters kanattan auta çıktı.

51' Fenerbahçe adına maçtaki en net pozisyonda Zajc, golü bulamadı.

50' ZAJC ATAMADI! Sağ kanattan Moses ile ikili oyun yapan Isla'nın çizgiye indikten sonra altı pas dışına çıkardığı ortasına boş pozisyonda Zajc kafa vuruşu yaptı ancak bu deneme uzak direk dibinden auta çıktı.

49' İkinci yarının ilk düdüğünden itibaren top daha fazla Fenerbahçe'li oyuncularda kalıyor ve Fenerbahçe ilk yarıdan farklı olarak daha fazla adamla rakip kalede pozisyon arıyor.

48' Sağ kanatta topla buluşan Isla'nın içeri gönderdiği pasını Zajc tekrar Isla'nın koşu yoluna şık pası ile göndermek istedi ancak bu deneme Başakşehir'li oyuncularda kaldı.

46' @OptaCan: Başakşehir maçının ilk yarısında Fenerbahçe'nin rakip kaleye çektiği üç şutun ikisi Eljif Elmas'tan gelmişti.

46' Ersun Yanal'dan ikinci yarı başında ilk oyuncu değişikliği geldi ve Eljif Elmas yerini Mehmet Ekici'ye bıraktı.

46' İkinci yarının ilk düdüğü çaldı ve son 45 dakikaya Fenerbahçe başladı.

İlk yarıda son düdük çaldı ve Başakşehir, Robinho'nun kaydettiği gol ile soyunma odasına 1-0 üstün girmeyi başardı.

47' Jailson'un gönderdiği uzun pasa Başakşehir ceza alanında Attamah ters bir kafa vuruşu yaptı ancak Mert Günok kalesinde dikkatliydi ve topu kontrol etti.

46' Junior Caiçara ceza alanı dışında önünde kalan topu düzelttikten sonra kaleye gönderdi ancak bu deneme aut ile sonuçlandı.

45' Maçta tempo uzatma dakikalarında da değişmedi ve Başakşehir topu ayağında tutarak Fenerbahçe savunmasında boşluk arıyor.

44' Mücadelenin ilk yarısına en az 3 dakikalık uzatma süresi eklendi.

43' Fenerbahçe hızlı atağında Mossoro savunmasına hızlı koştu ve Eljif'in ayağından topu kazanmayı başardı.

42' @OptaCan: Fenerbahçe ile karşılaştığı son altı maçın üçünü kazanan Başakşehir (1B 2M), daha önceki 11 lig maçında aynı sayıda galibiyet alabilmişti (1B 7M). 

41' Başakşehir'in sol kanattan kazandığı duran topu Visca kullandı ve direkt kaleye göndermek istediği sert şutu Fenerbahçe savunmasından döndü.

41' Tolgay Arslan, Arda Turan'ı arkadan çekerek durdurdu ve maçtaki ilk sarı kartı gören isim oldu.

39' Mahmut'un savunmadan gönderdiği uzun topu sağ kanatta Visca kontrol etti ve ceza alanı içine yerden gönderdiği pasını Robinho'dan önce Serdar Aziz yatarak müdahalesi ile arkadaşlarına kazandırdı.

38' Geride kalan sürede toplam 7 şut çekildi ve bunların 3'ü isabetli oldu. (Başkşehir 2, Fenerbahçe 1).

36' Başakşehir son dakikalarda topu ayağında daha fazla tutan taraf ve topla oynama yüzdeleri bu dakikalarda dengelenmiş durumda.

35' Hızlı gelişen Başakşehir atağında Mossoro'un sağa pasında Visca'nın bekletmeden içeri çevirdiği ortasını Serdar Aziz yatarak müdahalesi ile arkadaşlarına kazandırdı.

34' Serdar Aziz'in burnundaki kanama sonrasında hakem Hüseyin Göçek oyuncuyu kenara göndererek formasını değiştirmesini istedi.

33' Robinho'nun savunma arkasına yükselttiği topa Arda ceza alanı içinde sahip oldu ancak savunma araya girerek topu kornere çeldi.

32' Bu dakikalarda Başakşehir, topu ayağında tutuyor ve kısa paslar ile Fenerbahçe'li oyuncuların yaptığı presi kırmayı başarıyor.

30' Fenrebahçe ise geride kalan sürede %59 ile topa sahip oldu ve Başakşehir kalesine gönderilen 3 şutun 1'i isabet buldu.

29' Mücadelenin geride kalan bölümünde Başakşehir, %41 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderdiği 4 şutun 2'si isabetli oldu.

28' Sağ kanattan Moses'in pasında Isla içeri girdi ve çizgiden altı pas dışına çıkardığı pasına Soldado'nun yaptığı boş pozisyondaki vuruş üstten auta çıktı. Öncesinde Isla'nın pozisyonu için ofsayt bayrağı kalkmıştı.

27' Serdar Aziz ayağa kalktı ve maça devam edebilecek. Karşılaşma taç atışı ile devam edecek.

25' Oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi ve Serdar Aziz, saha içindeki tedavisi sonrasında maça devam edebilecek. Sağlık görevlilerinden değişiklik işareti gelmedi.

24' Serdar Aziz ceza alanı içinde Robinho'nun topuna yaptığı müdahales sonrasında yerden kalkamadı ve Hüseyin Göçek oyunu bir kez daha durdurdu.

23' Tolgay'ın pasında sol kanattan Hasan Ali'nin ceza alanına gönderdiği ortasını Soldado'dan önce ön direkte Attamah uzaklaştırdı.

22' Mossoro, rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamadı ve mücadele durduruldu. Mossoro maça devam edebilecek.

21' Başakşehir, golün ardından da topu daha fazla ayağında tutan taraf. İki ekibin de oyun yapısında herhangi bir değişiklik gözükmüyor.

20' AZ FARKLA! Fenerbahçe'nin sağ kanattan Zajc ile kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Eljif kafa vuruşunu yaptı ancak bu deneme az farkla üstten auta çıktı.

19' Robinho, bu sezon Süper Lig'de sahaya çıktığı 23 maçta 14 gole katkı sağladı (10 gol, 4 asist).

19' GOL! Sol kanatta rakibinden sıyrılan İrfan Can'ın ortası kaleye yöneldi ve Volkan'ın istediği gibi uzaklaştıramadığı top altı pas içine düştü. Boşta kalan topa Robinho kale ağzında vuruşunu yaptı ve Başakşehir 1-0 öne geçti.

16' Robinho, bu sezon Süper Lig'de sahaya çıktığı 23 maçta 13 gole katkı sağladı (9 gol, 4 asist).

15' ROBİNHO VURDU, VOLKAN ÇIKARDI! İrfan Can'ın ara pasında sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Robinho'nun yerden şutunu Volkan Demirel ayakları ile çıkardı. Dönen topta Visca'nın penaltı noktası civardından yaptığı vuruş ise üstten farklı şekilde auta çıktı.

15' Başakşehir'de zorunlu bir oyuncu değişikliği yapıldı ve sakatlanarak maça devam edemeyen Serdar Taşçı yerini Joseph Attamah'a bıraktı.

14' Başakşehir'de erken bir oyuncu değişikliği olacak ve Serdar Taşçı maça devam edemeyecek. Attamah oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

13' Serdar Taşçı topsuz alanda kendini yere bıraktı ve Hüseyin Göçek oyuncunun tedavisi için oyunu durdurdu.

11' Sağ kanatta buluştuğu top sonrasında ceza alanı dışı sağ çaprazda Moses kaleyi görür görmez yerden sert vurdu ancak bu şut ters kanattan auta çıktı.

10' Fenerbahçe ise geride kalan sürede %54 ile top sahip olurken Başakşehir kalesine gönderilten tek şutta da isabet vardı.

10' Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde Başakşehir, %46 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine henüz şut gönderemedi.

9' Robinho'nun pasında orta alan yayı içerisinde topla buluşan Visca, sol çaprazdan ceza alanına girdi ve sol ayağı ile şutunu çekti ancak bu deneme savunmadan döndü.

7' Sol kanattan İrfan Can'ın içeri çevirdiği ortasında Visca arka direkte zamanlamasını yapamadı ve ortaya dokunamadı.

6' Mossoro'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Visca, rakibi Hasan Ali'nin üzerine gitti ve çizgiye indikten sonra içeri ortasını çevirmek istedi ancak bu orta auta çıktı.

5' Sağ kanattan hızlı gelişen Başakşehir atağında Visca'nın içeri çevirdiği yerden ortasını Tolgay yatarak müdahalesi ile arkadaşına kazandırdı.

4' İlk dakikalardaki hızlı ve tempolu oyun bu dakikalarda yerini kontrollü oyuna bıraktı.

3' Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı duran topta Emre'nin ortasını ceza alanı içinde Soldado uzaklaştırdı.

2' Fenerbahçe'de ise Dirar, Mehmet Topal, Erten sakatlıkları Ayew ise kart cezası nedeni ile bugün forma giyemeyecek.

1' ELJİF VURDU, MERT ÇIKARDI! Zajc'ın savunma arkasına yerden gönderdiği ara pasında Eljif bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşu Mert iki hamlede kontrol etti.

1' Başakşehir'de Clichy, Demba Ba, Epureanu ve Alparslan Erdem bugün sakatlıkları nedeni ile kadroda bulunmuyor.

Hüseyin Göçek maçtaki ilk düdüğünü çaldı ve mücadeleye Başakşehir başladı.

İki takım oyuncuları da hakemler eşliğinde oyun alanına geldiler ve maç öncesi seremonisi sonrasında zorlu mücadele başlayacak.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE MAÇI İLK 11’LER

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Mahmut, Serdar Taşçı, Kudriashov, Emre, İrfan Can, Visca, Mossoro, Arda, Robinho

YEDEKLER: Volkan Babacan, Joseph Attamah, Emmanuel Adebayor, Elia, Napoleoni, Soner Aydoğdu, Milos Jojic, Uğur Uçar, Gökhan İnler

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Martin Škrtel, Serdar, Hasan Ali Kaldırım, Jailson, Tolgay, Zajc, Moses, Eljif, Soldado

YEDEKLER: Harun Tekin, İsmail Köybaşı, Alper Potuk, Mehmet Ekici, Ferdi Kadıoğlu, Şener Özbayraklı, Michael Frey, Mathieu Valbuena, Roman Neustadter, Sadık Çiftpınar.

Lider Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig 25. haftasında kozlarını paylaşıyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Saat 19:00’da başlayacak olan Başakşehir Fenerbahçe maçı beIN Sports 1’den canlı yayın izleyebilir, ‘trhaberler.com'dan dakika dakika takip edebilirsiniz.

Ligde oynadığı son 5 maçından 4 galibiyet 1 beraberlik alan lider Başakşehir 54 puana sahip. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Fenerbahçe’nin ise 28 puanı bulunuyor. Sarı lacivertliler son 5 maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe ile karşılaştığı son altı maçın üçünü kazanan Başakşehir (1B 2M), daha önceki 11 lig maçında aynı sayıda galibiyet alabilmişti (1B 7M).

Fenerbahçe’de Mehmet Topal ve Nabil Dirar sakatlıkları, Andre Ayew ise cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Başakşehir’de ise sol bek Gael Clichy ile stoper Alexandru Epureanu sakatlığı nedeniyle görev alamayacak.

EMRE BELÖZOĞLU SARI KART CEZA SINIRINDA

Medipol Başakşehir’de Fenerbahçe mücadelesi öncesinde Emre Belözoğlu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Deneyimli futbolcu, Fenerbahçe karşısılaşmasında da sarı kart görmesi halinde turuncu-lacivertli takımın 26. haftada deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE EN ÇOK ZORLANDIĞI DEPLASMANDA

Sarı-lacivertliler, rakibiyle deplasmanda yaptığı 10 lig maçından sadece 2’sini kazanabildi. Deplasmandaki 7 müsabakayı yitiren sarı-lacivertliler, birinde ise berabere kaldı.

Rakibiyle Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 6, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ise 4 maça çıkan sarı-lacivertliler fileleri 9 kez havalandırdı, kalesinde 16 gole engel olamadı.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir karşısında deplasman galibiyetlerini 2010-2011 sezonunda 1-0, geçen sezon da 2-0’lık skorlarla aldı.


Yorumlar