Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Kanarya deplasmanda kayıp! Dinamo Zagreb - Fenerbahçe maç özeti izle

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında Fenerbaçe deplasmanda Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımına konuk oldu. Mücadele'nin ilk yarısı Dinamo Zagreb lehine 2 - 0 sonuçlanırken, kanarya ikinci yarı ya hızlı başlayarak farkı 1'e indirdi. Kalan dakikalarda Dinamo Zagreb'in etkili oyununa karşılık veremeyen sarı - lacivertli ekip sahadan 4 - 1 gibi net skorla mağlup olarak ayrıldı. Bu sonuçla, elemelerle birlikte 3.maçında da galibiyet alamayan sarı lacivertliler Avrupa'da yokları oynadı...

Abone ol
Abone ol 21 Eylül 2018 00:02

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Dinamo Zagreb ile karşılaştı. Hırvat ekibi maça hızlı başladı ve ilk dakikadan itibaren oyunda kontrolü eline aldı. 9'da Olo'nun pasında Stojanovic'in şutunu Harun kurtardı. Dakikalar 16'yı gösterdiğinde Dinamo Zagreb öne geçti. Gavronavic'in asistinde Sunjic çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0.

İkinci golü arayan Hırvatlar, 27. dakikada Galatasaray'ın eski oyuncusu Izet Hajrovic ile amacına ulaştı ve durum 2-0 oldu. Dinamo Zagreb dinmek bilmedi. 30'da Gavranovic ve 37'de Hajrovic gole yaklaşsa da ağları bulamadı.

Fenerbahçe ikinci devreye hızlı girdi. 47'de İsmail Köybaşı'nın kullandığı kornerde Mehmet Topal'dan seken topu Roman Neustadter kafayla tamamladı ve farkı bire indirdi: 2-1. Oyunda bir an olsa da dengeyi kuran Fenerbahçe, beraberlik golünü ararken, İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal'ın anlaşmazlığı sonrası Hajrovic'in golüyle 3-1 geriye düştü.

Bu golden 3 dakika sonra bu kez Dani Olmo sahneye çıktı ve Dinamo Zagreb adına skoru 4-1'e getirdi. 5. golü arayan Hırvat ekibinde Sunjic'in ceza sahası dışından çektiği sert şut, Harun'un müdahalesinin ardından direkte patladı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 4-1'lik farklı mağlubiyetle ayrılarak Avrupa Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptı.

Dinamo Zagreb - Fenerbahçe maç özeti izle

DINAMO ZAGREB - FENERBAHÇE

STAT: Maksimir

SAAT: 22.00

HAKEM: Craig Pawson

YAYIN: BeIN SPORTS Haber

DINAMO ZAGREB: Livakovic, Theophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani, Stojanovic, Sunjic, Gojak, Hajrovic, Orsic, Gavranovic, Olmo

TEKNİK DİREKTÖR: Nenad Bjelica

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Reyes, Neustadter, İsmail, Mehmet Topal, Eljif, Alper, Benzia, Aatif, Frey

TEKNİK DİREKTÖR: Phillip Cocu

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb ile karşılaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, bundan önceki maça göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor'u deplasmanda 1-0 yendikleri maçta ilk 11'de sahaya çıkan Skrtel, Jailson, Ayew ve Slimani'nin yerine Reyes, Eljif Elmas, Alper Potuk ve Frey'e şans verdi.

Takımla birlikte Hırvatistan'a gelen ancak dün akşamki son antrenmanda sakatlanan Skrtel ile sakatlığı bulunan Isla 18 kişilik kadroda yer almadı. Sakatlığı devam eden Hasan Ali Kaldırım ile teknik direktörün tercihi doğrultusunda kadroya dahil edilmeyen Valbuena ise Zagreb'e getirilmedi.

Bu arada, 18 kişilik kadroda yer almayan Skrtel ile Isla, karşılaşma öncesinde saha kenarından maçı takip eden engelli Hırvat taraftarlarla selamlaşıp sohbet etti.

Fenerbahçe'nin ilk Hırvat rakibi

Fenerbahçe, daha önce Avrupa kupalarında hiçbir Hırvat takımıyla eşleşmezken, Hırvatistan'ın köklü kulüplerinden Dinamo Zagreb, sarı-lacivertlilerin bu ülkeden ilk rakibi oldu. Dinamo Zagreb ise daha önce eski adıyla UEFA Kupası elemelerinde bir kez Beşiktaş ile bir kez de Trabzonspor ile eşleşmişti.

Eski Galatasaraylı kadroda

Bir dönem Galatasaray forması giyen Bosna Hersekli futbolcu İzet Hajrovic, Fenerbahçe karşısında sahada yer aldı. 2013-2014 sezonun ikinci yarısında sarı-kırmızılı takımın formasını giyen Hajrovic, geçen sezon ortasında Zagreb ekibine transfer olmuştu.

Taraftarlar yoğun ilgi gösterdi

Dinamo Zagreb-Fenerbahçe maçına Hırvat taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmayı 20 bin civarında Hırvat taraftar izlerken, Türkiye'den ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen sarı-lacivertli taraftarlar da takımlarını destekledi.


Yorumlar