Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Kadıköy'de zafer gecesi! Fenerbahçe - Anderlecht maç özeti golleri izle

UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında Anderlecht'i konuk eden Fenerbahçe, ilk yarısı 0-0 biten mücadelenin ikinci yarısında dakikalar 71'i gösterirken Fransız yıldızı Mathieu Valbuena'nın attığı gol ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Sarı lacivertli ekipte ilk golün hemen ardından dakikalar 74'ü gösterirken Valbuena'nın pasında Frey'in attığı gol ile skoru 2-0'a getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu. Fenerbahçe aldığı bu galibiyet ile gruptan çıkma adına büyük bir avantaj elde etti.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2018 20:50

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe 4. hafta maçında evinde Anderlecht'i konuk etti. Sarı-lacivertliler mücadeleyi 2-0 kazanarak tur atlama yolunda büyük aşama kaydetti. 9 puanlı Dinamo Zagreb'in arkasında 7 puanla bulunan Fenerbahçe, tur yolunda önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Golleri 72. dakikada Mathieu Valbuena ve 74'te Sabastian Frey kaydetti. Cocu'nun gidişiyle forma şansı bulan Valbuena, Galatasaray derbisindeki golünün ardından bu maçı da 1 gol ve 1 asistle tamamlayarak mücadelenin yıldız oldu. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ndeki bir sonraki maçını evinde Dinamo Zagreb ile oynayacak.

KARŞILAŞMANIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Maçtan Dakikalar

İlk dakika içinde soldan kaptığı topla son çizgiye inen Valbuena'nın ortasında Slimani, penaltı noktası civarında topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Didillon'da kaldı.

10. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Gerkens'in uygun durumda vuruşunda, savunmada Skrtel meşin yuvarlağa kayarak müdahale etti. Atağın devamında kaleci Harun Tekin yatarak topu kontrol etti. 

Aynı dakikada sağ tarafta buluştuğu topla ceza yayına doğru hareketlenen Ayew'in şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

15. dakikada sağ taraftan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Valbuena'nın ortasında altıpas üzerinde Slimani'nin kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı. 

18. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Şener Özbayraklı'nın ortasında penaltı noktası üzerinde Slimani'nin kafa vuruşunda, top direk dibinden auta gitti.  

19. dakikada Frey ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Hasan Ali Kaldırım, kaleci Didillon ile karşı karşıya kaldı. Hasan Ali Kaldırım'ın altıpas üzerinden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

43. dakikada Trebel'in ceza yayının hemen dışından kullandığı serbest vuruşta top üst direğe çarparak dışarı gitti. 

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.  

MAÇTAN NOTLAR

Ülker Stadyumu'nda saat 18.50'de başlayan maçta İsveç Futbol Federasyonu'ndan Andreas Ekberg düdük çaldı.

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Anderlecht maçına Galatasaray derbisinin 11'ine göre 2 değişiklikle çıktı. Koeman, Isla ve Benzia'nın yerine Şener ile Slimani'ye görev verdi. Öte yandan takımın önemli isimlerinden Alper Potuk kadroda yer almadı.

Sarı lacivertli ekipte altyapıdan takıma dahil edilen 19 yaşındaki Mahsun Çapkan, kadroya dahil edildi. Çapkan karşılaşmaya yedek soyundu.

AMPUTE MİLLİ TAKIMI'NA PLAKET

Meksika'nın San Juan de Ios Lagos kentinde düzenlenen Dünya Kupası'ndan ikinci olarak dönen Ampute Futbol Milli Takımı, başkan Ali Koç'un davetlisi olarak Ülker Stadumu'na geldi. Karşılaşma öncesinde tribünleri selamlayan millilere daha sonra başkan Ali Koç tarafından plaket takdim edildi. Statta bulunan taraftarların yoğun alkışı ile plaketlerini alan millilere, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' şeklinde tezahürat yapıldı.

KORAY ŞENER UNUTULMADI

Fenerbahçe'nin Avrupa mesaisinde; Galatasaray derbisinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden sarı lacivertli taraftar Koray Şener unutulmadı. Statta bulunan taraftarlar Koray Şener için siyah giyerken, bir de koreografi hazırladı. Okul açık tribününde bulunan taraftarlar, Koray Şener'in fotoğrafının yer aldığı ve melek tasviri yapılan koreografide, ''Biz seninle öldük sen bizimle yaşayacaksın'' yazılı pankart açtı.

Maraton tribününde ise ''Sonsuza dek bizimlesin cennette yalnız değilsin'' pankartı ile Koray Şener'in fotoğrafı yer aldı.

GALİBİYETİ TARAFTAR İLE KUTLADILAR



Fenerbahçeli futbolcular, Anderlecht karşısında alınan 2-0'lık galibiyeti taraftarları ile kutladı. Mücadelenin ardından büyük sevinç yaşayan futbolcular, taraftarların yanına giderek yaşanan büyük sevince ortak oldular. Öte yandan yedek kulübesinde yer alan oyuncular, sırtında 'Koray Şener' yazılı formalarla sahaya çıktı ve taraftarının yanına gitti.


Yorumlar