Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

İşte Vedat Muriç'in Fenerbahçe'ye maliyeti!

Ve Fenerbahçe Vedat Muriç’i resmen açıkladı, 4 yıllık anlaşma sağlandı. Rizespor’a 3.5 milyon Euro bonservis ödenecek, takasta da 4 genç oyuncu gönderilecek. 25 yaşındaki Kosovalı yıldızın ise senelik 2 milyon Euro ücret alacağı öğrenildi.

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2019 09:05

Ve Fenerbahçe Vedat Muriç’i resmen açıkladı, 4 yıllık anlaşma sağlandı. Rizespor’a 3.5 milyon Euro bonservis ödenecek, takasta da 4 genç oyuncu gönderilecek. 25 yaşındaki Kosovalı yıldızın ise senelik 2 milyon Euro ücret alacağı öğrenildi.

Galatasaray istedi, Fenerbahçe resmen bitirdi. Vedat Muriç 4 yıl boyunca ‘çubuklu’ formayı terletecek. 

Fenerbahçe Kulübü açıklamayı resmi internet sitesinden yaparken, “Vedat Muriç konusunda, kulübü ve kendisiyle UEFA transfer prosedürleri çerçevesinde yapılan görüşmeler sonucu anlaşma sağlanmıştır. Sağlık kontrollerinin ardından futbolcu renklerimize bağlanacaktır. Önümüzdeki 4 yıl formamızı gururla taşıyacak 1994 doğumlu Kosovalı forvete Türkiye’nin en büyük ailesine hoş geldin diyor, şimdiden Fenerbahçe’miz ile nice başarılar diliyoruz.” denildi. 

Comolli Rize'yi, Özsoy da Muriqi’yi ikna etti 

Daha önce yapılan görüşmelerde kariyeri açısından Galatasaray’a gitmesinin daha doğru olacağını ifade eden Muriqi, Özsoy’un çabalarıyla Fenerbahçe’nin 4 yıllık sözleşme teklifini kabul etti.

Sarı lacivertlilerin Muriqi karşılığında Rizespor’a kiralık vereceği oyuncuların büyük olasılıkla kaleci Berke Özer, Barış Alıcı, Oğuz Kağan Güçtekin ve Mahsun Çapkan olması bekleniyor. Bu konu hafta içinde netleşecek.

Sarı lacivertli kulübün sportif direktörü Damien Comolli, önceki gün bir araya geldiği Çaykur Rizesporlu mevkidaşı Yılmaz Bal ile 3.5 milyon Euro para artı dört kiralık oyuncu ve genç kaleci Tarık Çetin’i bonservisiyle vermek koşuluyla anlaşmaya vardı.

Comolli’nin Bal ile görüşmenin ardından başkan vekili Semih Özsoy, Vedat Muriqi ile menajeri Haluk Canatar’ı evinde ağırladı.

Transfer açıklamasında ‘UEFA prosedürü’ vurgusu 

Vedat Muriqi transferinin kesinleşmesinin ardından Fenerbahçe Kulübü’nün sosyal hesabından çarpıcı paylaşımlar yapıldı. Önce alev topu şeklinde bir görsel paylaşılarak, transfer açıklaması yapılacağı sinyali verildi. Ardından ‘Biz Fenerbahçeyiz’ hashtag’i ile transfer duyuruldu. Bu tweet birkaç saat içinde 63 bin beğeni ve 16 bin retweet aldı.

Sarı lacivertlilerin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada da, ‘Vedat Muriqi konusunda, kulübü ve kendisiyle UEFA transfer prosedürleri çerçevesinde yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanmıştır. Yapılacak sağlık kontrollerinin ardından futbolcu renklerimize bağlanacaktır” denildi. ‘UEFA transfer prosedürü’ ifadesine özellikle yer verilmesi, “Galatasaray’a gönderme yapılıyor” yorumlarına yol açtı.








Yorumlar