Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe'ye teselli ikramiyesi

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hayali gerçekleşmeyen Fenerbahçe, sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi vizesi alarak kapattı. Sezonun son haftasında evinde Atiker Konyaspor'u ağırlayan sarı lacivertli ekip; Fernandao, Selim Ay (K.K) ve Roberto Soldado'nun (Penaltı) golleriyle kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Fenerbahçe, gruplara kalabilmek için iki eleme turu oynayacak.

Abone ol
Abone ol 20 Mayıs 2018 12:00

Kulağı İzmir ve Başakşehir'de olarak maça başlayan Fenerbahçe, ilk 10 dakikada epeyce bocaladı. 3'te Valbuena'nın kaptırdığı top Konya kontrasına dönüştü, Fofana'nın plasesinde Volkan başarılıydı. 9'da Neto'nun geri pası kısa düştü, Jahovic vurdu, yine Volkan çıkardı. 14 ve 16'da Carlgren tarafından çıkarılan Fernandao'nun iki kafa vuruşu, golün de habercisi oldu. 28. dakikada Topal kesti, Soldado indirdi, Fernandao bu kez ayakla bitirdi: 1-0. 34. dakikada Şener'in ortasına Selim kafayı kendi kalesine doğru vurunca fark ikiye çıktı: 2-0. 65. dakikada Fernandao'nundüşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Soldado gole çevirince Fenerbahçe,Başakşehir ve İzmir'den haber beklemeye başladı: 3-0... Ancak aynı dakikalarda Galatasaray'ın golü gelince sarı-lacivertli ekip adeta fişi çekti. 70'te Fofana, 73'te Jahovic'in golleriyle fark bir anda teke düştü: 3-2... 90 dakika bu skorla tamamlanırken Fenerbahçe Süper Lig'i 2. sırada bitirdi.



İSTİFA EDER GİBİ KONUŞTU

Daha önce yaptığı açıklamalarda görevini bırakacağının sinyallerini veren Aykut Kocaman Konyaspor maçının ardından da, "2-3 gün içerisinde düşündüklerimi uygulamaya koyacağım" dedi. Tecrübeli hoca, "Fenerbahçe için sezon kupasız geçti, bunun anlatılacak tarafı yok. Hepimizin farkında olması gereken şeylerden birisi de elimizdekinin değerini bilmek" diye konuştu.



OBRADOVİC VE VESELY SESLERİ

F.Bahçe tribünleri, maç öncesinde futbolcuları taraftarlara yönelik açıklamaları nedeniyle protesto etti. Volkan Demirel ile birlikte tüm takımı tribünlere çağıran sarı-lacivertli futbolseverler, bir anda "Taraftarı suçlamak ne kolay" şeklinde tezahürat yaptı. Kadıköy'de Obradovic ve Jan Vesely'nin yanı sıra Hasan Ali Kaldırım lehine tezahüratlar da duyuldu.



24

Son sekiz haftada çıktığı maçların hepsini kazanan ve hanesine 24 puan yazdıran F.Bahçe, önceki sekiz maçında ise 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi almış, 12 puan toplamıştı.



UMUTCAN SEREMONİDE

Perşembe günü sarı-lacivertli takımın idmanını ziyaret eden SMA hastası Umutcan Kılıç, dün de maçtaydı. 5 yaşındaki minik Fenerbahçe taraftarı, seremoniye Mehmet Topal'ın kucağında çıktı.



Kaynak: superhabertv


Yorumlar