Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe'ye şampiyonlar ligi tesellisi

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk şansını son haftaya taşıyan Fenerbahçe 34. hafta maçında Süper Lig'de kalması garantileyen Atiker Konyaspor ile karşılaştı. Mücadeleyi ev sahibi Sarı Lacivertliler 3-2 kazandı. Ancak Galatasaray, Göztepe'yi 1-0 yenince ligi 2. sırada bitirmeyi garantiledi.

Abone ol
Abone ol 19 Mayıs 2018 21:12

Spor Toto Süper Lig 34 .hafta mücadelesinde Fenerbahçe, evinde Atiker Konyaspor'u 3-2 mağlup etti.



Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede Sarı-Lacivertli ekibe galibiyeti getiren goller 28'de Fernandao, 34'te Selim Ay (kendi kalesine) ve 65'te Soldado (pen.)'den geldi. Konyaspor'un sayılarını ise 70'te Fofana ve 73'te Jahovic kaydetti.



Bu sonuçla Fenerbahçe 72 pauana yükselerek ligi ikinci sırada bitirdi. Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ne 3. Ön Eleme turundan katılma şansı da yakaladı.



Kocaman'dan zorunlu değişiklikler : Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Atiker Konyaspor karşısında, Kardemir Karabükspor maçına göre ilk 11'de 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Kocaman, savunmada sarı kart cezalısı Martin Skrtel'in yerine Luis Neto'yu, Aatıf Chahechouhe'nun yerine Alper Potuk'u, Giuliano Victor de Paulo'nun yerine ise Mathieu Valbuena'yı görevlendirdi.

Kaleyi Volkan Demirel'e emanet eden Kocaman, savunmada Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Luis Neto ve Hasan Ali Kaldırım'ı oynattı. Savunmanın önünde Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmayan Kocaman, kanatlarda ise Alper Potuk ile Valbuena'ya şans tanıdı. Sarı-lacivertlilerde ileri uçta Fernandao ile Roberto Soldado görev aldı.

Fenerbahçe yine çift forvet : Teknik direktör Aykut Kocaman, ligin son maçında takımını çift forvetle sahaya sürdü.

En son Kardemir Karabükspor karşısında Fernandao-Soldado ikilisini görevlendiren Aykut Kocaman, Atiker Konyaspor maçında da forvet hattını bozmadı.

Taraftar ilgi göstermedi : Fenerbahçeli taraftarlar, Atiker Konyaspor maçına ilgi göstermedi.

Ülker Stadı'nın büyük bir bölümü boş kalırken, karşılaşmayı takip eden sarı-lacivertli taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Fenerbahçeli taraftarlar, ayrıca maçtan önce kısa bir süre Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Göztepeli futbolcu Demba Ba aleyhine tezahüratta bulundu.

 Ali Koç'a tribünden destek : Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesinde başkan adayı Ali Koç lehine tezahüratta bulundu.

Az sayıda taraftarın başlattığı "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon" tezahüratına daha sonra taraftarların büyük bölümü eşlik etti.

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

89. dakika: Atiker Konyaspor atağında Nejc Skubic topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırılıyor.

87. dakika: Fenerbahçe adına Mathieu Valbuena sol taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor.

83. dakika: Alper Potuk topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı.

79. dakika: Taktik bir değişiklik; Roberto Soldado oyundan çıkıyor ve yerine Vincent Janssen oyuna dahil oluyor.

78. dakika: Taktik bir değişiklik; Omer Ali Sahiner oyundan çıkıyor ve yerine Orkan Cinar oyuna dahil oluyor.

75. dakika: Fenerbahçe, Roberto Soldado ile yükleniyor, bir şut ama farklı şekilde auta gidiyor.

73. dakika: Adis Jahovic topu kale içerisine doğru tamamlıyor. GOLAtiker Konyaspor adına geliyor.

72. dakika: Fenerbahçe takımından Alper Potuk ceza sahasına güzel bir pas gönderiyor, ancak takım arkadaşları bu boşluktan yararlanmayı başaramıyor

70. dakika: GOL Moryke Fofana golü atıyor!

67. dakika: Atiker Konyaspor takımından Deni Milosevic bir ara pas ile rakip defansı açıyor ve önemli bir fırsat ortaya çıkıyor…

66. dakika: GOL Fenerbahçe penaltı atışı ile golü buluyor. Golü atan oyuncu Roberto Soldado.

62. dakika: Serbest vuruş için topun başına gelen isim Eren Albayrak. Ceza sahasına doğru orta olarak kullandı. Fenerbahçe takımı oyuncusu topu uzaklaştırıyor.

61. dakika: Ali Turan yapmış olduğu sert faul nedeniyle hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Atiker Konyaspor takımından Mehdi Bourabia ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor.

59. dakika: Hasan Ali Kaldirim rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak. Sakatlıktan dolayı yerde yatan oyuncu olması nedeniyle oyun durmuş durumda.

58. dakika: Fenerbahçe takımından Alper Potuk takım arkadaşına pas veriyor.

57. dakika: Atiker Konyaspor adına Omer Ali Sahiner sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor. Topu uzaklaştıran Fernandao. Atiker Konyaspor takımından Omer Ali Sahiner topu ceza sahasındaki takım arkadaşı ile buluşturmaya çalıştı, ancak yaptığı orta rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

55. dakika: Fernandao topu kafayla kaleye doğru gönderdi, ancak kaleci kurtardı.

54. dakika: Fenerbahçe atağında Şener Özbayraklı topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırılıyor.

52. dakika: Atiker Konyaspor atağında Nejc Skubic ofsayta yakalandı.

51. dakika: Fenerbahçe takımından Şener Özbayraklı, Eren Albayrak ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

49. dakika: Mathieu Valbuena, Atiker Konyaspor takımından Omer Ali Sahiner tarafından ciddi bir faule maruz kaldı.

47. dakika: Maç Fenerbahçe lehine kale vuruşu ile devam edecek.

46. dakika: İkinci yarı hakemin düdüğü ile başlıyor. Atiker Konyaspor takımından Adis Jahovic mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Hasan Ali Kaldirim adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

Devre Arası: Hakemin düdüğü ile ilk yarı sona eriyor.

45+2. dakika: Fenerbahçe takımından Fernandao takım arkadaşına pas veriyor. Fenerbahçe takımından Roberto Soldado ceza sahasına güzel bir pas gönderiyor, ancak takım arkadaşları bu boşluktan yararlanmayı başaramıyor Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için %51 - Misafir takım için %49 olarak gerçekleşti. 

45+1. dakika: Dördüncü hakem kararı ile maç 1 dakika uzayacak. Fenerbahçe takımından Mathieu Valbuena ceza sahasına güzel bir pas gönderiyor, ancak takım arkadaşları bu boşluktan yararlanmayı başaramıyor

45. dakika: Ceza sahasına doğru Moryke Fofana ortasını yapıyor.

43. dakika: Maç Fenerbahçe lehine kale vuruşu ile devam edecek. Atiker Konyaspor takımından Patrik Carlgren harika bir sezgiyle gelişecek tehlikeli atağı engelliyor.

42. dakika: Fernandao saha kenarına doğru alınıyor ve sağlık görevlileri tedavisini yapacaklar.

41. dakika: Şener Özbayraklı rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak. Atiker Konyaspor adına Vedat Bora sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor. Topu uzaklaştıran Neto. Fernandao sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.

40. dakika: Fenerbahçe takımından Volkan Demirel harika bir sezgiyle gelişecek tehlikeli atağı engelliyor.

39. dakika: Fenerbahçe adına köşe atışını Mathieu Valbuena sağ taraftan kullanıyor.

38. dakika: Ceza sahasına doğru Şener Özbayraklı ortasını yapıyor. Topu uzaklaştıran Ali Turan. Fenerbahçe takımından Mehmet Topal topu ceza sahasındaki takım arkadaşı ile buluşturmaya çalıştı, ancak yaptığı orta rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

34. dakika: GOL Ali Turan topu kendi kalesine gönderiyor ve başını elleri arasına alıyor!

30. dakika: Konyaspor'da orta alanda Ali Turan yerde kaldı. Faul. 

29. dakika: Göztepe - Galatasaray 0-0 devam ediyor. Başakşehir ise Kasımpaşa karşısında 2-1 geride. 

28. dakika: GOL Fernandao attı! 1-0! Mehmet ortaladı. Soldado kafayla indirdi. Fernandao kale önünde golünü attı. 

27. dakika: Kasımpaşa, şampiyonluk yarışındaki rakibimiz Başakşehir karşısında bir penaltı atışı kazandı. Diagne, Kasımpaşa'yı Başakşehir karşısında 2-0 öne geçirdi.

25. dakika: Sağdan Skubic ile orta geldi. Konyaspor'dan kimseye değmedi ancak top bir anda kaleye yöneldi. Volkan son anda golü önledi. 

24. dakika: Hasan Ali soldan bindirip son çizgiye indi ancak ortasını yapamadı. Aut. 

23. dakika:  Solda topu alan Valbuena, ceza sahasına yaklaşıp sağ köşeye plaseyi kesti. Top az farkla auta gitti. 

21. dakika: Kaleyi karşısına alan Soldado'nun sert şutu defanstan döndü. 

20. dakika: İlk 20 dakikayı geride bırakıyoruz. Valbuena soldan ortaladı. Arka direğe yakın bölgede Fernandao kafayı vurdu. Aut. 

18. dakika: Ceza sahası önünde önünü açıp şut açısı bulan Hasan Ali'nin vuruşu defanstan sekti. 

16. dakika: Valbuena'dan pasını alan Fernandao bekletmeden ceza sahasına girerken sert vurdu. Top soldan auta gitti. 

15. dakika: Şener sağdan ortaladı. Fernandao harika yükseldi ve vurdu. Kaleci Carlgren son anda kornere çeldi. 

14. dakika: Fenerbahçe taraftarının büyük desteği var.

13. dakika: Valbuena sağda topu aldı. Ortasını yolladı. Fernandaonun sert kafası kalecide kaldı. 

11. dakika: Fenerbahçe bu maçı kazandığı, Başakşehir puan kaybettiği ve Galatasaray yenildiği taktirde Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayacak.

10. dakika: Volkan uzun bir top attı. Fernandao kafayla indirdi. Soldado önüne alamadı. 

8. dakika: Neto topu Volkan'a geri yollamak istedi. Ancak kısa düştü. Jahovic yetişti. Topa dokundu ama Volkan gole izin vermedi. 

7. dakika: Fenerbahçe bu maçta puan kaybederse, tarihinde ilk kez Konyaspor'a karşı aynı sezonda iki maçta da puan kaybetmiş olacak.

6. dakika: Bu arada Kasımpaşa, Başakşehir karşısında 1-0 öne geçti. 

4. dakika: Şener sağdan getirdi. Pasını Alper aldı ancak onun vuruşu kaleye paralel diğer kanada gitti. 

3. dakika:  Valbuena son çizgide ortasını yaptı ancak rakibe çarptı. Ardından Konyaspor hızlı atağa çıktı. Fofana Volkan ile karşı karşıya kaldı. Köşeye yuvarladı. Volkan kurtardı. 

2. dakika: Kaleye sırtı dönük topu alan Jahovic, döner dönmez vurdu. Sağ köşeye giden topu Volkan kurtardı. 

1. dakika: İlk düdük çaldı ve maç başladı! Ömer Ali sağdan ortaladı. Ceza sahası içinde boş kalan Bourabia istediği gibi vuramadı. 

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Roman, Neto, Hasan Ali, Alper, Josef, Topal, Valbuena, Fernandao, Soldado

YEDEKLER: Kameni, Erten, İsmail, Mehmet Ekici, Giuliano, Eljif, Samed, Oğuz Kağan, Aatif, Janssen

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

KONYASPOR: Carlgren, Skubic, Ali Turan, Selim, Eren, Jonsson, Vedat, Mehdi, Ömer Ali, Fofana, Jahovic

YEDEKLER: Emrullah, Moke, Volkan Fındıklı, Milosevic, Volkan Şen, Orkan, Musa, Yatabare

TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın


Yorumlar