Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe'ye kumpas davası devam ediyor

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 8. duruşma haftası Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda devam ederken avukatlarımız da ikinci günü Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2019 21:33

Gün içerisinde 14/16 programında açıklamalarda bulunan Avukat Naim Karakaya, “Fenerbahçe’ye Kumpas Davası’nda ikinci gün yine sanık sorgularıyla devam ediyor. Bugün bir sanığın sorgusunun tamamlanıp doğrudan soru aşamasına geçmeye çalışıyoruz. Yarın belki ikinci bir sanık sorgusu devam ederse sanık sorgularında bir ilerleme kat etmiş olacağımızı düşünüyoruz. Perşembe ve cuma da sanık sorgularıyla devam edeceğiz.'' dedi

Karakaya; Sanık sorgularından sonra şikayetçilerin beyanlarının alınacağı bir kısım olacak. Ondan sonraki aşamada delillerin toplanması söz konusu. Ardından savcının mütealası ve son savunmalarla beraber hükme doğru ulaşmayı bekliyoruz. Geçen celsede, yargılamada daha önce ifade ettiğimiz şekilde mahkeme sanıklara sorgusunu yapmamaları halinde bunun susma hakkı olarak değerlendirileceği ve savunma yapmaktan vazgeçileceği konusunda bir ara kararla uyarıda bulundu. Bu celse bu ara karar etkili olmuş olacak ki özellikle tutuklu sanıklar sorgularına devam ediliyor ve biz de bu sorguların ardından soru-cevap aşamalarını tamamlıyoruz. İlerleyen aşamada duruşma sayıları artınca bu sorguların hızlı bir şekilde sonuçlandığını göreceğiz.” dedi.



Avukat Naim Karakaya: Doğrudan ve çapraz soru bölümüne geçileceğini tahmin ediyoruz



Dün sorgusuna başlanan sanığın çapraz soru bölümüne bugün geçilebileceğini belirten Avukat Naim Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü:



“Bugün savunmanın kısa kaldığını tahmin ediyoruz. Savunma tamamlanınca bizim doğrudan soru ve çapraz soru dediğimiz aşamaya geçileceğini tahmin ediyoruz.”



Avukat Fesih Delidere: Mahmeke mümkün mertebe hızlanmaya gayret gösteriyor



Avukat Fesih Delidere ise, “Mahkeme şimdi ifade alıyor. Dün Muhammet Kaya’nın ifadesine başladı ve bu sabah da ifadesi devam etti. Savunma alınmaya devam ediyor. Tabii bu savunmanın da sınırlandırılmaması adına mahkeme heyeti buna dikkat ediyor. Bir taraftan da sürecin hızlanması gerekiyor. İkisi beraber devam ediyor. Şu anda artık Muhammet Kaya’nın ifadesinin bugün biteceğini öngörüyoruz. Bittikten sonra öğleden sonra biz de çapraz sorgu aşamasına müdahil olacağız. Bugün bitecek gibi gözüküyor. Mahkeme bir sanık daha almaya gayret edecek. Eğer onu da alırsa yarın onun sorgusuyla devam edeceğiz. Mahkeme de artık mümkün mertebe hızlanmaya gayret gösteriyor.” şeklinde konuştu.



Avukat Fesih Delidere, mahkemenin maksimum bir kişi daha sorgulama durumunun olabileceğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:



“Maksimum bir kişi daha alma durumları olabilir. Ondan sonra usulü tamamlanması gereken birkaç sanıkla alakalı diğer mahkemeden gelen bir tefrik talebi var. Bu tefrik talebiyle ilgili sanıkların ifadeleri alınacak. Karşı beyanları alınacak. Bu hafta başka bir sanık ifadesi daha alınacağını tahmin etmiyorum.”



Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu: Bundan sonrasının daha hızlı geçeceğini düşünüyorum



Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, bundan sonraki haftanın daha hızlı geçeceğinin altını çizerek, “Sekizinci duruşma haftasının ikinci günündeyiz. Dün başlamış olan sanık sorgusu devam ediyor. Bu sanığın bittikten sonra yeni bir sanığa geçmesini bekliyoruz. Ardından anladığımız kadarıyla Perşembe ve Cuma günü talepler alınacak. Yani yeni bir sorgu yapılmayacak. Bu da yargılamanın ne kadar hızlansa da bu hafta yavaş gideceğini gösteriyor. Ama bundan sonraki hafta daha hızlı olacak. Zaten bizim bir önceki celselerde duruşmaların bir ay yapılması gibi bir talebimiz vardı. Bu da karara bağlanacak gibi çünkü bu hafta ilk celse söylendi. Bundan sonra daha hızlı geçer ancak Şubat 2017’de başlamıştık. İki yılda yarıya anca gelebildik ama bundan sonrasının daha hızlı geçeceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.



Avukat Naim Karakaya: Yargılamanın iki hafta sürmesinin süreci hızlandıracağını düşünüyoruz



Mahkemenin duruşmanın Silivri’de devam etmesi kararını da değerlendiren Avukat Naim Karakaya, “Mahkeme son güne kadar sorgulara devam etmek istiyor. Bu sebeple de genelde Perşembe günü taleplere geçilirdi. Bu sefer kuvvetle muhtemel Perşembe günü de sanık sorgularına devam edecek. Cuma günü sadece taleplere devam edeceği için bu talepleri Silivri’de alma kararı verdi. Bu konuda mahkemenin kendi takdiri. Çok özel bir sebebi olduğunu düşünmüyoruz. Sadece sorgulara daha fazla zaman ayırmak gibi bir sebebi olduğunu düşünüyoruz. Cuma akşamı mahkeme ara kararını açıklayacak. Bu celse henüz duruşma sonlanmadan Nisan ayına iki hafta duruşma vereceğini mahkeme bize açıkladı. Sanıklara ve bize bu şekilde belirtti. Biz yargılamanın bu niteliğinin yani iki hafta sürmesinin süreci hızlandıracağını düşünüyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.  


Etiketler şike süreci
Yorumlar