Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin puan kaybı devam ediyor

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekip Sefa ile öne geçerken Lens maçın sonucunu belirleyen isim oldu.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2017 21:26

Şampiyonluk mücadelesinde gerilerde kalan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Gaziantepspor - Fenerbahçe mücadelesini 14 bin seyirci takip etti. 



Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde Gaziantepspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Bu zorlu mücadeleyi 14 bin seyirci takip etti. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, bu önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Konuk takımın taraftarları ise maça ilgi göstermedi. Maçı izleyen az sayıda sarı-lacivertli taraftar ise yönetimi istifaya davet etti.



Kamil Ocak Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın yerel ve ulusal basın kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi. Müsabakayı, toplam 197 basın mensubu takip etti.

VAN PERSİE, KJAER VE STOCH GETİRİLMEDİ



Son günlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Fenerbahçe Teknik Direktör Dick Advocaat, Gaziantep deplasmanına Simon Kjaer, Van Persie ve Miroslav Stoch'u getirmedi.

UYGUN KADROYU BOZMADI



Gaziantepspor'da Bülent Uygun, Fenerbahçe karşısına geçen hafta oynadıkları ve 0-0 berabere kaldıkları Medipol Başakşehir maçında sahaya çıkardığı 11'i bozmadı. Kaleyi yine Victor'a emanet eden tecrübeli teknik adam, savunmada Barış, Wallace, Elyasa ve Pedroso'yu görevlendirdi. Orta sahada Fatau ve Sergey'i oynatan Uygun, sağ kanatta Anis Ben Hatıra, sol kanatta ise Sefa Yılmaz'ı oynattı. Forvet arkasında Marcinho ileri uçta ise Ghilas ile Fenerbahçe karşısına çıktı.

BAŞKAN YILDIRIM GELMEDİ



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Gaziantep'e gelen kafilede bulunmadı. Mücadeleyi Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Gaziantepspor yöneticilerden Mustafa Kızıl ve Bülent Konca, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol üyeleri ve bazı Fenerbahçeli yöneticiler birlikte izledi.



MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)



7. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Jeremain Lens ortasını penaltı noktasının sağına doğru gönderdi. O noktada savunmadan gelen Roman Neustadter kafa vuruşunu yaptı. Ancak top yandan auta çıktı.

11. dakikada defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Nabil Ghilas, ceza sahası içi sağ çaprazında topu Martin Skrtel'den kurtardıktan sonra şutunu çekti. Kaleci Fabiano Ribeiro'dan seken topu altıpas içi sağ tarafında Sefa Yılmaz tamamlayarak ağlara gönderdi. 1-0



20. dakikada sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla tekrar buluşan Jeremain Lens, ortasını ön direğe gönderdi ancak top kaleci Paulo Victor'da kaldı.

23. dakikada Volkan Şen'in sağ kanada gönderdiği pasla topla buluşan Alper Potuk, bekletmeden ortasını ceza alanı sol tarafına doğru gönderdi. O noktada Jeremain Lens topun gelişine sağ ayağının içiyle şutunu çekerek meşin yuvarlağa ağlara gönderdi. 1-1



40. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan topla buluşan Jeremain Lens bekletmeden topu altıpasın içine doğru gönderdi. O noktada Moussa Sow savunmaya rağmen şutunu çekmeyi başardı. Ancak kale çizgi üzerinde Barış Yardımcı son anda topu uzaklaştırdı.





Maçtan dakikalar (İkinci yarı)



57. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda Jeremain Lens rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Kaleci Paulo Victor üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kontrol etti.



69. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan Marcinho çok sert bir şut çekti. Kaleci Fabiano Ribeiro son anda topu kornere çeldi.





84. dakikada sağ taraftan Jeremain Lens köşe vuruşundan ortasını altıpasın önüne doğru gönderdi. O noktada Martin Skrtel topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekti. Fakat kaleci Paulo Victor'dan seken topu defans son anda kornere çeldi.



87. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan Fernandao'nun çektiği şutu kaleci Paulo Victor son anda kornere çeldi.





Stat: Gaziantep Arena



Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu xx, Serkan Çimen xx, Kemal Yılmaz xx



Gaziantepspor: Victor xx, Pedroso xx (Musa dk. 46 x), Barış xx, Wallace xx, El Yasa xx, Ben Hatira xx, Marcinho xx (Kangwa dk. 84 x), Kislyakxx, Fatau xx, Sefa xx (Orkan dk. 61 xx), Ghilas xx



Yedekler: Gökhan, Abdulkadir, Muhammed, İlhan



Teknik Direktör: Bülent Uygun



Fenerbahçe: Fabiano xx, Gregory van der Wiel xx, Neustadter xx, Skrtel xx, İsmail xx, Mehmet Topal xx, Ozan Tufan xx, Alper xx (Josef dk. 76 x), Lens xx, Volkan xx (Aatıf Chahechouhe dk.72 x), Sow xx (Fernandao dk. 72 x)



Yedekler: Ertuğrul, Hasan Ali,Şener, Salih



Teknik Direktör: Dick Advocaat



Goller: Sefa (dk. 11) (Gaziantepspor), Lens (dk. 23) (Fenerbahçe)



Sarı kartlar: Pedroso, Kislyak, Fatau, Ghilas, Elyasa (Gaziantepspor), Alper, Josef (Fenerbahçe)





FENERBAHÇE'DE 3 YILDIZ KART SINIRINDA

Fenerbahçe'de 3 yıldız sınırda Zor günler geçiren Fenerbahçe'de kart sınırındaki oyuncuların çokluğu da sıkıntı yaratıyor. Kanarya'da Volkan Şen, Hasan Ali Kaldırım ve Ozan Tufan bugün sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşerek, Osmanlıspor maçında yer alamayacak.



Fenerbahçe ile Gaziantepspor, lig tarihinde 62. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 41-11 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 9 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 130, Gaziantepspor ise 58 gol attı.





Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.



SON 12 MAÇTAN 11'İNİ FENERBAHÇE KAZANDI

İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 12 maçtan 11'ini kazanan Fenerbahçe, birinde berabere kaldı, rakibine yenilmedi. Gaziantepspor, 2010-2011 sezonunun ilk yarısında evinde 2-1 kazandığı maçın ardından Fenerbahçe ile yaptığı 9 lig müsabakasını da yitirdi. Geçen sezonun ilk yarısında Gaziantep'te yapılan maç 2-2 bitti, İstanbul'daki karşılaşmayı sarı-lacivertliler 3-0 kazandı. Bu sezonun ilk yarısında yine İstanbul'da yapılan maçta Fenerbahçe 2-1 galip geldi.



GAZİANTEP'TEKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, Gaziantep'te ise 30. kez karşı karşıya geliyor. Gaziantep'te yapılan 29 lig maçında Fenerbahçe 13, ev sahibi ekip 10 galibiyet aldı, 6 müsabaka da berabere bitti. Gol sayısında ise Fenerbahçe'nin 54-39 üstünlüğü bulunuyor. Bu arada, iki takım arasında 1993-1994 sezonunda Gaziantep'te yapılması gereken maç, ev sahibi ekibin cezası nedeniyle Mersin'de oynanmış ve Fenerbahçe 2-0 galip gelmişti.

LİGİN GOL REKORU 

59. sezonunu yaşayan lig tarihinde şimdiye dek bir maçta en fazla gol, Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki karşılaşmada filelere gitti. 1991-1992 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazandı. Bu maçta atılan toplam 12 gol, ligde şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti. Bu tarihi maçta Fenerbahçe'nin gollerini Tanju Çolak (3), Nuri Kamburoğlu (2), Gerson Candido de Paula, Aykut Kocaman ve Gaziantepsporlu İhsan Okay kendi kalesine, Gaziantepspor'un gollerini ise Durmuş Ali Çolak, Marcello Thomas Monteiro, Hamdi Özturgut ve Fenerbahçeli Semih Yuvakuran kendi kalesine attı.



TARİHE GEÇEN BİR DİĞER MAÇ

Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında ligde 2000-2001 sezonunda İstanbul'da yapılan maç da adeta nefesleri kesti. Ligde 29. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan karşılaşmaya Fenerbahçe 61 puan ve averajla lider, Gaziantepspor ise 58 puanla üçüncü sırada başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Gaziantepspor 3-0 önde kapadı. İkinci yarıda adeta coşan Fenerbahçe, üst üste bulduğu gollerle inanılmazı gerçekleştirip, sahadan 4-3 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçti.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki randevular genelde gollü maçlara sahne oluyor. Fenerbahçe, rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini, 2007-2008 ve 2014-2015'te Gaziantep'teki maçlarda 5-0, tarihe geçen 1991-1992 sezonunda 8-4, 1981-1982 ve 2003-2004'te 5-1, 1998-1999 sezonunda da 4-0'lık skorlarla aldı. Gaziantepspor ise Fenerbahçe önünde en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda 5-1'lik sonuçla elde etti.



Gaziantep Havalimanı'na gelen Fenerbahçe kafilesini burada çok sayıda Fenerbahçe taraftarı karşıladı. Havalimanından çıkan futbolculara, taraftarlar, "Burası babanızın çiftliği değil. Bu formanın hakkını verin. İstila değil istifa edin" sloganları ile tepki gösterdi. Taraftarlar, "Yönetim istifa" sloganları ile de kulüp yöneticilerine tepki gösterdi. Futbolcuların tepki nedeniyle moralinin bozuk olduğu görüldü. Bazı taraftarlar futbolcular Volkan Şen, Sow, Lens'e sevgi gösterisinde bulunarak fotoğraf çektirdi.

5 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile oynanan maçta kadroda 5 değişiklik yaptı.

Gaziantep Arena'da oynanan karşılaşmada Hollandalı teknik adam, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya'nın Krasnodar takımıyla 1-1 berabere kalarak elendikleri maça göre 5 oyuncusunu değiştirdi.

Sakatlığı nedeniyle Volkan Demirel ve Simon Kjaer'i kullanamayan Advocaat, Şener Özbayraklı ile Josef de Souza'yı kulübede oturttu. Hollandalı teknik adam, Robin van Persie'yi ise İstanbul'da bıraktı.

Fenerbahçe'de bu isimlerin yerine Fabiano Ribeiro, Gregory van der Wiel, Roman Neustaedter, Ozan Tufan ve Volkan Şen oynadı.

DE SOUZA İLK KEZ YEDEK

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu De Souza, Süper Lig'de bu sezon ilk kez yedek kaldı. Ligin ilk 2 haftasında sakatlığı nedeniyle oynayamayan De Souza, son 19 haftanın hepsinde ilk 11'de sahaya çıktı. Bu 19 maçın tamamında 90'ar dakika sahada kalan De Souza, formayı Ozan Tufan'a kaptırdı ve yedek kulübesinde şans bekledi.

FABİANO BU SEZON İLK DEFA

Fenerbahçe'nin Brezilyalı file bekçisi Fabiano, bu sezon ligde ilk defa forma şansı buldu. Takımın birinci kalecisi Volkan Demirel'in Krasnodar maçında sakatlanması ve sahalardan 1,5 ay uzak kalacağının açıklanmasından sonra Advocaat, kaleyi Brezilyalı oyuncuya teslim etti. Fabiano, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda 6, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 1 maçta oynamıştı.

VOLKAN DEMİREL VE KJAER SAKAT

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel ile stoper Kjaer, Gaziantepspor deplasmanında forma giyemedi. Krasnodar maçında sakatlanan bu iki ismin yerine kalede Fabiano, stoperde ise Neustaedter oynadı. Bu isimlerin yanı sıra Advocaat, Süper Lig'deki 2 maçlık cezası sona ermesine rağmen Van Persie'yi de Gaziantep'e getirmedi.

Gözündeki rahatsızlık nedeniyle son iki resmi maçta kadroda olmayan Aatıf Chahechouhe ise 18 kişilik kadroda kendine yer buldu.

TRİBÜNLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ DOLDU

Karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da ilgi gösterdi. İki takım taraftarları da kendileri için ayrılan yerlerin büyük bir bölümünü doldurdu.








Yorumlar