Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe 'Mehmet'leri ile güldü! Fenerbahçe Malatyaspor maçı özeti ve golleri izle

Fenerbahçe 'Mehmet'leri ile güldü! Fenerbahçe Malatyaspor maçı özeti ve golleri izle... Fenerbahçe Evkur Yeni Malatyaspor maçı ile Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta heyecanı sona erdi. Merakla beklenen maçta Fenerbahçe sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Kanarya 20 puana yükselirken Ersun Yanal döneminde ilk üç puanına uzandı. Yeni transfer Victor Moses da ilk kez forma giydi. Fenerbahçe, Mehmet Ekici (2) ve Mehmet Topal'ın (1) golleri ile derin bir nefes aldı...

Abone ol
Abone ol 28 Ocak 2019 22:05

Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta iki kritik karşılaşma ile kapandı. Medipol Başakşehir, Kasımpaşa'yı konuk ederken Fenerbahçe ise Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Hem zirveyi hem de alt sıraları yakından ilgilendiren önemli maçta Kanarya sahadan 3-2’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Evkur Yeni Malatyaspor 32 puanla 3. sırada kalırken ev sahibi Fenerbahçe 20 puanla haftayı 14. sırada kapattı. Fenerbahçe 6 maç sonra ilk kez kazanırken ligin flaş ekibi Evkur Yeni Malatyaspor ise 5 maç aradan sonra bir maçtan puansız ayrıldı.



 Fenerbahçe Malatyaspor maçı özeti ve golleri izle

Ersun Yanal yönetiminde ilk lig galibiyetini elde eden Fenerbahçe’de goller 2 ve 31’de Mehmet Ekici’den ve 86’da Mehmet Topal’dan geldi. Aynı zamanda 64’te bir de penaltı vuruşundan faydalanamayan Ekici, kariyerinin ilk hat-trick’ini gerçekleştiremedi. Konuk ekibin gollerini ise 28’de Arturo Mina ve 45+4’te Mitchell Donald kaydetti.

Michael Frey, Harun Tekin, Erten Ersu, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin sakatlıkları, Martin Skrtel ise kırmızı kart cezası nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyemedi. Konuk ekip Yeni Malatyaspor’da ise Mustafa Akbaş sakatlığı nedeniyle görev yapamadı. Yeni transfer Victor Moses ise 66’da ıslıklar arasında oyundan çıkan Yassine Benzia’nın yerine sahadaki yerini aldı.

HASAN ALİ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ



Fenerbahçe'de sarı kart sınırında olan Hasan Ali Kaldırım, karşılaşmanın 51'inci dakikasında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. Tecrübeli oyuncu gelecek hafta oynanan Göztepe karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak. 

SLIMANI AÇIKLAMASI!

Ev sahibinde tartışılan golcü Islam Slimani, maç kadrosunda yer almadı. Cezayirli’nin takımdan ayrılacağı iddiası gündemdeydi. Ersun Yanal maç öncesi verdiği demeçte Diego Reyes ve Islam Slimani’nin transfer görüşmelerini sürdürdüğünü ifade etti.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN FUTBOLCULARA TEPKİ

Sarı lacivertli taraftarlar karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan Fenerbahçeli futbolculara tepki gösterdi. Sahaya ilk olarak çıkan kaptan Volkan Demirel’i alkışlayan sarı lacivertli taraftarlar, ilk 11’de yer alan futbolcuların sahaya çıkmasıyla birlikte tepki göstermeye başladı. Islıkla başlayan tepkilerde ‘O forma kutsaldır nasip olmaz herkese’, ‘Efsane Lefter’in kemikleri sızlıyor’ ve ‘Yeter artık sabrımız kalmadı’ şeklinde tempo tutuldu.

‘GO HOME DAMIEN’ PANKARTI

Sarı lacivertli taraftarlar karşılaşma öncesinde sportif direktör Damien Comolli’ye de tepkide bulundu. Mücadele öncesinde Maraton Üst Tribünü’nde ‘Go Home Damien’ yazılı pankart açıldı. Pankart kısa süre sonrasında tribünden kaldırıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Fenerbahçe sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 2'nci ve 31'inci dakikalarda Mehmet Ekici ile 86'ncı dakikada Mehmet Topal kaydetti. Konuk Evkur Yeni Malatyaspor'un gollerini ise 28'inci dakikada Mina ve 45+3'üncü dakikada Donald kaydetti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki 6 maçlık galibiyet hasretine son verdi. 



2'nci dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Ayew ortaladı. Arka direkteki Isla'nın indirdiği topta Mehmet Ekici'nin ceza sahasının dışından attığı şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.



28'inci dakikada konuk ekip skora denge getirdi. Sol kanattan kazanılan Aleksic'in ortasına ceza sahası içerisinde iyi yükselen Mina'nın kafa vuruşunda top kaleci Volkan'ın solundan ağlara gitti: 1-1.



31'inci dakikada Fenerbahçe tekrardan öne geçti. Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet Ekici'nin şutunda meşin yuvarlar ağlara gitti: 2-1.



34'üncü dakikada Soldado mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Ekici'nin uzun pası Malatyaspor savunmasından sekince Soldado kaleciyle karşı karşıya kaldı. İspanyol oyuncunun vuruşunda Farnolle topu kornere çeldi. 



42'nci dakikada kısa paslarla sağ kanattan gelen Fenerbahçe'de Isla'nın ortasına Soldado ön direkte kafayı vurdu. Top az farkla auta gitti.



45+3'üncü dakikada skora tekrardan denge geldi. Savunmadan atılan uzun topta ceza sahası içerisinde Mina kafayla indirdi. Kaleci Volkan'dan önce araya giren Donald'ın vuruşunda top ağlara gitti: 2-2.



Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2'lik eşitlikle sona erdi.



48'inci dakikada Dirar'ın şutunda savunmadan seken top Benzia'nın önüne düştü. Benzia'nın sol ayağına aldıktan sonra yaptığı plase vuruşta top kaleci Farnolle'de kaldı.



61'inci dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Isla'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Dirar, Erkan Kaş'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu tekrar izleyen Palabıyık, kararını değiştirmedi.



64'üncü dakikada topun başına geçen Mehmet Ekici'nin şutunda kaleci Farnolle gole izin vermedi.



66'ncı dakikada hızlı gelişen Yeni Malatyaspor atağında Erkan'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Bifouma'nın çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Volkan'da kaldı.



70'inci dakikada kazanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ortaladı. Ceza sahası içerisinde topa iyi yükselen Sadık'ın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.



86'ncı Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan kazanılan kornerde Valbuena ortaladı. Sadık'ın kafa vuruşunda kaleci Farnolle'den döne topta Mehmet Topal'ın kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.



Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-2 mağlup etti. 


Yorumlar