Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Aziz Yıldırım, TRT Spor'da Basın Tribünü'nün konuğu (CANLI İZLE)

Aziz Yıldırım bu akşam TRT Spor ekranlarına konuk oluyor. Fenerbahçe'de başkanlık seçimine artık günler kaldı ve taraftarlar başkan adaylarının açıklamalarını merakla takip ediyor. Yıldırım seçimlerden önce taraftarların tüm merak ettiklerini yanıtlıyor.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2018 18:56

Fenerbahçe Ülker Stadı'nda 2-3 Haziran'da yapılacak olan ve sarı lacivertli camianın merakla beklediği kritik seçim öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programında açıklamalarda bulunuyor.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

"Fenerbahçe için çok önemli bir kongre süreci. Bu sürecin camia için hayırlı olmasını diliyorum. Kim seçilirse seçilsin, diğerine destek olacak şekilde sonuçlansın.

26 bin üyenin oy kullanma hakkı olduğu için kongreyi statta yapacağız. Kongre sürecinin Fenerbahçe camiası için hayırlı olmasını diliyorum.

"SONUÇLAR HIZLI AÇIKLANACAK"

Fenerbahçe Yönetimi organize etmiyor seçimi. Fenerbahçe'nin mevcut personeli tarafından yapılıyor. 20 yıldır böyleydi, bugün de böyle. Sicil kurulu tarafından seçiliyor ve organize ediliyor. Bir sandıkta kaç kişinin oy kullanılacağı belli. Sayım şu şekilde olacak. 3 tane pusula olacak. Başkan, yönetim ve kurullar. Diğer kulüpler gibi olmadığı için işlem daha hızlı olacak. Zaten 2 aday var. Hepsi birlikte açılacak sandıkların. Hemen sayılır.

"ALİ KOÇ ERKEN DAVRANDI"

Sayın Ali Koç'un 1,5 sene öncesinden adaylığını açıklaması sebebiyle seçim süreci erken başladı. Biz geç başladık, kendi çevremizle konuşarak. Üyelerin %70'iyle konuştuk. Hazırlanan kapağın içinde istediğiniz oyları kullanacaksınız. İşleriniz bittiğine dair imza atınca ayrılacaksınız. Diğer kulüplerde çarşaf liste şeklinde isimler tek tek okunuyor.

"CAMİAYI ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER"

Benim vaadim yok. Bir hikaye yaşandı. Bu hikayenin içinde acı da, tatlı da var. Fenerbahçe camiası 3 Temmuz'da çok acı çekti. Bu ülkede askeri kanat ve Fenerbahçe camiası FETÖ örgütü tarafından linç edildi, ele geçirilmeye çalışıldı, operasyonlara maruz kaldı. Camia olarak tek vücut olduk. Bu davanın adı şike davasıydı ama şikeyle alakası yoktu. Camiayı ele geçirmek istediler.

İlk önce Fenerbahçe'yi ele geçireceklerdi, ardından diğer kulüpleri ele geçireceklerdi. Amaç buydu. En kuvvetli bizdik çünkü. Kulüpler Birliği Başkanı da bendim. Spordan bir pay alamıyordu FETÖ örgütü, paralar çok büyüktü. Burayı ele geçirmek istediler.

"SİLİVRİ'DE ŞUNU SÖYLEDİM: MEMLEKET ELDEN GİDİYOR"

Biz ne yaptık? Vatan'da, Metris'te, her yerde bunun bir şike değil, kumpas davası olduğunu belirttik. Herkesle bunun kavgasını yaptık. İfadelerimizi ona göre verdik. 14 Şubat 2012'de Silivri'de şunu söyledim: Ne şikesi? Memleket elden gidiyor.

Çocuklarımız okullara gitti. Başka takımın taraftarları 'Siz şikecisiniz' diye onları taciz ettiler. Büyükler de aynı şeyleri yaşadı. Bütün medyası, basını, herkes Fenerbahçe şike yaptı diye ayağa kalktı. Bugün o söyleyenler, yine yazılarına devam ediyorlar.

Bu yaşananlar sonrası Fenerbahçe değerlerini kaybetti. Hisse senetlerinin değerleri 4 Temmuz'da 600 milyon Dolar'a düştü. Sonra bu kayıpların yanında manevi kayıplar da oldu. Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik 2 kere, 1 kere UEFA Avrupa Ligi'ne gidemedik.

CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN




Etiketler Basın Tribünü
Yorumlar