Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Aykut Kocaman'ın ilk sözleri

Fenerbahçe'nin yeni direktörü Aykut Kocaman, açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2017 18:35

Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı. Fenerbahçe, Aykut Kocaman için düzenlenecek imza töreninin tarihinin daha sonradan kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

Aykut Kocaman imzanın ardından Fenerbahçe Televizyonu'nda konuştu:

"Çok mutluyum onu söylemem gerekiyor. Ayrıca çok da heyecanlıyım. Yarım kalan işler vardı, bunları tamamlamak adına ve kulübüme geri dönmek adına son derece mutlu ve gururluyum."

"3 TEMMUZ, FENERBAHÇE'NİN GELECEĞİNİ ÇALDI"

"3 sezon teknik direktörlük yaptım. Çok şey sığdı, o dönemi cümlelere sığdırmak çok zor. Kendi sahamızda şampiyonluğu kaybettik. Sezonun ilk sezonu çok sıkıntılıydı. İkinci yarıdan sonra her şey tersine döndü ve çok başarılı bir ikinci yarıyla birlikte çok umut verici bir duruma gelmiştik. Tarihin en sıkıntılı dönemi sezon sonunda yaşandı.

3 Temmuz her şeyi alt üst eden bir durumdu. Fenerbahçe'nin geleceğini çalan bir durum değil, Türk futbolunun üzerinden geçen bir silindir haline geldi. Hala bu devam ediyor. Benim teknik direktörlük zamanımda oldu bu. Dönemi hatırlatmaya çalışırsak, el yordamıyla yol bulmaya çalıştığımız büyük bir kaos ortamı oldu. Kupada final oynamayı başardık, ligde belinden kesilmiş bir ekip gibiydik yarım puanla şampiyonluğu kaçırdık."

"UEFA AVRUPA LİGİ'NDE YARI FİNAL OYNADIK"

"Ertesi sene her şeyin bittiği yer devre arası oldu. İkinci yarı daha da büyüyen bir takım haline geldik. Son sezonun ilk yarısında o puanları kaybetmeseydik, UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadık, ama ilk yarıdaki puan kayıplarıyla şampiyonluğu kaçırdık. O kadro genel olarak kulübü ileri taşıyan bir kadro oldu."

"4 YIL EVVEL BAŞKA BİR HİKAYE VARDI"

"2010'daki görüntümle bugün arasındakini açıklamak 7 sene geçmiş bayağı ciddi bir değişiklik var. Yaş almışız bunu erteleyemeyiz. Değişimin önüne geçmek imkansız dünya artık çok hızlı değişiyor. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonraki 1.5 yıllık periyot, yarım sezon çalışmayacağımı söylemiştim. Konyaspor'a imza attım, burada edindiğimiz tecrübelerle orada çalıştım ve pek çok şeyi oraya taşımaya çalıştım. Konyaspor yönetimi de yardımcı oldu hakkını teslim etmek lazım. Kulüplerin çok fazla yatırım yapmayı sevmediği şeylerdi o yaptıklarımız. Buradaki çok şeyi oraya da taşımış olduk.

4 yıl evvel başka bir hikaye vardı, şimdi başka bir hikaye var. Var olan şeyleri Fenerbahçe'ye katmaya son gücümüze kadar mücadele edeceğiz."

"UMARIM İYİ ŞEYLER OLUR"

"Farklı bir düşünce görmedim. Genel olarak insanların bakışlarında, sözlerinde bir taraftarın o döneme ait bir teşekkür hep var. Ayrıca dönüşle ilgili hep sorular vardı. Ben o zaman da söylüyordum, iyi olacaksa olsun diye. İlk dönemde sonu sıkıntılı da olsa iyi oldu. Şimdi de aynı şeyi söylüyorum iyi olacaksa olsun. Umarım iyi şeyler olur. Biz iyi şeylerin olması için bütün gücümüzle çalışacağız."

"3-4 OYUNCU DIŞINDA FENERBAHÇE'DE TANIDIĞIM YOK"

"3-4 oyuncu dışında tanıdığım oyuncu yok. Konyaspor'un başındayken Fenerbahçe'ye karşı oynayacağımız zaman yaptığımız analizler var. Süre her şeye açık ancak benim tarzım şu. Hep bir şekilde üstüne koyarak gitmeye çalışıyoruz. Hataları düzelterek ve o hataları yapmamaya çalışarak giden bir yapımız var. Dediğim gibi hep üstüne koyarak, bir tane daha, bir tane daha gitmeyi hedefliyoruz."

"FENERBAHÇE'DE CİDDİ ANLAMDA ÖZGÜVEN PROBLEMİ VAR"

"Aslında son dönemlere bakıldığı zaman Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere sezona hep bu tarihlerde başlıyoruz. Bizi etkilemeyeceğini tahmin ediyorum. Çok büyük bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ama en önemli durum oyuncularla kurulacak ilişki ve mesafe almadaki hızımız olacak.

Fenerbahçe'nin güven problemi olduğu görünen bir sorundu. Ciddi anlamda özgüven problemi yaşadıkları görünüyordu. Oynadığımız maçlarda da yerleşim sıkıntılarından, kopukluklardan kaynaklanan şeylerden yararlanmaya çalıştık. Bu takım Avrupa'da final oynayan iki takımdan birini geçmiş, diğeri da Ajax'ın önünde şampiyon olan Feyenoord'un önünde grubu bitirmiş."

"FENERBAHÇE TARAFTARI KALİTEYİ SEVİYOR, ÖDÜN VERMİYOR"

"Sadece özgüven eksikliği değil ayrıca dirençli oyuncu sayısını arttırmamız gerekiyor gibi görünüyor dışarıdan. Pozisyon alma, sahaya yayılma kalitesini de arttırmamız gerekiyor. Bu çabayı gösterebilecek oyounculara ihtiyaç var. Dirar da bu anlmada hem çok yönlülüğüyle hem de oyuncu yapısıyla takıma katkı sağlayacak bir oyuncu. Umarım sonlanır bu transfer. Transferler insana yapılan yatırımlar her zaman içinde inişleir çıkışları bulundurabiliyor. Mümkün olduğu kadar davranışlarla ilgili de pozisyon almaya çalışıyorum. Valbuena'da da bu var, Mehmet Ekici'de de bu var. Daha istekli, dirençli olan mücadele eden becerili oyuncular.

Çeşitli nedenleri olabilir ama ben saha içindeki nedenleri söyleyeyim gözlemlediğim kadarıyla. Fenerbahçe'nin daha sıkıntılı dönemleri oldu, arka arkaya kazanamadığımız periyot da olmuştu. O dönemde de taraftar konusunda çekilme olmuştu ama bu kadar olmamıştı. Bence taraftarlar takım arasındaki bağdaki problem şu sebeple oldu. Taraftarın duyarlı olduğu konularda kendisini duyarlı hisseden oyuncu sayısı az gibi görünüyordu. Saha içinde çözmemiz gereken şey, takım için, taraftar için, o aidiyet duygusuyla mücadele edecek takımı kurmak gerekiyor. Fenerbahçe taraftarı kaliteyi seviyor, kaliteden ödün vermiyor.


Yorumlar