Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Ali Koç'tan FB TV'de önemli açıklamalar (CANLI İZLE)

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe camiasına sesleniyor. İkincisi gerçekleşen programda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, transferlerden mali duruma, futbol takımının son durumundan kulübün projelerine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yapıyor.

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2018 22:19

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ikinci kez sarı-lacivertli camiaya sesleniyor. 24 temmuzda gerçekleşen ilk programın ardından Ali Koç, Fenerbahçe camiasında tüm merak edilenleri canlı yayında açıklıyor.

Ali Koç'un Fenerbahçe kulübünün mali tabloları, futbol takımının son durumu, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek projeler ve yapılan transferler başta olmak üzere birçok konuda Fenerbahçe camiasına önemli mesajlar veriyor.

Saat 21:00'da ve FB TV'de canlı yayınlanan Ali Koç'un 'camiaya sesleniş' konuşmasında öne çıkan açıklamalar şu şekilde;

"FUTBOLDA 10-12 MİLYON EUROLUK SPONSOR"

Sponsporluk konusunda açıklayacağım birçok anlaşma var. Daha az sponsorla, daha büyük anlaşmalar yapmayı hedefliyoruz. Zira temlik edilmeyen yegane gelirlerimiz sponsorluk ve reklam gelirleri. Sponsorluk ve reklam gelirlerinde Avrupa'da ilk 20'ye girmek istiyoruz. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var. Fenerbahçe Futbol Takımı'nın bir süredir uzun dönemli forma göğüs sponsoru yok. Bir süre de reklamsız sahaya çıktık. Yaptığımız anlaşmalar da genelde 1 yıllık oldu. Bunlar sürdürülebilir değil. Biz bunun uzun vadeli olmasını hedefliyoruz. Formanın önü için, uluslararası bir markayla müzakerelerin sonuna geldik. Ya açıklayacağız, ya da el sıkışıp teşekkür edeceğiz. Anlaşma sağlanırsa, bedeli son dönemdeki anlaşmaların çok çok üstünde olacak. Futbolda 10-12 milyon euroluk sponsorlarımız bekliyor. Türk Lirası, Arjantin parasından sonra son bir yılda en çok değer kaybeden kur cinsi. Bu bizi etkiliyor, bizimle görüşenleri de etkiliyor.

"BASKETBOLDA AÇIK VAR"

Basketbolda Avrupa'nın en iyi 3 takımından birine sahibiz. Bu takımın forması 16 ayrı lige gidecek. Burada sponsor uluslararası piyasaya hitap eden bir marka olmalı. Doğuş Grubu'nun ayrılığı bize darbe vurdu. Erkek basketbol takımımızın yıllık bütçesi 30 milyon euro, Doğuş'un anlaşması 11 milyon euroydu ve 4-5 milyon euro açık oluyordu. Bu sene de açık olacaktır. Basketbol kombinesinde hedefimiz 7 binin üzerine çıkmak.

Kadın basketbol ve voleybolda bütçeler daha düşük, orada vaktimiz var. Oralarda da sponsorluklar için anlaşmaya vardık ya da varmak üzereyiz. Gecikmesi herhangi bir sıkıntıdan değil Fenerbahçe olarak tercihleri en iyi şekilde yapmamızdan kaynaklanıyor.

"LİNÇ KAMPANYASI VAR"

Geldiğimizden beri değil ama son dönemde bize karşı linç kampanyası yapıldığına katılıyorum. Ligin ilk 4 haftasında arzu ettiğimiz sonuçları alamayıp, Benfica maçında da istediğimiz sonucu elde edemedik. İnsanın vücudunda uçuk ne zaman çıkar? Bağışıklık sistemi zayıflayınca. Benfica'ya elendikten sonra ve ligdeki mağlubiyetlerden sonra saldırmaya başladılar. En zayıf anımızda vurmaya çalışıyorlar ve zayıf anımızda bize saldırmak daha kolay oldu diyelim.

Hiçbir grupla vıcık vıcık bir ilişki içerisine girmeyeceğimize, haber yaptırmak için sempatik görünmekten uzak duracağımıza ya da hiçbir medya patronuna herhangi bir Fenerbahçe muhabirini şikayet etmeyeceğimize söz veriyorum. Fenerbahçe'nin medyaya, medyanın da Fenerbahçe'ye ihtiyacı var.

Cocu PSV'den kazandığının beş katını kazanıyor" diye bir haber var. Altında da Hollandalı bir gazeteciyi kaynak olarak göstermişler. Gazetecinin kendisi yalanladı. Böyle haberler yaptığınız zaman, iyi niyetinizi sorgulamamız son derece normal olur.

Biraz önce gördüğünüz medya organının mensubu [A Spor], buraya gelip de gelemeyen tek kişi olmuştur. Onlara göre yanlış bir karar vermiş olabiliriz.

ESKİ YÖNETİCİLERE ELEŞTİRİ

Bazı eski yöneticilerimiz, gerek Twitter'dan olsun, gerek basınla konuşmalarıyla olsun, belli söylemler içindeler. İnsaf diyorum. Bir sonraki seçime kadar bekleyip Fenerbahçe başarılı olsun diye dua etmeliler. Bünye zayıfladığı zaman nasıl uçuklar çıkıyorsa bu saldırıları da buna benzetiyorum.

"BU YOLUN SONU ÇOK GÜZEL OLACAK"

Yepyeni bir oluşum içindeyiz, kemikleşmiş düzeni değiştirmeye çalışıyoruz. Yepyeni bir yönetim, yeni başkan. Değişim sancılıdır, bunlar zaman alacaktır. Kaybettiğimiz 3 maçın da şans yaver gitse 1-2'sini kazanabilirdik. Bu yolculuğa, bana ve arkadaşlarıma inananların bizi savunacaklarına ve her zaman destekleyeceklerine olan inancım sonsuz. Onları üzdüğümüz için üzülüyorum, tam da bayrama çıkacağımız haftada kaybettik. Yepyeni bir yönetim, teknik direktör, sportif direktör ve futbol şubesi anlayışı var, bunların hepsi zaman alacak. Hak edilmeyen bir tutum olduğunu düşünüyorum. Daha da üzerimize gelecekler. Bu yolun sonu çok güzel olacak. Bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün... Bu yolun sonu her halükarda çok güzel olacak. Özellikle Fenerbahçe futbol takımı kendi kendini döndüren bir yer olacak.

Bana 2 dönem lazım, 6 yıl lazım derken, inandığım bu yoldan kolay kolay vazgeçecek değilim.

"YAPILAN TRANSFERLERİN SORUMLUSU COCU, COMOLLI, ALİ KOÇ VE SEMİH ÖZSOY'DUR"

Bu 100 oyuncu konusu ciddi anlamda suistimal edildi. 100 oyuncunun hepsini hala takip ediyoruz. Arzu edip, alamadığımız oyuncular da oldu. Veya oyuncu arzu etti, şartlarda anlaşamayıp almadığımız oyuncular da oldu. Unutmayın ki bizim imkanımız, bayramdan sonra yaptığımız 2 satış sonrası arttı. Onun öncesinde sadece Fernandao'nun satışından gelen parayla Slimani ve Ayew'i kiraladık. Ayew'e kiralama bedeli ödemedik. Yaptığımız tüm transferlerin sorumlusu Cocu, Comolli, Ali Koç ve Semih Özsoy'dur. Sırf sportif direktör sorumlu değildir. Hırsız gibi yakıştırmalar yapıldı Comolli için. 100 kişilik listede Tolga Ciğerci ve Jailson yoktu.

"TOLGA CİĞERCİ FIRSAT TRANSFERİDİR"

Tolga Ciğerci son dakika fırsat olarak geldi. Son günlerde Galatasaray'dan ayrıldı. Ayrılışının esas nedeninin, sakatlığından daha çok yüksek maliyeti ve sorunları olduğunu değerlendirdik. Sakatlığı kronik, oynadığı sürece ücret ödeyeceğiz. İyi oynadığında müthiş oynayan bir oyuncu. O da aç. Kırgın ve kızgın. Kendini ispatlamak istiyor. O da patlamak istiyor, tanıştım kendisiyle. İnşallah bizim ona, onun bize faydası olur.

"JAILSON 4-5 GÜNDE TRANSFER OLDU"

Buradan Josef'e teşekkür ediyorum. Tam bizim transfer etmek istediğimiz bir oyuncu karakteri. İyi bir aile babası, karakter, futbolcu ve savaşçı. Kadromuzda görmek istediğimiz ama satmak zorunda kaldığımız bir oyuncu Josef. Josef en iyi oyuncularımızdan biriydi, satmak zorunda kaldık. Onun yerini doldurmamız gerekiyordu. Jailson 100 kişilik listemizde değildi. 4-5 gün kendisini inceledik, araştırdık. Bu kadar çabuk alacağımızı ben de tahmin etmiyordum. milyon Euro'ya transfer oldu ama birkaç günümüz daha olsaydı 2.5 milyona da alabilirdik. Yaşı 22, gelişime açık. Yaş ortalamamıza da indirecek. Göreceksiniz, müthiş bir topçu. 3-4 yıl hizmet verecektir.

"AZIZ BEHICH İLE İLGİLENDİK"

Aziz Behich ile ilgilendik. Emre Akbaba konusunu biliyorsunuz ama o konu bize iki taraf anlaşamadı diye gelmişti. 10 numara için bir oyuncuya baktık Avrupa'dan, isim vermeyeceğim, olmadı. Onun dışında isteyip de alamadığımız pozisyon değil oyuncular oldu.

"COCU VE COMOLLI'DE İYİ SEÇİM YAPTIM"

Benim başkanlık tarzım işi ehline vermek. Benim görevim futbolcular ve teknik heyet için en verimli çalışma ortamını hazırlamak. Gerek Cocu olsun, gerek Comolli olsun, iyi seçimler yaptığımı düşünüyorum. Onlar Aykut Hocamızın da teknik ekibiyle birlikte Samandıra'da çalışıyorlar. Futbolculara borcu olmayan yegane kulüplerden biriyiz. En büyük önceliğim bunu sağlayabilmek.

Yönetim şapkadan tavşan çıkarsın, Obradovic beş yıl üst üste Euroleague'i kazansın, futbolda başarı olmadığı halde bunların hiçbir kıymeti olmadığını futbolculara sezon başında söyledim.

Ben buranın sorumlusuysam, soyunma odasına da inerim, rakip soyunma odasına gidip tebrik de ederim.


Yorumlar