Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Adana Demirspor Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası'da Fenerbahçe ilk maçta yarım düzine gol attığı Adana Demirspor'u deplasmanda 4-1 yenerek toplamda 10-1'lik skorla bir üst tura adını yazdırdı.

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2017 22:40

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Fenerbahçe, 6-0'ın rövanşında Adana Demirspor'u 4-1 mağlup etti ve adını üst tura yazdırdı.

İlk maçı 6-0 kazanan Fenerbahçe ikinci maçta da farklı bir skorla galip geldi ve mücadeleden 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Uzun bir süre sonra maça 11'de başlayan Fernandao, maçta 2 gol attı ve yıldızlaştı. Gol perdesini 24. dakikada açan Fernandao'ya 34. dakikada Mendy cevap verdi ve mücadelede skor 1-1 oldu. 44. dakikada Brezilyalı Fernandao yine sahneye çıktı ve skoru 2-1 yaptı. Bu skor aynı zamanda ilk devrenin de skoru oldu.

İkinci yarıda da maçta daha etkin oynayan taraf olan Fenerbahçe, 57. dakikada Aatif'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Maçın final golü ise 68. dakikada Valbuena'dan geldi ve mücadele 4-1 sona erdi. Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte toplamda 10-1'lik skorla turu geçen taraf oldu. 

Aykut Kocaman bu galibiyetle birlikte Fenerbahçe'nin başındaki 100. galibiyetini almış oldu. 

90. dakika: Karşılaşma sona eriyor. Maçın sonucu: Adana Demirspor: 1 - Fenerbahçe: 4

86. dakika: Fenerbahçe takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Aatif Chahechouhe tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

84. dakika: Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Serhat Kot ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

83. dakika: Adana Demirspor takımından Sezer Özmen ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor. Adana Demirspor takımında oyuncu değişikliği; Theodore Mendy oyundan çıkarken Batuhan İşçiler oyuna giren isim.

82. dakika: Adana Demirspor takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Theodore Mendy geçiyor. Adana Demirspor takımından Erkam Develi tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

80. dakika: Serhat Kot rakip ceza sahasına girmeden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

79. dakika: Fenerbahçe takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Roman Neustadter çıkıyor ve yerine Yiğithan Güveli oyuna giriyor.

78. dakika: Ceza sahası içinde topla buluşan Sezer Özmen, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, kaleci Erten Ersu kurtarıyor.

76. dakika: Samed Karakoç, rakip ceza sahasına girmeden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

75. dakika: Rakip yarı alanın ortalarında Ahmethan Köse topla buluşuyor, ancak hakem ofsayt gerekçesi ile oyunu durduruyor.

74. dakika: Adana Demirspor takımında oyuncu değişikliği; Umut Sönmez oyundan çıkarken Issoumaila Lingane oyuna giren isim.

73. dakika: Fenerbahçe takımından Hasan Ali Kaldırım sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

71. dakika: Adana Demirspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Yannick Loemba çıkıyor ve yerine Mustafa Yılmaz oyuna giriyor.

68. dakika: GOL Mathieu Valbuena, Fenerbahçe adına topu ağlara gönderen isim. Şimdi durum 1-4

65. dakika: Adana Demirspor takımının orta yuvarlağa yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Erkam Develi geçiyor.

63. dakika: Mathieu Valbuena, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şut çekiyor, kaleci Kurtuluş Yurt kurtarıyor.

62. dakika: Bu dakikada Adana Demirspor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından çekilen şut direğin az farkla uzağından auta gidiyor. Şutu çeken isim Atabey Çiçek

61. dakika: Fenerbahçe takımında oyuncu değişikliği; Fernandao oyundan çıkarken Ahmethan Köse oyuna giren isim.

60. dakika: Yannick Loemba, rakip ceza sahasına girmeden vuruşunu yapıyor, savunma araya girerek tehlikeyi önlüyor.

59. dakika: Mathieu Valbuena, Tolgahan Çiçek tarafından faulle durdurulduğu için Fenerbahçe orta saha çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

57. dakika: GOL  Aatif Chahechouhe ile Fenerbahçe farkı 2'ye çıkarıyor.

56. dakika: Fenerbahçe takımından Samed Karakoç tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

53. dakika: Sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden Samed Karakoç ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

52. dakika: Adana Demirspor takımında Can Demir Aktav faul yapıyor. Adana Demirspor yarı alanının ortalarında kaleye uzak mesafede faul yapılan oyuncu Fernandao.

51. dakika: Fenerbahçe takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Fenerbahçe adına Luis Neto kullanacak. Erhan Kartal rakip yarı alanın ilk metrelerinde orta yuvarlağa yakın bir noktadan şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

50. dakika: Fenerbahçe takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Samed Karakoç tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

46. dakika: Hakem ikinci yarıyı başlatıyor. Adana Demirspor takımından Atabey Çiçek tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

Devre Arası: Maçın ilk yarısı 1-2 sonuçlanıyor

45. dakika: GOL Fernandao Fenerbahçe takımını öne geçiren golü atıyor.

44. dakika: Adana Demirspor takımında Yiğit İncedemir faul yapıyor. Faul yapılan oyuncu Aatif Chahechouhe.

42. dakika: Fenerbahçe takımından Hasan Ali Kaldırım sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

41. dakika: Aatif Chahechouhe, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şut çekiyor, kaleci Kurtuluş Yurt kurtarıyor.

39. dakika: Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde Fernandao, Erkam Develi tarafından faulle durduruluyor.

38. dakika: Ofsayt. Sol taç çizgisine yakın bir bölgede ofsayta düşen oyuncu Tolgahan Çiçek

34. dakika: GOL Theodore Mendy skora dengeyi getiriyor.

33. dakika: Fenerbahçe takımından Ozan Tufan tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

32. dakika: Mauricio Isla ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

31. dakika: Yiğit İncedemir önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Yiğit İncedemir tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

29. dakika: Atabey Çiçek, Luis Neto tarafından faulle durdurulduğu için Adana Demirspor serbest vuruş kullanacak. Adana Demirspor takımının orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazandığı serbest vuruş için topun başına Erhan Kartal geçiyor.

27. dakika: Bu dakikada Fenerbahçe takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Mathieu Valbuena

26. dakika: Adana Demirspor takımında Erhan Kartal faul yapıyor. Ceza sahasının dışında bir noktada faul yapılan oyuncu Mathieu Valbuena.

24. dakika: GOL Fernandao Fenerbahçe takımını öne geçiren golü atıyor.

23. dakika: Fenerbahçe takımında Samed Karakoç faul yapıyor. Faul yapılan oyuncu Tolgahan Çiçek. Adana Demirspor takımının orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazandığı serbest vuruş için topun başına Tolgahan Çiçek geçiyor.

21. dakika: Adana Demirspor takımından Theodore Mendy tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

20. dakika: Fenerbahçe, Mathieu Valbuena ile köşe vuruşu kullanıyor. Ozan Tufan önemli bir gol poziyonunu değerlendiremiyor. Ceza sahası sağ iç çaprazından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

19. dakika: Atabey Çiçek ile Luis Neto arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Atabey Çiçek.Orta yuvarlağa yakın bir bölgede Fenerbahçe takımı oyuna başlayacak.

18. dakika: Atabey Çiçek rakip yarı alanın ortalarında ofsayta yakalanıyor.

16. dakika: Atabey Çiçek ile Ozan Tufan arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Atabey Çiçek.Orta yuvarlağa yakın bir bölgede Fenerbahçe takımı oyuna başlayacak. Fenerbahçe takımının orta yuvarlağa yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Luis Neto geçiyor.

12. dakika: Ceza sahası içinde topla buluşan Luis Neto, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

11. dakika: Fenerbahçe takımından Mauricio Isla ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

9. dakika: Adana Demirspor takımından Atabey Çiçek sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

7. dakika: Mathieu Valbuena tarafından çekilen şutu, kaleci kurtarıyor.

4. dakika: Fenerbahçe takımı Mathieu Valbuena ile GOL fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Mathieu Valbuena tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

2. dakika: Fenerbahçe takımından Samed Karakoç şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

1. dakika: İlk düdük çalıyor ve maç başlıyor. Atabey Çiçek şut çekiyor ancak top dışarı çıkıyor.

ADANA DEMİRSPOR: Kurtuluş Yurt, Erhan Kartal, Sezer Özmen, Can Demir, Tolgahan Çiçek, Yiğit İncedemir, Erkam Develi, Umut Sönmez, Mendy, Loemba, Atabey Çiçek

YEDEKLER: Nusret Can, İsmail, Mustafa, Joseph, Hasan, Batuhan, Issoumaila, Canpolat, Ahmet, Uğurcan

TEKNİK DİREKTÖR: Timuçin Bayazıt

FENERBAHÇE: Erten, Hasan Ali, Neto, Neustadter, Isla, Ozan, Oğuz Kağan, Aatif, Samed, Valbuena, Fernandao

YEDEKLER: Volkan, Kameni, İsmail, Şener, Yiğithan, Mehmet, Giuliano, Serhat Kot, Josef, Ahmethan

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman


Yorumlar