Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

16 Ağustos 2018 Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri

Son dakika transfer haberine göre Fenerbahçe'nin stoper adayları arasında Vermaelen'in de bulunduğu 6 isim var. Sarı-lacivertliler golcü transferinde Slimani'yle anlaştı. Josef de Souza'ya Rusya'dan talip var. Eljif Elmas devlerin radarına girdi. Rojo'dan kötü haber geldi. Fenerbahçe bir sürpriz yapıp Divock Origi'yi de kiralayabilir. Semih Özsoy iki transfer yapılacağını açıkladı. İşte Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri...

Abone ol
Abone ol 16 Ağustos 2018 19:54

Fenerbahçe'de UEFA ile yapılan Finansal Fair Play görüşmelerinden yola çıkan Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli ile beraber transferde kulübün bütçesini riske etmeyecek isimlere yöneliyor. Peki Fenerbahçe kimleri transfer edecek, hangi transferleri yapacak? İşte Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri... 

Bir süre taraftarlarla sohbet eden Semih Özsoy, “Sakın canınızı sıkıp üzülmeyin. İki transfer daha yapacağız. Seneye de Şampiyonlar Ligi’nde olacağız” dedi.

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, istediği transferlerin yapılmaması üzerine Fenerbahçe'nin de ilgilendiği Marcos Rojo ile Benfica'nın istediği Matteo Darmian'ın takımda kalmalarını istedi.

Şampiyonlar Ligi'ne havlu atan Fenerbahçe’de yeniden gözler transfer çalışmalarına çevrildi. Fanatik' te yer alan habere göre Manchester United’lı Marcos Rojo, Phillip Cocu’nun gözdesi. Sarı-lacivertliler, Arjantinli yıldızın kiralanması için United ile görüşmeleri olumlu yönde ilerletiyor. Liverpool’un Estonyalı stoperi Ragnar Klavan da listedeki bir diğer isim. İngiliz ekibi, 32 yaşındaki stoperi kiralamaya hazır.

Şampiyonlar Liginde Benfica'ya elenen temsilcimiz Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Stoke City'de forma giyen golcü futbolcu Mame Diouf'un kiralanması için teklifte bulundu. Stoke City'den ayrılmayı kafasına koyan Senegal Aslanı Diouf'un, vatandaşı Moussa Sow'dan Fenerbahçe hakkında olumlu bilgiler aldığı öğrenildi.

Fenerbahçe transfer haberleri kapsamında İngiliz basını sürpriz bir haberle gündeme geldi. Daily Mirror'un haberine göre transfer döneminin kapanmasının ardından Liverpool, Divock Origi'yi kiralama kararı verdi. 

Barcelona’da ilk 11’de şans bulamayan 32 yaşındaki stoper Thomas Vermaelen ile her konuda anlaşma sağlayan Fenerbahçe, İspanyol deviyle bonservis pazarlığına oturdu. İspanyol kulübüyle 1 yıllık sözleşmesi kalan 32 yaşındaki oyuncuyla prensipte anlaşan Fenerbahçe yönetimi, Barça'yı da uygun bir bonservis bedeline ikna edip transferini bitirmeyi hedefliyor. Vermaelen, Cocu'nun özellikle talep ettiği sol ayaklı stoper tanımına bire bir uyuyor. Tecrübeli oyuncu sol bekte de görev yapabildiği için Cocu'nun tercihleri arasında zirvede yer alıyor. Vermaelen, Barcelona'da düzenli olarak 11'de yer bulamıyor. Fenerbahçe, Benfica'yı geçerse iki farklı bölgeye daha takviye gündemde.

İkisi de yolcu

FFP kuralları gereği sattığı kadar oyuncu alabilen Fenerbahçe, Slimani'yi UEFA'ya bildirmek için oyuncu satmak zorunda. İlk adaylar Ozan ve Salih. Bu akşam Portekiz temsilcisi Benfica ile Şampiyonlar Ligi 3.Ön eleme turu rövanş maçında karşılaşacak olan Fenerbahçe'de, gözler bir yandan da transferlere çevrilmiş durumda. Fanatik'te yer alan habere göre, forma rekabetinde Mehmet Topal, Josef, Eljif Elmas ve Mehmet Ekici’nin gerisinde kalan Ozan ve Salih gönderilecek oyuncuların başında geliyor. Fenerbahçe, Ozan Tufan ve Salih Uçan transferlerinden kasaya 5 milyon euro koymanın halini yaşıyorlar.

İşte stoper adayları

İki yabancı transfer Ayew ve Slimani’yi İngiltere’den getiren Damien Comolli, stoper tercihini de Ada ülkesinden yapacak gibi görünüyor. Rojo ve İndi için girişimlerde bulunan Comolli, Klavan’ı da listeye aldı.

Arjantinli savunmacı Rojo'nun Manchester United’da forma şansı kalmadı. Bu nedenle ayrılmak istiyor. Ancak son kararı Jose Mourinho verecek. Portekizli menacer, elinde 5 stoper olmasına rağmen bir yenisini daha istedi ancak bu talebi karşılanmadı. Yönetimle arası bozuk olan Mourinho’nun Rojo konusundaki kararı merakla bekleniyor.

Kırmızı-Beyazlılar, Premier Lig’den Championship’e düştükten sonra birçok yıldızını kaybetti. Martins İndi’yi de göndermeyi planlıyorlardı ancak takımdaki sakatlıklar sonrası Stoke Yönetimi bu karardan geri adım attı. Hollandalı savunmacı ise hâlâ ayrılmak istiyor. Comolli, Stoke’un inadını kıramazsa İndi’den vazgeçecek.

Estonyalı savunmacı, Rojo’ya benzer bir durum yaşıyor. Şu anda Liverpool’da 5. stoper konumunda. Klopp, Klavan’ın ayrılmasına onay verdi. Tecrübeli savunmacı, İngiltere’de transferin son gününde Newcastle’a kiralanacaktı ancak olmadı. Bu kez Comolli, 32 yaşındaki stoper için eski takımı Liverpool’a kiralık teklifi yapmaya hazırlanıyor.

İngiltere'deki kulüplerle çok iyi ilişkileri bulunan Sportif Direktör Damien Comolli'ye Fransız stoper Eliaquim Mangala önerildi. Manchester City'de forma giyen 27 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi gelecek yıl sona eriyor. Fener, tecrübeli oyuncuyu kiralık olarak istiyor. Sporting Lizbon'dan Merih Demiral de listede. 

Fenerbahçe Slimani'yi resmen kadrosuna kattı. Açıklamada "Kulübümüz, Islam Slimani’nin bir yıllığına kiralık olarak kadromuza katılması için İngiliz ekibi Leicester City ile anlaşmaya vardı.Cezayir milli takım futbolcusu Islam Slimani, sağlık kontrollerinin ardından kendisini Fenerbahçeli yapan resmi sözleşmeyi imzaladı" denildi. Sarı-lacivertliler, resmi açıklama olmamakla birlikte yeni transferi Slimani’nin İngiliz ekibi Leicester'dan aldığı 1 yıllık 4 milyon 250 bin euroluk maaşını verecek, kiralama ücreti olarak da İngiliz kulübüne 1.5 milyon euro ücret ödeyecek. Anlaşmada satın alma opsiyonunun olmayacağı belirtildi.

Fenerbahçe Slimani transferinin ardından stoper arayışlarını hızlandırdı. Listede Kara Mbodji, Mateo Musacciho ve Martins Indi var.

Transfer bitmedi, daha yeni başlıyor

Transfer yapabilmesi için oyuncu satması gereken Fenerbahçe'ye Rusya'dan Josef de Souza için bir teklif geldi. Josef'i kadrosuna katmak isteyen Zenit, sarılacivertli kulüpten Brezilyalı futbolcuyla görüşmek için yetki belgesi istedi. Yılda 2.7 milyon euro kazanan Josef'in Kanarya'yla sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Sarılacivertliler sambacıyı satarsa hem bu ücretten kurtulacak hem de transferleri yapabilmek için kaynak oluşturacak. 29 yaşındaki futbolcunun transfermarkt değeri 9 milyon euro; ancak Fenerbahçe'nin beklentisi daha büyük.

Fenerbahçe'de performansıyla dikkat çeken Eljif Elmas'ı dev ekipler izlemeye aldı. A Bola'nın haberine göre Arsenal, Dortmund, Leverkusen, Manchester United, Tottenham ve Valencia gözlemcilerine Eljif Elmas'ı izleme görevi verdi.

Fenerbahçe'nin golcü adayları listesine Portekiz’den gelen sürpriz haberle Benfica’nın İsviçreli golcüsü Haris Seferoviç de dahil oldu.

Atletico Madrid'in Nikola Kalinic'i transfer etti. Şimdi gözler Kevin Gameiro'da. Kalinic'in Gameiro'nun transferinin ardından Fenerbahçe'ye transferinin duyurulacağı iddia edilmişti. İspanyol ekibi, 15 milyon euro bonservis ücreti ödeyerek Kalinic'i Milan'dan transfer etti.

Ramires için Benfica, Fenerbahçe'ye rakip

Phillip Cocu’nun kadroda görmek istediği Ramires için Sarı-Lacivertliler harekete geçerek oyuncu ve menaceriyle temas kurmuştu.Yüz yüze görüşme için, başarılı orta saha oyuncusunun, kulübü Jiangsu ile olan sözleşmesini fesh etmesi bekleniyor. Tecrübeli yıldızın bu hafta boşa çıkması bekleniyor. Orta saha için Gabriel Pires ve James Lea-Siliki girişimlerinden sonuç alamayan Benfica da Ramires’e kancayı taktı.Portekiz basınına göre Kırmızı- Beyazlılar, eski oyuncusu için senelik 2 milyon Euro’dan 3 yıllık sözleşme teklif etti. 

Bacca’nın menaceri Sergio Barila ise yapılan görüşmede, Sarı-Lacivertliler’den zaman istedi. Tecrübeli golcünün kariyerine İspanya’da devam etmek istediği biliniyor. Henüz buradan teklif almayan Bacca’nın, bir süre daha beklemek için Fenerbahçe’den zaman istediği öğrenildi.

Vincent Janssen, Sarı-Lacivertliler’e gelmek istiyor. Fenerbahçe de oyuncuyu 1 yıllığına kiralamak için Tottenham’la pazarlıkları kıran kırana sürdürüyor. Sarı- Lacivertliler, Premier Lig’de transfer döneminin biteceği 9 Ağustos’u bekleme kararı aldı. Janssen için İngiltere’den taliplerin olduğu öğrenildi.

Portekiz gazetesi A Bola, Hamburg forması giyen İsveçli orta saha oyuncusu Albin Ekdal'ı Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transfer etmek istediğini ileri sürdü.


Yorumlar