Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe Rizespor 3-2 maçı özet ve golleri

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Muhteşem mücadeleye sahne olan müsabakayı Fenerbahçe son dakikalarda attığı golle 3-2 kazandı.Fenerbahçe Rizespor 3-2 maçı özet ve golleri

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2019 16:22

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Muhteşem mücadeleye sahne olan müsabakayı Fenerbahçe son dakikalarda attığı golle 3-2 kazandı.Fenerbahçe Rizespor 3-2 maçı özet ve golleri



Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, zorlu maçta, ikinci devrenin en iyi çıkışını yakalayan takımı Çaykur Rizespor'la karşılaştı. Ev sahibi Fenerbahçe attığı 3 golle 3 puana ulaşan ekip olmayı başardı

Rizespor, 4. dakikada Melnjak'ın attığı golle 1-0 geriye düştü. 22. dakikada Serdar Aziz'in golü skoru eşitledi. 40. dakikada Roberto Soldado'nun golüyle Sarı lacivertliler öne geçti. Rizespor, 55. dakikada Dario Melnjak ile skoru eşitledi. Fenerbahçe, 84. dakikada Victor Moses'ın penaltıdan attığı golle galibiyete ulaştı.

Rizespor'da Mykola Moroziuk, 20 ve 42. dakikalarda gördüğü iki sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 28'e yükseltti. Rizespor ise 28 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, 9 Mart Cumartesi 19.00'da Başakşehir'in konuğu olacak. Rizespor ise 10 Mart Pazar saat 16.00'da Kayserispor'u ağırlayacak.

İLK 11'LER 

 

FENERBAHÇE 

Volkan Demirel, Isla, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali, Mehmet Topal, Tolgay, Moses, Zajc, Valbuena, Soldado

ÇAYKUR RİZESPOR

Gökhan, Abarhoun, Awaziem, Melnjack, Moroziuk - Abdullah, Azubuike, Boldrin, Umar, Aatif, Muriç

FENERBAHÇE : 3-2 : ÇAYKUR RİZESPOR

94' GÖKHAN! Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı! Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Mehmet Ekici, şutunda kaleci Gökhan'a takıldı.

91' Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika ilave edildi.

90' Oyuncu Değişikliği Victor Moses Eljif Elmas

87' Fenerbahçe'de Victor Moses, ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.

85' Çaykur Rizespor'da Musa Çağıran, Azubuike'nin yerine oyuna dahil oldu.

84' GOL MOSES ATTI, FENERBAHÇE YENİDEN ÖNE GEÇTİ! Penaltıda topun başına geçen Moses, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

83' PENALTI KARARI KESİNLEŞTİ! Hakem Halil Umut Meler, VAR kontrolünün ardından penaltı kararını tekrar etti.

81' VAR KONTROLÜ! Maçın hakemi Halil Umut Meler, pozisyonu izlemek için VAR'a gitti.

80' Sarı Kart Abdullah Durak

79' PENALTI! Fenerbahçe penaltı kazandı! Duran topta Serdar Aziz ile Abdullah arasında yaşanan ikili mücadelenin ardından Serdar yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını işaret etti.

76' Fenerbahçe yan toplarla etkili olmaya çalışıyor. Çaykur Rizespor'da sadece Muriqi ileride.

74' Fenerbahçe tüm hatlarıyla rakip yarı sahaya yerleşti.

73' Oyuncu Değişikliği Aminu Umar Braian José Samudio Segovia

68' Oyuncu Değişikliği Mathieu Valbuena Mehmet Ekici

67' Fenerbahçe'de Serdar Aziz, Muriqi'ye arkadan yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

66' PENALTI BEKLENTİSİ! Tolgay Arslan ceza sahasına girdi ve yerde kaldı. Fenerbahçeli futbolcular penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

65' YAN AĞLARDA! Çaykur Rizespor beraberlik golüne çok yaklaştı! Umar Aminu'nun pasında ceza sahasına giren Muriqi, çok sert vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.

64' Oyun bu dakikalarda sık sık fauller sebebiyle duruyor.

61' AZ FARKLA! Serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, çok uzaklardan sert vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

60' Fenerbahçe'de sarı kart gören Andre Ayew, Başakşehir maçında cezalı duruma düştü.

59' Fenerbahçe'de Ayew, oyuna girdikten saniyeler sonra Saadane'ye yaptığı müdahale sebebiyle sarı kart gördü.

58' Oyuncu Değişikliği Miha Zajc André Ayew Pelé

55' GOL MELNJAK YİNE SAHNEYE ÇIKTI, RİZESPOR BERABERLİĞİ YAKALADI! Üst üste paslarla gelen Çaykur Rizespor'da ceza sahası içinde topla buluşan Muriqi, arka direğe çevirdi. Melnjak, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

54' Sağ kanattan atağa çıkan Abdullah'ın ceza sahası önüne çevirdiği topa Boldrin ayağının dışıyla vurdu ancak top doğrudan dışarı çıktı.

51' VOLKAN! Hızlı hücumda Boldrin'in pasında Umar Aminu, Volkan Demirel ile başbaşa kaldı. Volkan Demirel kalesini terk etti ve ceza sahasının önünde Aminu'nun şutunu taca çeldi.

50' 10 kişi kalan Çaykur Rizespor'da oyuna sonradan dahil olan Saadane orta sahaya geçti. Abdullah ise sağ bekte mücadele ediyor.

49' Çaykur Rizespor'un 41. dakikada Moroziuk'un ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi mücadele ettiğini hatırlatalım.

48' Moses'ın çevirdiği topu Çaykur Rizespor savunması çeldi. Seken topu Hasan Ali çok sert bir şutla tamamladı ama kaleci Gökhan topu iki hamlede çeldi.

İkinci yarı başladı!

D.A. Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

47' Çaykur Rizespor'da Abdullah, Moroziuk'un kırmızı kartından sonra beke geçti.

45' AZ FARKLA! Moses'ın bıraktığı topta Mehmet Topal ceza sahasının önünde çok sert vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

42' KIRMIZI KART! ÇAYKUR RİZESPOR 10 KİŞİ! Fenerbahçe'yi hızlı hücuma çıkaran Moses'ı yerde bırakan Moroziuk, sarı kartla cezalandırıldı. Çaykur Rizespor'un sol beki, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

39' GOL SOLDADO ATTI, FENERBAHÇE GERİ DÖNDÜ! Valbuena'nın harika pasında Zajc topla buluştu. Zajc'ın ceza sahasına çevirdiği topta Moses çok sert vurdu ama kaleci Gökhan çeldi. Seken topu ağlarla buluşturan Soldado, skoru 2-1'e taşıdı.

38' Çaykur Rizespor ise maçın başından bu yana çektiği 2 şutun 1'inde isabeti buldu. O şut golle sonuçlandı.

37' Fenerbahçe maçın başından bu yana rakip kaleye gönderdiği 5 şutun 1'inde isabet sağladı ve o şut da golle sonuçlandı.

36' Çaykur Rizespor'da yüzüne yakın mesafeden top gelen Boldrin kendini yere bıraktı.

33' Hakem Halil Umut Meler, Vedat ile Serdar'ın arasında kaldı ve ilginç bir an yaşandı.

32' Valbuena sağ köşe gönderine yakın bir bölgede üst üste çalımlarla adeta şov yaptı. Valbuena'nın pasında çizgide Isla orta yapmak istedi ama araya Aminu girdi.

31' VOLKAN'DA KALDI! Boldrin'in köşe vuruşunu Volkan yumrukladı. Nakoulma seken topu kafayla tamamladı ama top yeniden Volkan'da kaldı.

28' Fenerbahçe rakip yarı sahada üst üste paslarla geliyor. Rizespor tüm hatlarıyla geriye çekildi.

27' Orta sahasına yardımcı olmaya çalışan Soldado, Moses'ın önüne bırakmak istedi ama araya Rizespor savunması girdi.

23' Devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olan Serdar, sarı lacivertli formayla ilk golünü attı.

21' GOL SERDAR ATTI, FENERBAHÇE BERABERLİĞİ YAKALADI! Köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Serdar, topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu 1-1'e getirdi.

20' Çaykur Rizespor'da Moroziuk, Hasan Ali'ye arkadan yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

19' Soldado'nun pasında çizgiye inen Valbuena, Zajc'a bırakmak istedi ancak Çaykur Rizespor savunması araya girdi.

17' AZ FARKLA! Tolgay'ın pasında Zajc önünde boşluk buldu ve alanı kat etti. Zajc'ın şutu az farkla dışarı çıktı.

15' Sarı lacivertliler, 15. dakika geride kalırken %70'le topa sahip oluyor.

14' BİR PENALTI BEKLENTİSİ DAHA! Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunda Skrtel kafayı vurdu ancak top savunmadan döndü. Sarı lacivertliler penaltı bekledi ama hakem oyunu devam ettirdi.

13' Valbuena'nın penaltı noktası üzerine gönderdiği köşe vuruşunu kaleci Gökhan tokatladı. Fenerbahçe bir korner daha kullanacak.

11' SOLDADO VURAMADI! Sağ kanatta topla buluşan Valbuena, ceza sahasına çok sert vir orta gönderdi ancak Soldado topa dokunamadı.

9' Fenerbahçe kendi yarı sahasında yaptığı paslaşmalarla rakip sahada boşluk arıyor.

7' Fenerbahçe'de önce Moses, sonra da Mehmet Topal yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.

5' EL BEKLENTİSİ! Fenerbahçe'nin Valbuena ile sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda sarı lacivertli futbolcular elle oynama bekledi.

3' GOL MELNJAK ATTI, RİZESPOR ÖNE GEÇTİ! Sağ köşe gönderinden kullanılan köşe vuruşunda Melnjak penaltı noktası üzerinde kafa vuruşunu yaptı ve maçın hemen başında durumu 1-0'a getirdi.

1' Soldado, sol çizgiye hareketlenen Zajc'a bırakmak istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı.


Yorumlar