Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe konuk ettiği Gaziantep FK'yi 3-2 mağlup etti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 35. haftasında konuk ettiği Gaziantep FK'yi Rossi, Serdar Dursun ve Zajc'ın golleriyle 3-2 yendi. Konuk ekibin sayılarını Sagal ve Maxim (P) kaydederken ev sahibi Serdar Dursun ile bir penaltıdan yararlanamadı. Son 11 haftada 1 beraberlik ile 10 galibiyet elde eden ve bu maçın ardından puanını 68 yaparak 2. sıradaki yerini koruyan Fenerbahçe, 36. haftada Beşiktaş deplasmanına gidecek. 42 puanla 16. sırada yer bulan Gaziantep FK ise Kayserispor'u ağırlayacak.

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2022 22:38

5. dakikada Fenerbahçe, Diego Rossi'nin golü ile maçta öne geçti! Nazım Sangare'nin savunmadan gönderdiği uzun pasla topla buluşan Diego Rossi önündeki boş alandan hızla ilerleyerek ceza alanına girdi ve sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Günay Güvenç'in yanından uzak köşede ağlarla buluşturmayı başardı.

57. dakikada Fenerbahçe'de Serdar Dursun penaltı kaçırdı! Günay Güvenç'in Serdar Dursun'a ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Sarper Barış Saka penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı için topun başına geçen Serdar Dursun'un yaptığı vuruşta üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

62. dakikada Fenerbahçe, Serdar Dursun'un golü ile maçta farkı ikiye çıkardı! Hızlı gelişen atakta İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Serdar Dursun arasındaki üçlü paslaşma sonunda topla buluşan Serdar Dursun sağ ön direkten gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Günay Güvenç'in yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

64. dakikada Gaziantep FK, Angelo Sagal'ın golü ile maçta farkı bire indirdi! Joao Figueiredo'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Angelo Sagal'ın sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak Altay Bayındır'ın yanından uzak köşede ağlarla buluştu. Yapılan VAR kontrolü sonrasında gol geçerli sayıldı.

82. dakikada Fenerbahçe, Miha Zajc'ın golü ile maçta farkı tekrar ikiye çıkardı! Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Mert Hakan Yandaş'tan seken topu önünde bulan Miha Zajc şık bir çalımla rakibini ekarte ederek sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Günay Güvenç'in yanından uzak köşede ağlarla buluşturmayı başardı.

90+8. dakikada Gaziantep FK, Maxim'in penaltı golüyle farkı yeniden bire indirdi! Marcel Tisserand'ın ceza alanı içinde topa elle yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Sarper Barış Saka, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Alexandru Maxim yaptığı vuruşla kaleci Altay Bayındır ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.


Fenerbahçe: Altay, Nazım, Serdar Aziz, Tisserand, Ferdi, Gustavo (Sosa), Zajc, Mert Hakan (Berisha), İrfan Can (Arda), Rossi (Burak), Serdar Dursun (Valencia)

Gaziantep FK: Günay, Kitsiou, Ertuğrul, Djilobodji (Mirza), Tosça, Sagal, Doğan (Furkan), Vetrih (Merkel), Maxim, Muhammet (Mendyl), Figueriedo

 

Yorumlar