Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe - Kayserispor maç sonucu 2-2 (Maç Özeti)

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'la 2-2 berabere kaldı. Kayserispor'un gollerini Kolovetsios ve Gavranovic atarken Fenerbahçe'nin gollerini Mesut Özil ve Zajc kaydetti. Sarı-Lacivertliler ilk yarıda İrfan Can'ın ayağından bir penaltı kaçırırken 4. kez direğe takıldı.

Abone ol
Abone ol 07 Kasım 2021 19:00

Süper Lig 'in 12. haftasında Fenerbahçe , sahasında Kayserispor'la 2-2 berabere kaldı. Kayserispor'un gollerini Kolovetsios ve Gavranovic atarken Fenerbahçe'nin gollerini Mesut Özil ve Zajc kaydetti. Sarı-Lacivertliler ilk yarıda İrfan Can'ın ayağından bir penaltı kaçırırken 4. kez direğe takıldı.

Maçtan önemli dakikalar

 Fenerbahçe-Kayserispor maçı başladı.

6. dakikada inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Min-Jae ile kaleci Berke arasında yaşanan anlaşmazlığı iyi değerlendiren Gavranovic Berke'yi geçip sol kanattan boş kaleye vuruşunu yaptı ama top yan ağlarda kaldı.

16'da Zajc kaleyi tam karşıdan gören bir yerden ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, savunmadan seken top kornere gitti.

24. dakikada Kayserispor serbest vuruş kazandı. Emrah ortayı yaptı, ceza sahası içinde Kemen kafayı vurdu top üstten auta gitti.

Penaltı kaçtı!

32. dakikada Fenerbahçe, VAR kararıyla penaltı kazandı. Cüneyt Çakır, 'VAR' uyarısının ardından ceza sahası içinde yaşanan pozisyonu kenardaki monitörden izledi ve Campanharo'nun topa elle temas ettiğini tespit edip penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen İrfan Can'ın şutu direkten oyun alanına döndü ve Fenerbahçe penaltı atışından yararlanamadı.

Fenerbahçe kaçırdı Kayseri attı!

39. dakikada Kayserispor köşe vuruşu kazandı. Ceza sahasına yapılan ortada Thiam'ın kafa vuruşu direkten döndü ve Kolovetsios topu tamamlayarak skoru 1-0 yaptı.

İlkyarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarı başlarken Fenerbahçe 3 oyuncu değişikliği yaptı. Nazım, Szalai ve Mayer oyundan çıktı, Serdar, Pelkas ve Novak oyuna girdi.

Fenerbahçe 52. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Tisserand'ın ceza sahası içinde yaptığı vuruş direkten oyun alanının dışına çıktı.

Kayseri farkı ikiye çıkardı!

61. dakikada kendi sahasından hızlı çıkan Kayserispor'da Mame Thiam'ın uzun pasında sol kanatta Kemen topu hemen ceza sahasına çevirdi, arka direğe açılan topta Emrah'ın kale sahası içine çeviridği topta boş durumda bulunan Gavranovic, kendine gelen pası ağlarla buluşturdu ve skor 2-0 oldu.

Fenerbahçe yine direğe takıldı!

68. dakikada Pelkas'ın sol kanattan yaptığı harika şut Lung'un müdahelesiyle üst direğe çarptı ve oyun alanına döndü! Sarı-Lacivertliler'de İrfan Can ve Ferdi'nin yerine Mesut ve Muhammed oyuna girdi.

Fenerbahçe dördüncü kez direğe takıldı!

76'da Berisha, ceza sahası dışı sol çaprazında İbrahim'in müdahalesiyle yerde kaldı. Ceza sahası dışı sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Berisha vuruşunu yaptı, top mücadele dördünce defa direkten geri döndü.

Zajc'tan müthiş gol

85. dakikada Fenerbahçe Kayserispor ceza alanı önünde seri paslar yaptı ve Zajc'ın direk diine doğru yapmış olduğu vuruş ağlarla buluştu ve skor 2-1'e geldi.

85. dakikada Tisserand sağ kanattan yerden ortaladı, ön direkte Pelkas topa dokundu ama meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 86'da ceza sahası içi sol çaprazında topu önünde bulan Muhammed, vuruşunu yaptı top üstten auta gitti.

90+2. dakikada Serdar Dursun sol kanattan ortayı yaptı, ceza sahası içinde Berisha kafayı vurdu top üstten auta gitti.

 90+7. dakikada bir penaltı daha!

Fenerbahçe, 90+7. dakikada Berisha'nın yerde kalmasıyla VAR kararıyla bir penaltı daha kazandı! Topun başına geçen Mesut Özil skoru 2-2'ye getirdi ve bu golün ardından maç sona erdi.

Maç Merkezimiz:

 

Süper Lig'in 12. haftasında heyecan devam ediyor.

Trabzonspor, Alanyaspor ve Konyaspor maçlarından puan çıkartamayan Fenerbahçe, lider Trabzonspor'un Beşiktaş'ı da mağlup etmesinin ardından zirvenin 11 puan arkasında kaldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Antwerp maçında şov yapan ve sahadan 3-0 galip ayrılan Kanarya, Ülker Stadı'nda Kayserispor'u ağırlayacak.

FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR İLK 11'LER:

FENERBAHÇE: Berke, Szalai, Min Jae, Tisserand, Nazım, Ferdi, Mert Hakan, Zajc, İrfan, Meyer, Berisha.

KAYSERİSPOR: Lung, Ramazan, Kolovetsios, Hosseini, Carole, İbrahim, Campanharo, Kemen, Emrah, Thiam, Gavranovic

Fenerbahçe'de hedef, Kayserispor'u mağlup edip kötü gidişi sonlandırmak ve milli araya moralli girmek.

Kayserispor ise Kadıköy'den puan ya da puanlarla dönmek istiyor.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor karşısında 6 futbolcusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde cezası devam eden Bright Osayi-Samuel, karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Serdar Aziz, Enner Valencia, Luiz Gustavo ve Mesut Özil de bu mücadelede takımını yalnız bırakacak.

KAYSERİSPOR'DA 4 İSİM YOK

Sarı-kırmızılı takımda 4 oyuncu eksik. Bernard Mensah, Uğur Demirok ve kırmızı kart cezalısı Onur Bulut forma giyemeyecek. Ayrıca Manuel Fernandes'in de maç kadrosuna alınmadığı öğrenildi.

Yorumlar