Anasayfa /  Foto Galeri

Fenerbahçe Galatasaray derbisi sonrası spor yazarlarından flaş sözler! İşte o yazılar...

Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında konuk ettiği Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Spor yazarları; Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı överken, Galatasaray'ın çalıştırıcısı Domenec Torrent'i eleştirdi. İşte o yazılar...

Fenerbahçe Galatasaray derbisi sonrası spor yazarlarından flaş sözler! İşte o yazılar... - Sayfa 1

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin yankıları devam ediyor. Sarının lacivert tarafı, dün akşam oynanan derbide kırmızı tarafı 2-0'la geçmiş ve oynadığı futbolla taraftarlarını sevince boğmuştu. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, son 8 maçta alınan 7 galibiyetten ötürü takdir edilirken Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, spor kamuoyunda eleştiri oklarının hedefinde yer alan isim oldu.


Spor yazarları, Süper Lig'in 32. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı Kadıköy'de 2-0 mağlup ettiği maçı köşelerinde değerlendirdiler.

YAZARLARIN YORUMLARI ŞU ŞEKİLDE;

Fenerbahçe Galatasaray derbisi sonrası spor yazarlarından flaş sözler! İşte o yazılar... - Sayfa 2

"İSMAİL HOCA İYİ BİR İŞE İMZA ATTI"

SERDAR ALİ ÇELİKLER/HABERTÜRK: 

Kim Min Jae - Crespo ve Zajc çok iyi oynadılar. Ama Osayi her iki golde de katkılarıyla öne çıktı. İrfan da liderliğe iyiden iyiye alıştı. G.Saray'da herkes olabildiğince mücadele etse de Gomis hiç yoktu. Kerem de iyi değildi. Babel - Marcao - Berkan ve Halil iyi isimlerdendi. İsmail Kartal, son 8 maçın 7'sini kazanarak büyük bir işe imza attı. Kalan 6 maçta da Fenerbahçe, yeni yerleştiği 2.liği koruyacaktır. Galatasaray ise Domenec Hoca'yı tartışacağına istikrarlı bir başkanlık sistemini nasıl getirirler onu tartışmalı.

Fenerbahçe Galatasaray derbisi sonrası spor yazarlarından flaş sözler! İşte o yazılar... - Sayfa 3

"PES DEMEK LAZIM!"

OSMAN ŞENHER/MİLLİYET: Torrent’i bir türlü çözemiyorum. Fenerbahçe forvette, orta sahada daha etkili. 5 oyuncu değiştirme hakkın var. Neden 75. dakikayı bekliyor? Takım iyi futbol oynar, o zaman sözüm yok ama ayakta duramayan oyuncular neden değiştirilmiyor? Neden bu isimleri bu kadar uzun süre sahada tutuyor? Pes demek lazım. Galatasaray’ın beklerine gelince... Bir kere bile hücuma çıkmadılar. Bu düşüncede futbol oynayan bir takımın kazanması da zaten mümkün değildi.

Fenerbahçe Galatasaray derbisi sonrası spor yazarlarından flaş sözler! İşte o yazılar... - Sayfa 4

"İŞİ ŞANSA BIRAKMADI"

REHA KAPSAL/FOTOMAÇ: Fenerbahçe favori olarak çıktığı maçta işi şansa bırakmadı. Seyircisiyle yarattığı muhteşem atmosferle hem skor, hem de oyun olarak Galatasaray'a üstünlük sağladı. Oyunun kilitleneceği yer iki takımın orta sahalarıydı. Bu oyunu iki takımın da mutlaka kenar oyuncularıyla çözmesi gerekiyordu. Bununla ilgili de daha kafa yormuş Fenerbahçe takımı saha içinde hücumdaki doğru konumlanmalarıyla ikili, yeri geldiğinde üçlü oyunlarla rakip yarı alandaki problemi çözüp golü buldukları gibi Zajc da ülkedeki en iyi şiddetli koşuları yapan, ceza sahasına destek veren merkez orta saha oyuncularından biri olarak Fenerbahçe'nin kazanmasında kilidi açan oyuncu olarak baş rollerdeydi. İyi bir teknik direktör elindekilerle en iyisini yapandır. Takımlarını sezon içinde sonradan alan iki teknik direktör arasındaki fark dünkü derbide ortaya çıktı. Torrent'in takımına hiçbir katkı vermediği ortaya çıktı. İsmail Kartal'ın derbi galibiyeti, ligdeki iyi gidişi, takımdaki değişim ve gelişim iki hoca arasındaki farkı ve başarıyı ortaya çıkardı. Bununla beraber oyun felsefesi, prensipleriyle beraber ve en önemli de oyuncu ilişkileriyle İsmail Kartal alkışları fazlasıyla da hak etti.