Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İki takımın da şampiyonluk iddiası yok, ama ikisinin de bu maçı kazanmak için bahanesi çok... Bir tarafta kötü başladığı sezonda ikincilik fırsatı ayağına kadar gelen Fenerbahçe, diğer yanda 4 maçtır Kadıköy’de bileği bükülmeyen, 2 sezondur üst üste galip gelen Galatasaray... Devlerin kapışması yine nefesleri kesecek...

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2022 15:53

Süper Lig'de 32. hafta maçında Ülker Stadı'nda derbi mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. İki takım da şampiyonluk yarışından uzak. Fenerbahçe oldukça formda son 7 maçının altısını kazanan İsmail Kartal'ın öğrencileri 50 bin taraftarı önünde Galatasaray'ı eli boş göndermek istiyor. İbrasızlık kaosu yaşanan Galatasaray ise kötü geçen sezonda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi deplasmanda yenerek moral bulmak istiyor. Sezonun ilk yarısında oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen 2-1 kazanmayı bilmişti. Bu önemli karşılaşma öncesi Galatasaray'da Mostafa ve Feghouli kadroda olmayacak. Kerem Aktürkoğlu'nun ise maça 11'de başlaması bekleniyor.

 Fenerbahçe - Galatasaray ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ülker Stadı'nda oynanacak derbi, saat 20.30'da başlayacak. Hakem Atilla Karaoğlan'ın yöneteceği karşılaşma, beIN Sports 1'den naklen yayımlanacak. Maçın canlı skor takibi ve detaylar sitemizde...

Fenerbahçe - Galatasaray muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Min-Jae, Serdar, Novak, Zajc, Crespo, İrfan Can, Mert Hakan, Rossi, Serdar Dursun

Galatasaray: Muslera, Omar, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Berkan, Babel, Cicaldau, Kerem, Gomis

Fenerbahçe'de sakat cezalı yok!

Fenerbahçe’de Galatasaray maçı öncesinde sakat veya cezalı oyuncu yer almıyor. Sarı-lacivertlilerde yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Mesut Özil ile Ozan Tufan ise bu önemli karşılaşmada görev alamayacak isimler olacak.

Feghouli yok! Kerem dönüyor

Galatasaray'da Fenerbahçe derbisinde Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli sakatlığından dolayı oynamayacak. Fatih Karagümrük maçında sakatlanan ve oyundan çıkan milli futbolcu Kerem Aktüroğlu ile dünkü idmanın bir bölümünde takımla çalışan Mustafa Muhammed'in durumuna son antrenmanın ardından belli olacak.

 Fenerbahçe 2016'dan beri kazanamıyor

Fenerbahçe, başkan Ali Koç dönemindeki kötü serileri bitirmek istiyor. Galatasaray’a son 2 yıldır evinde yenilen Fenerbahçe, taraftarlı ilk derbide galip gelmek için sahaya çıkacak. 21 yıllık sahasındaki yenilmezlik serisini unvanını 2019 yılında kaybeden sarı-lacivertliler, Kadıköy’deki en son galibiyetini 2016 yılında Robin van Persie’nin golleriyle almıştı. Sorasında evinde onadığı 4 maçın 2’sini kaybeden Fenerbahçe, 2 maçta sahadan mutlu ayrılan taraf oldu.

İsmail Kartal 7 yıl sonra!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 7 yıl aradan sonra derbi maçta sarı-lacivertli ekibin başında yer alacak. İsmail Kartal, Süper Lig’in 2014-15 sezonunda Fenerbahçe’nin başındayken sarı-kırmızılı ekibe karşı birer galibiyet ve mağlubiyet elde ederken, iki Beşiktaş derbisini kazandı. 2015 yılında Kadıköy’deki son derbisinde Beşiktaş’a 1-0 yenildikleri maçta takımın başında yer alan İsmail Kartal, 7 yıl aranın ardından bir derbi heyecanı yaşayacak.

Galatasaray'dan son 6 maçta 4 galibiyet

Galatasaray, Süper Lig'de son oynadığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılılar söz konusu mücadelelerde Göztepe, Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük maçlarından 3 puanla ayrıldı. Aslan, Konyaspor ve Gaziantep FK'ya da mağlup oldu.

Yorumlar