Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Fenerbahçe Beko THY Euroleague'de tarihe geçti!

THY Euroleague 29. hafta maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olimpia Milan'ı 104-90 mağlup ederek normal sezonu, bitime 1 hafta kala, lider bitirmeyi garantiledi.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2019 01:07

THY Euroleague’in 29. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı İtalyan ekibi AX Armani Exchange Olimpia Milano'yu 104-90 mağlup ederek, 24. galibiyetini aldı ve normal sezon liderliğini bitime bir hafta kala garantiledi. 

Böylece Fenerbahçe Beko, Euroleague'de normal sezonu ilk sırada bitiren ilk Türk takım olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe Beko’da Ali Muhammed 23, Nikola Kalinic 22, Erick Green ile Luigi Datome de 12'şer, Melih Mahmutoğlu da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı yaptı.



Mediolanum Forum’da oynanan mücadeleye Fenerbahçe; Nicolo Melli, Ahmet Düverioğlu, Ali Muhammed, Nikola Kalinic, Erick Green beşiyle başladı.



Zorlu mücadelenin açılışını Ali Muhammed üçlükle yaptı. Micov ve Ali Muhammed’in karşılıklı sayılarının ardından skorun 5-5’te eşitlendiği karşılaşmada karşılıklı sayıların ardından Ahmet Düverioğlu’nun da sayı katkısıyla televizyon molasına 9-12’lik skorla girildi. Ali Muhammed’in hücum ve savunmadaki etkili performansıyla ilk periyot 17-22 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle tamamlandı.



İkinci periyotta özellikle birebirde etkili bir performans sergileyen Nikola Kalinic’in basketleriyle ilk 2 dakika 22-28’lik skorla geçildi. Skorun 29-30’a gelmesinin ardından koç Obradovic mola aldı. Moladan 3-12’luk seriyle dönen sarı - lacivertliler farkı da çift hanelere çıkardı: 32-42. Hücumda top paylaşımını iyi yapan ve üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar üreten Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 42-52 önde gitti.



İlk dakikaları sayı yönünden kısır geçen üçüncü periyotta Nunnally’nin serbest atışlarının ardından Guduric’le sayılar bulan Fenerbahçe karşılıklı sayıların ardından periyodun ilk bölümünde skor farkını korudu: 52-62. Farkın 3 sayıya kadar indiği bu periyotta Sinan Güler’in turnikesi ve Datome’nin serbest atışlarıyla final periyoduna 68-73’lük skorla gidildi.



Nunnally’nin basketiyle başlayan dördüncü periyotta Kalinic’in 5-0’lık serisi skoru 70-78 yaptı. Melih’in üçlüğünün ardından Sinan’ın çaldığı topla yaptığı turnike farkı 13 sayıya çekti ve ev sahibi ekipten mola geldi: 70-83. Moladan Nedovic’in üçlüğüyle dönen İtalyan ekibine Kalinic basketleriyle cevap verdi ve rakipten bir mola daha geldi: 74-87. Kalan bölümde oyun üstünlüğünü rakibine tam anlamıyla kabul ettiren Obradovic'in öğrencileri maçı 104-90 kazandı ve EuroLeague'de normal sezonun bitimine 1 hafta kala liderliği garantiledi.



Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 30. ve son hafta maçında Maccabi FOX Tel Aviv’i konuk edecek. 5 Nisan Cuma günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele 20.45’te başlayacak.




Yorumlar