Anasayfa /  Politika

Fehmi Koru'dan AK Parti ve MHP çatlağıyla ilgili çarpıcı yorum

Gazeteci ve Yazar Fehmi Koru, TV 5'te katıldığı 'Buluşma Noktası' programında AK Parti ve MHP ittifakı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2020 20:36

AKP'nin son seçimlerde oy kaybetmesi ve MHP ile yaptığı 'Cumhur İttifakı' ile eriyen oylarını almaya çalışması parti içerisinde çatlakları da beraberinde getirdi. Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den koparak parti kurması ve Ali Babacan'ın da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ittifak halinde yeni parti kurma çalışmalarında sona gelmesi, AKP'de eriyen oyları tekrardan gündeme getirdi. Gazeteci Yazar Fehmi Koru, konuyla ilgili TV 5'te Mehmet Ali Kalaycı'nın sunduğu 'Buluşma Vakti' programında, AK Parti’nin oylarındaki azalma, MHP’ye, kendi politikalarını AK Parti’ye uygulatma imkânını sağladı" ifadelerini kullandı.

 

"Başkanlık sisteminin yanlış olduğunu AK Parti'liler yaşayarak görüyorlar"

Bugün Türkiye’nin karşısına çıkan dış sorunların hemen hemen hepsi, tek bir dille çözülmeye çalışılıyor; o da barışçı bir dil değil diyen Fehmi Koru, "Oysa bugünün dünyasında savaşlarla çözülecek şeyler çok nadir olarak başvurulması gereken bir yol. Bugün başkanlık sisteminin ne kadar yanlış olduğunu herhalde en fazla AK Parti’liler yaşayarak görüyorlar. Tartışma o zaman bütün genişliğiyle yapılabilseydi ve karşı çıkanlar konuşabilselerdi, belki de bu yanlışlığa düşmeyeceklerdi" açıklamasında bulundu.

"MHP kendi politikalarını AK Parti’ye uygulattı"

Koru, "AKP'de başlangıçta ilk on yılı içerisinde sorumluluklar yüklenmiş ve o sorumlulukları da başarıyla yerine getiren insanların yeniden itibarlı olarak partide varlığını sürdürmesi olabilirdi. AK Parti bunu denemek yerine, onların trenden indirdi veya gönderdi. Ama bu arada onların bıraktığı o boşluğu, özellikle oy alanında MHP ile doldurmayı tercih etti. Bunun faydasını görmedi mi gördü. Ama bu arada kendisi de ideolojik olarak MHP'ye yaklaştı. Öyle de devam ediyor. Belki tabanının kabul edeceğinden de öte biraz tahammül ettiğini görüyoruz.

Bu MHP'nin işine daha fazla yaradı yalnız. Son seçimde de bunu gördük. AKP'nin oylarında çözülme var. Buna karşılık MHP'ye karşı bir gidişi, en son 31 Mart yerel seçimlerinde de gördük. MHP, bu ittifaktan sadece bazı belediyeleri kazanmakla kârlı çıkmadı; ayrıca AK Parti’nin oylarındaki azalma, MHP’ye, kendi politikalarını AK Parti’ye uygulatma imkânını sağladı. MHP bugün AK Parti’ye “Sen bunu yapamazsın” diyebilecek bir güce sahip." dedi.

Yorumlar