Anasayfa /  Foto Galeri

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'den piyasaları dalgalandıracak flaş açıklama: Özellikle.

ABD Merkez Bankası Fed, 16 Mart'taki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmişti. Fed'in 6 faiz artışı yapacağı yönünde de açıklamalar gelmişti. İşte bununla ilgili piyasaları dalgalandıracak, özellikle Türkiye'de doların yukarı yönlü hareketini güçlendirecek bir açıklama Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'den çok çarpıcı bir açıklama geldi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'den piyasaları dalgalandıracak flaş açıklama: Özellikle. - Sayfa 1

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin yarattığı belirsizlik nedeniyle Çarşamba günkü toplantıda 25 baz puanlık faiz artışından yana oy kullanan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'den çok çarpıcı bir açıklama geldi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'den piyasaları dalgalandıracak flaş açıklama: Özellikle. - Sayfa 2

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller enflasyondaki yükselişi frenlemek için bundan sonraki toplantılarda 50 baz puanlık faiz artışlarının gerekebileceğini dile getirdi.

CNBC’ye konuşan Waller “bu yıl ve gelecek sene için enflasyonu etkilemek istiyorsak önden yüklemeli faiz artışını tercih edebilirim. O nedenle gelecek birkaç toplantıda 50 baz puan faiz artışı gerekli olabilir” yorumunu yaptı.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'den piyasaları dalgalandıracak flaş açıklama: Özellikle. - Sayfa 3

Bloomberg HT'nin haberine göre Fed Üyesi Waller faiz artışının yanı sıra Fed’in bilançosunu küçültmeye başlaması gerektiğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası’nın bilançosu 9 trilyon dolara yaklaştı. Waller bilanço küçültülmesinin gelecek ya da bir sonraki toplantıda başlaması gerektiğini söyledi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'den piyasaları dalgalandıracak flaş açıklama: Özellikle. - Sayfa 4

Fed'in 2018 yılından bu yana politika faizini ilk kez artırdığı toplantıda tek karşı oyu kullanan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bu kararın gerekçelerine ilişkin bugün bir açıklama yayımladı.

Bullard, açıklamasında faizi bu yıl yüzde 3'e çıkarmayı önerdiğini belirtti. Faiz toplantısı öncesi 50 baz puan artıştan yana olduğunu daha sonra fikrini değiştirdiğini belirten Waller “ekonomik veriler bize 50 baz puan artışı yapılmasını söylese de jeopolitik gelişmeler temkinli olmayı gerektiriyor. Bu faktör 25 baz puanlık faiz artışını tercih etmemde etkili oldu.” şeklinde konuştu.